Wifi rookmelder kopen?

Wifi rookmelders redden levens!

We hechten steeds meer waarde aan onze veiligheid in huis, waardoor steeds meer mensen het volgende kopen; een wifi rookmelder. Heb jij inmiddels ook interesse om een wifi rookmelder aan te schaffen? Dan is dit artikel wat voor jou. Je leert hier namelijk alles wat je moet weten over wifi rookmelders. Zo maak jij straks de juiste keuze.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste wifi rookmelders

Wanneer je op zoek bent naar een wifi rookmelder raden we aan om een goede te kiezen. Maar wat is een goede? Wij hebben onderzocht welke wifi rookmelders het beste zijn. Ze zijn hieronder te vinden in de top 3 beste wifi rookmelders.

1.Nest Protect V2 Batterij

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
322,10
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Fibaro Smoke Sensor

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) Duo Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
118,04
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Netatmo Slimme Rookmelder (10 jaar) 3-Pack

3. Smartwares FSM-12400 (10 jaar) 3-Pack

Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 3
243,41
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

Dit zijn de 3 voordelen van een wifi rookmelder

Je ontvangt notificaties bij een branduitbraak

Het eerste en wellicht wel grootste voordeel van een wifi rookmelder is het feit dat je notificaties ontvangt van jouw rookmelder indien er een brand in huis woedt. Daarmee doelen we niet op een notificatie via een luid alarm, maar via jouw smartphone. Daardoor weet je waar ter wereld je ook bent wanneer er gevaar is in jouw woning.

Snelle branddetectie

Het tweede voordeel van een wifi brandmelder is dat het sneller oppikt wanneer er een brand uitbreekt. Het heeft immers meer sensoren die via het wifi netwerk brandverschijnselen oppikken. Daardoor word je nog sneller geïnformeerd over een brand dat is uitgebroken. Zo kun je op tijd jouw woning verlaten en ook omwonenden informeren.

Nooit meer een lege batterij

Tot slot heb je met een wifi rookmelder haast nooit meer lege batterijen in de brandmelder zitten. De rookmelder vertelt je via een berichtje namelijk wanneer de batterijen bijna op zijn. Daardoor vervang je ze op tijd en houd je jouw huis ook op een eenvoudige wijze veilig.

Wifi rookmelder koopgids: dit is alles wat je moet weten.

Een wifi rookmelder brengt nogal wat vragen met zich mee? Wat is het eigenlijk en waarom zou je er een kopen? Zijn er ook verschillende en hoe kies je de juiste wifi rookmelder? Op al deze vragen vind je hieronder een antwoord.

Wat is een wifi rookmelder?

Een wifi rookmelder is een apparaat waar brand door middel van een sensor en het lokale wifi netwerk wordt gedetecteerd. Via het wifi netwerk zijn er tevens allerlei andere functionaliteiten die mogelijk zijn met deze brandmelder vergeleken met zijn voorgangers. Daarnaast is het grote voordeel van deze type rookmelders dat je contact kan maken met je telefoon. Hierdoor kan heel eenvoudig met je telefoon inzien wat de status van de batterij bijvoorbeeld is. Een ander bijkomend voordeel is dat je kan zien of de melder nog werkt.

wifi rookmelder

Waarom een wifi rookmelder?

Er zijn meerdere factoren die men doet besluiten om een wifi rookmelder te nemen. Ten eerste past deze brandmelder met de moderne ontwikkelingen waarbij een smart home een steeds meer centrale rol speelt in huis. Met een wifi rookmelder voeg je immers een extra apparaat toe aan dit netwerk. Daardoor heb je toegang tot functies als notificaties bij een branduitbraak of wanneer de batterijen haast leeg zijn in het apparaat.

Hoe werkt een wifi rookmelder?

Een slimme wifi rookmelder werkt op een eenvoudige wijze. In de rookmelder zit een chip waarmee het mogelijk is om een wifi signaal niet alleen te ontvangen, maar ook te verzenden. Daardoor maakt het apparaat verbinding met jouw wifi netwerk om je op tijd te informeren over de huidige status van jouw woning op het vlak van brandveiligheid.

Welke verschillende soorten wifi rookmelders zijn er?

Er zijn verschillende soorten wifi rookmelders. Over het algemeen verschillen deze alleen op het vlak van het aantal functies dat mogelijk is met de wifi verbinding. Bij sommige apparaten is haast alles mogelijk. Zo kun je instellen dat alle lampen in huis automatisch aan gaan bij een branduitbraak. Ook rolluiken worden opgerold wanneer de brandveiligheid in het geding komt. Daardoor heb je ineens wat extra zicht zodat je veilig en snel uit jouw woning ontsnapt. Echter zijn er ook wifi rookmelders die alleen maar basis functies hebben. Denk dan aan het feit dat ze alleen een notificatie sturen bij een brand dat is uitgebroken. Populaire wifi rookmelders zijn de Google Nest, de melders van Fibaro en van Netamo.

Hoe kies je de juiste wifi rookmelder?

Een juiste wifi rookmelder kiezen kan een lastige klus zijn. Er zijn namelijk enkele dingen waar je op wilt letten. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoe simpel of geavanceerd je de brandmelder wilt hebben. Daarnaast heeft het smart netwerk dat je gebruikt ook een impact op jouw keuze. Als jij al een Google Nest gebruikt, is een Google rookmelder immers een slimmere keuze. Tot slot heeft het budget ook een impact op de keuze die je maakt.

Wat is de beste wifi rookmelder en waarom?

Naar onze mening is de Google Nest protector de beste wifi rookmelder die je maar wensen kan. Ten eerste is de prijs erg schappelijk. Vooral als je naar de lange termijn kijkt, is dit namelijk niet zo’n groot verschil vergeleken met alle andere wifi rookmelders. Ten tweede gebruikt de Google Nest protector de stem van Nest om meldingen te geven. Haar stem is duidelijk, waardoor je de instructies of waarschuwingen meteen begrijpt. Tot slot is de Google Nest protector extreem snel met het detecteren van brand of rook. Daardoor ben jij of is jouw gezin vroeg op de hoogte van het loerende gevaar en kan jij jezelf en anderen hierdoor probleemloos in veiligheid brengen.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle WIFI rookmelders

Overweeg je om een wifi rookmelder te kopen? Bekijk hieronder alle rookmelders die werken met WIFI en klik op het product als je meer informatie wil krijgen over de melder.

Bosch Smart Home Rookmelder

Bosch Smart Home Rookmelder

Beste deal op: Coolblue.nl
73,79
Bosch Smart Home Twinguard

Bosch Smart Home Twinguard

Beste deal op: Coolblue.nl
138,39
Bosch Smart Home Rookmelder Duo-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder Duo-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
145,81
Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
216,88
Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
285,19
Bosch Smart Home Rookmelder 5-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 5-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
349,79
Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

Beste deal op: Coolblue.nl
45,21
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo