Hager rookmelder kopen

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe hager rookmelder

Een Hager rookmelder is vast al een keertje voorbijgekomen als oplossing voor de brandveiligheid van jouw woning. Soms kan het echter lastig zijn om de juiste keuze te maken voor een rookmelder, al helemaal als belangrijke informatie je nog ontbeert. Deze pagina bevat echter alles wat je moet weten over Hager rookmelders.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Op zoek naar de beste hager rookmelder? Dit is 'm!

1.Hager TG600AL Rookmelder - 10 jaar accu - 10 jaar onderhoudsvrij

Werkt op: Accu | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 1
35,43
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 Voordelen van een hager rookmelder

Meerdere sensoren

Het eerste voordeel van een Hager rookmelder is dat ze vaak meer dan één sensor bevatten. De meeste rookmelders hebben namelijk alleen een optische sensor. Hager rookmelders kunnen echter nog een extra sensor bevatten, een hitte sensor. Daardoor zijn er meerdere manieren voor het apparaat om een brand te detecteren.

Extra functies

Een ander voordeel is dat een Hager rookmelder allerlei extra functies kan bevatten. Sommigen melders zijn draadloos koppelbaar, wat het systeem efficiënter maakt. Anderen hebben weer een noodlicht dat afgaat bij een brand. Zo ontkom je makkelijker aan een brand, vooral wanneer er overal donkere rook is of als het in het midden van de nacht een brand je overkomt. Al deze extra functies zorgen al met al voor extra gebruiksgemak en veiligheid bij een branduitbraak.

Een lange batterijduur

Tot slot beschikken Hager rookmelders ook over een lange batterijduur. Bij sommige rookmelders is de batterijduur maar vijf jaar. Met een Hager rookmelder is dit echter tien jaar, wat een verdubbeling betekent. Dit maakt deze rookmelders met 10 jaar batterij extra eenvoudig om te onderhouden en zorgt ervoor dat je rookmelder langer mee gaat. Vooral voor mensen die niet zo goed zijn met onderhoud is dit handig om te weten.

Dit wil je weten over hager rookmelders!

Het kopen van de beste hager rookmelder is niet makkelijk. Wellicht wil je zelfs eerst wat meer informatie over de rookmelders van dit merk. Daarom hebben we alle vragen die je zou kunnen hebben beantwoord. De antwoorden lees je hieronder.

Wat is een Hager rookmelder

hager rookmelders

Waarom een Hager rookmelder?

Er zijn verschillende redenen om voor een Hager rookmelder te kiezen. Ten eerste beschikken de meeste Hager rookmelders over meerdere sensoren. Dit houdt in dat het apparaat gebruik maakt van meerdere technieken om een brand of rook op te sporen. Daardoor word je sneller op de hoogte gesteld van brandgevaar. Ten tweede hebben Hager rookmelders een lange batterijduur van maar liefst tien jaar. Daardoor is het apparaat erg eenvoudig voor iedere gebruiker om te onderhouden. Tot slot beschikken Hager rookmelders over allerlei handige extra functies. Zo is het mogelijk om een rookmelder met een noodlicht te hebben. Ook kan de rookmelder draadloos koppelbaar zijn. Met deze extra functies wordt jouw huis gegarandeerd veiliger.

Hoe werkt een Hager rookmelder?

Een Hager rookmelder werkt als volgt; via een sensor wordt brand gedetecteerd. Vaak is dit via een sensor die gebruik maakt van een laserstraal, maar ook kan de rookmelder snelle temperatuurstijgingen opmeten. Nadat de sensor door heeft dat er rook of brand in de woning is, geeft het een signaal door aan het alarmsysteem binnen de rookmelder. Deze gaat vervolgens af en waarschuwt via een luid alarm iedereen voor de brand.

Welke verschillende soorten Hager rookmelders zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten Hager rookmelders, namelijk de Hager TG551A en Hager TG550A. Er zijn enkele verschillen te vinden tussen deze modellen. Zo is de TG550A bedraad koppelbaar, terwijl de TG551A draadloos koppelbaar is. Verder beschikt de TG551A over niet alleen een optische, maar ook een hitte sensor. Tot slot heeft een TG550A een noodlicht.

Hoe kies je de juiste Hager rookmelder?

Er zijn verschillende criteria waar je naar moet kijken om voor een Hager rookmelder te kopen die goed bij je past. Ten eerste moet je jezelf de vraag stellen of je een draadloos of bedraad koppelbare rookmelder wilt hebben. Tevens maakt het ook uit of jij verschillende brandsensoren wilt hebben in het apparaat of dat alleen een optische sensor aan jouw eisen voldoet. Tot slot is het ook belangrijk om te beslissen welke extra functies jij in de rookmelder wilt hebben. Denk dan aan het feit of er een noodlicht in het apparaat verwerkt moet zitten. Tot slot heeft ook de prijs vanzelfsprekend een impact op jouw keuze.

Wat is de beste Hager rookmelder en waarom?

Wij vinden dat de Hager TG600AL de beste rookmelder is om in huis te halen. Ten eerste is het makkelijker koppelbaar doordat dit model draadloos is. Ten tweede beschikt dit model over meerdere sensoren, waardoor brand een hogere kans heeft om gedetecteerd te worden. Tot slot is er met deze rookmelder de mogelijkheid om niet alleen een horizontale, maar ook verticale montage te hebben. Al met al maken deze factoren deze rookmelder in onze ogen de beste keuze.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle hager rookmelders

Besloten om een hager rookmelder te kopen? Bekijk dan alle hager rookmelders hieronder.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo