Ajax rookmelder

Een ajax rookmelder red je leven.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste ajax rookmelders

Bekijk hieronder de drie beste ajax rookmelders. Met een product uit de top 3 weet je zeker dat je kiest voor een van de betere ajax rookmelders van dit moment.

1. Ajax FireProtect PLUS rook / CO-melder draadloos – zwart

Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 1
117,65
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. Ajax FireProtect PLUS rook / CO-melder draadloos – wit

Werkt op: Accu | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 1
107,75
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3. Ajax XP95 optische rookmelder 17 – 28V, wit

Drie voordelen van een ajax rookmelder

Detecteert alles!

Het eerste en grootste voordeel van een ajax rookmelder is het feit dat het meerdere brandverschijnselen detecteert. Dit doet het bijvoorbeeld niet alleen door middel van rook via het lasersysteem, maar ook via een thermometer die snelle temperatuurwijzigingen meet. Daardoor zijn er verschillende manieren van bevestiging dat er een brand in huis woedt. Eigenlijk is een ajax melder zowel een rookmelders als een hittemelder in 1 apparaat.

Je kan dit apparaat standalone gebruiken

Ten tweede kun je dit apparaat zelfstandig gebruiken. Het hoeft niet met andere apparaten op een smart netwerk verbonden te zijn om te functioneren. Met een luid alarm of simpele notificatie weet je hoe dan ook onmiddellijk wanneer er brandgevaar in huis aanwezig is.

Het is volledig draadloos

Tot slot is een ajax rookmelder volledig draadloos. Je hebt dus geen draad nodig om het apparaat te laten functioneren. Daardoor is het instellen van deze brandmelder eenvoudig. Als bijkomend voordeel valt het ook niet zo erg op in huis vergeleken met een rookalarm dat wel een draad gebruikt.

Alles wat je wil weten over Ajax rookmelders

Je goed informeren over rookmelders is verstandig. Je hangt ze immers op om je leven te redden wanneer er onverhoopt brand uitbreekt. Hieronder beantwoorden we alle gebruikersvragen over Ajax rookmelders. Hierdoor kan jij goed bepalen of de rookmelder van Ajax iets voor je is of dat je op zoek moet naar eentje van een ander merk.

Wat is een Ajax rookmelder?

Een ajax rookmelder is een speciaal apparaat van het merk Ajax dat brand of gevaarlijke hoeveelheden koolmonoxide in een gebouw detecteert. Na het opmerken van een brand waarschuwt de brandmelder iedereen die zich in het gebouw bevindt over het gevaar dat op de loer ligt.

ajax rookmelder

Waarom een ajax rookmelder?

Er zijn verschillende redenen waarom een ajax rookmelder halen een goed idee is. Ten eerste is het wettelijk verplicht om een rookmelder in huis te hebben. Vanaf Juli 2022 is dit zelfs nodig voor elke verdieping in huis. Daardoor is een ajax rookmelder een makkelijke uitkomst om je aan de wet te houden. Ten tweede beschermt een ajax brandmelder je tegen brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. Het leven is kostbaar, en met een ajax rookmelder worden elke dag tientallen gezinstragediën vermeden. Tot slot krijg je via de app op jouw mobiele telefoon een notificatie indien er brand uitbreekt. Een Ajax melder is een rookmelder met app. Daardoor kun je waar ter wereld je ook bent op de hoogte worden gesteld van wat er binnen jouw woning gebeurt en bijvoorbeeld jouw buren en lokale brandweer op tijd waarschuwen.

Hoe werkt een ajax rookmelder?

Een ajax rookmelder werkt op een ingenieuze wijze. Het apparaat maakt namelijk gebruik van een laserdetectiesysteem. Er schijnt constant een laser door de ruimte waar de brandmelder zich bevindt. Wanneer er echter rook in de kamer is, bereikt de laser niet langer het eindpunt van de kamer. Daardoor weet het apparaat meteen dat er wat mis is en slaat het alarm. Dit doet het door middel van een luid alarm en een automatisch berichtje naar jouw smartphone.

Lees hier meer over hoe een rookmelder werkt. 

Hoe kies je de juiste ajax rookmelder?

Er zijn meerdere criteria die je moet gebruiken bij het kiezen van de juiste Ajax rookmelder. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of je wil dat de rookmelder gebruik moet maken van jouw wifi netwerk. Lees hier meer over wifi rookmelders.

Ten tweede is het budget dat je te besteden hebt een belangrijke factor. Hoe duurder een Ajax rookmelder is, hoe meer functies je kan verwachten. Ten derde speelt het aantal functies dat jij wilt hebben voor de rookmelder een belangrijk rol bij het maken van de juiste keuze. Wil je bijvoorbeeld een koppelbare rookmelder of een mooie design rookmelder? Gebruik deze drie factoren als basis voor jouw keuze.

Wat is de beste ajax rookmelder en waarom?

De beste ajax rookmelder is naar onze mening de Ajax Fireprotect Plus. Dit komt door meerdere dingen. Hoewel budget een belangrijke factor is die niet te onderschatten is, gaat de veiligheid altijd voorop. Doordat de Fireprotect Plus ook bij hogere temperaturen goed fungeert, is het daarom een betere optie. Daarnaast beschikt deze rookmelder over extra functies doordat het met jouw wifi netwerk kan verbinden. Al met al vinden we dat de Fireprotect Plus hierom de betere keuze is.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle Ajax rookmelders.

Hieronder zijn alle Ajax rookmelders te vinden die op dit moment te verkrijgen zijn. Vooral de Ajax Fireprotect Plus is een van de populairste melders van dit merk.

Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo