Wat kost een rookmelder?

Regelmatig wordt aan ons de vraag gesteld: wat kost een rookmelder? Het antwoord hangt natuurlijk af van het type en het merk rookmelder dat u kiest. Daarnaast spelen ook de extra functies waarover een rookmelder kan beschikken een grote rol in de prijs.

We zullen zo goed mogelijk uitleggen waarop de prijs van een rookmelder wordt gebaseerd. De volgende type rookmelders zullen in dit artikel worden aanbod komen:

  1. Basic rookmelders
  2. Gemiddelde rookmelders
  3. Top rookmelders

Hoeveel kost een basic rookmelder?

Wanneer we het hebben over een basic rookmelder hebben we het over melder die zich beperkt tot het detecteren en melden van rook. Deze melders beschikken niet over extra functies.

Een basic rookmelder beschikt:

De prijs van een basic rookmelder ligt tussen de 12 – 20 euro. Er zijn van verschillende merken basic rookmelders verkrijgbaar. Basis rookmelders zijn ondere andere de Alecto SA-19/1 1 jaar, Elro Blue Line CBFS36 en Alecto SA-240.

elro rookmelder
Aanbieding
ELRO Blue Line CBFS25 Rookmelder (10 jaar) Rookmelder Rook, Hitte Geluidsignaal Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Gemiddelde rookmelder

De gemiddelde rookmelder kenmerkt zich door extra handige functies die een basic rookmelder niet heeft.

Een gemiddelde rookmelder beschikt:

  • meestal over een batterij die minstens 5 jaar mee gaat
  • is koppelbaar met andere rookmelders (extra veilig)
  • is vekrijgbaar in een slimme variant (koppeling met smartphone)

Een gemiddelde rookmelder met alle hierboven genoemde opties kost rond de 25-50 euro per stuk. Gemiddelde rookmelders zijn onder andere de Somy Protect rookmelder en Elro FS1105P.

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)
Aanbieding
2 jaren geleden

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

45,45
Somfy Protect Rookmelder (5 jaar) Rookmelder Werkt op AA batterij Geluidssignaal van 85 dB Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Top rookmelder

De top rookmelders zijn de beste rookmelders van de beste. Ze zijn extreem goed in het detecteren van rook en beschikken over allerlei handige en veilige functies.

Een top rookmelder beschikt:

  • Over een batterij die minstens 5 tot 10 jaar mee gaat
  • Is draadloos koppelbare met andere rookmelders (extra veilig)
  • Is verkrijgbaar als slimme variant
  • Beschikt over extra sensoren voor het detecteren van brand/rook

Een top rookmelder kost ongeveer 80 – 120 euro per stuk. De Google Nest Protect V2 en Bosch Smart Home Twinguard zijn beste rookmelders van dit moment. Ze beschikken over alles waarover een goede rookmelder zou moeten beschikken.

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

323,78
Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Wat kost een goede rookmelder?

Wat voor de een een goede rookmelder is, is voor de ander een slechte. Het hangt allemaal af van uw behoeften en wensen. Een goede rookmelder is niet altijd de duurste. Het is belangrijk dat u een rookmelder kiest die aan uw wensen en eisen voldoet.

Rook-melder.nl adviseert een koppelbare rookmelder die over een batterij beschikt van ten minste 5 jaar. Voor ons is een goede rookmelder dus een gemiddelde of een top rookmelder. Grofweg kost een goede rookmelder dus ongeveer 50 euro per stuk. We adviseren altijd een Nest rookmelder omdat deze al jaren niet teleur stelt en doet wat hij moet doen. Kijk hier voor de actuele Google Nest aanbiedingen.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Rook-melder.nl
Logo