Smart rookmelders

Wij helpen je bij het kopen van een slimme rookmelder.

Een smart rookmelder, ook wel slimme rookmelder genoemd wordt steeds populairder. De eisen voor brandveiligheid worden elk jaar immers strenger. Weet jij echter niet veel over een smart rookmelder? Lees dan vooral verder, want in dit artikel ontvang je allerlei belangrijke informatie zodat je de juiste smart rookmelder aan kunt schaffen.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste smart rookmelders

Op zoek naar een smart rookmelder? Dat kunnen we goed begrijpen. Smart rookmelders hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van de basis melders. Wanneer je op zoek bent naar een een goede smart rookmelders adviseren een van de onderstaande producten. Deze voldoen aan alle eisen waaraan een goede rookmelder moet voldoen.

1. Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
320,54
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
175,28
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Google Nest Protect V2 Batterij 5-pack

Google Nest Protect V2 Batterij 5-pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
522,59
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Drie voordelen van een smart rookmelder

Geen zorgen om de batterij

Het eerste voordeel van een smart rookmelder is dat de batterij tijdig kan worden vervangen. Bij de meeste normale brandmelders weet je niet wanneer de batterij op is. Daardoor loop je gevaar dat bij een uitbraak van een brand je niet op tijd wordt geïnformeerd. Een smart rookmelder meldt echter wanneer de batterij bijna op is. Zo kun je de accu op tijd vervangen. Hoe vervang je de  batterij van een rookmelder?

De locatie van de brand is gelijk bekend

Een ander voordeel van een smart brandmelder is dat de locatie van een brand die is uitgebroken exact bekend is. Met de smart technologie verbinden meerdere slimme rookmelders met elkaar. Daardoor weet je welke brandmelder als eerste is afgegaan, wat je weer informeert over bijvoorbeeld op welke verdieping de brand exact plaatsvindt. Zo hoef je niet te gokken over welke vluchtroute je moet nemen.

Direct notificaties op je telefoon

Een smart rookmelder is een speciale soort brandmelder dat gebruikt maakt van jouw Smart netwerk. Bijvoorbeeld van Zigbee of Homey. Dit houdt in dat het verbinding maakt met andere apparaten die met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Verder beschikt dit type rookmelder over dezelfde functies al zijn voorgangers.

Alles wat je moet weten over smart rookmelders

Hoewel smart rookmelders al een tijdje bestaan kunnen we het voorstellen dat je niet helemaal weet wat ze allemaal kunnen en wat de voordelen zijn. De belangrijkste vragen over smart rookmelders hebben we daarom beantwoord. Deze kun je hieronder lezen.

Wat is een smart rookmelder?

Een smart rookmelder in het Nederlands: slimme rookmelder: is een speciale soort brandmelder dat gebruikt maakt van jouw Smart netwerk. Dit houdt in dat het verbinding maakt met andere apparaten die met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Verder beschikt dit type rookmelder over dezelfde functies al zijn voorgangers.

smart rookmelder

Waarom een smart rookmelder?

Er zijn verschillende redenen om voor een smart rookmelder te kiezen. Ten eerste wordt je op een veel betere manier geïnformeerd over wanneer er een brand uitbreekt. In plaats van alleen afhankelijk te zijn van geluiden, krijg je ook een notificatie op jouw mobiele telefoon. Zo ben jij tijdig uit jouw woning gevlucht en heb jij jouw medebewoners gewaarschuwd. Ook weet je via een smart brandmelder op welke vloer van jouw woning een brand is uitgebroken. Op deze manier is het eenvoudiger om een vluchtweg te vinden, waardoor de kans op een goede afloop gigantisch toeneemt. Tot slot is een smart rookmelder ook veiliger doordat het je een waarschuwing geeft wanneer de batterij op is. Daardoor heb je altijd de gelegenheid om de brandmelder functionerend te houden.

Hoe werkt een smart rookmelder?

Een smart rookmelder werkt op een meer innovatieve wijze dan haar voorgangers. Hoewel de detectoren hetzelfde zijn, is het alarmsysteem gebaseerd op smart technologie. Dit betekent dat dit type brandmelder gebruik maakt van jouw wifi-netwerk om allerlei handige, maar ook geavanceerde functies uit te voeren.

Welke verschillende soorten smart rookmelders zijn er?

Je hebt verschillende types rookmelders die smart zijn. Ten eerste kun je kiezen voor een smart rookmelder met slimme basis functies. Denk dan aan het feit dat het enkel verbinding met jouw mobiele telefoon maakt. Ook zijn er soorten slimme rookmelders waarmee het mogelijk is om verbindingen te maken met andere apparaten. Zo gaan bij deze soort de rolluiken automatisch open of de lampen allemaal aan zodat jij duidelijk ziet hoe je uit jouw brandende woning ontsnapt.

Hoe kies je de juiste smart rookmelder?

Je hebt een paar pijlers die belangrijk zijn om voor de juiste smart rookmelder te kiezen. Bedenk eerst met hoeveel apparaten jij wil dat de brandmelder verbinding maakt. Ook zijn functies als een extra luid alarm instellen of een noodlicht tijdens een brand criteria die je moet hebben bij het bepalen van welke smart rookmelder het beste is voor jouw huis.

Wat is de beste smart rookmelder en waarom?

Wij vinden persoonlijk dat de Google Nest Protect tot het beste van het beste behoort wat betreft smart rookmelders. Hier zitten meerdere redenen achter. Als eerste is de stem die gebruikt wordt om een brand te melden erg duidelijk. Daardoor reageer je sneller op het gevaar dat loert. Maar nog belangrijker is dat deze smart rookmelder supersnel is met het ontdekken van een brand. Daarnaast zijn deze slimme melders vekrijgbaar in een variant die werkzaam is op batterijen of op stroom. Mede door deze drie uitstekende kenmerken is een Google Nest Protect zeker een smart rookmelder dat jouw huis brandveilig maakt.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle smart rookmelders

Bosch Smart Home Rookmelder

Bosch Smart Home Rookmelder

Beste deal op: Coolblue.nl
73,43
Bosch Smart Home Twinguard

Bosch Smart Home Twinguard

Beste deal op: Coolblue.nl
137,72
Bosch Smart Home Rookmelder Duo-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder Duo-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
145,10
Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
215,82
Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
283,80
Bosch Smart Home Rookmelder 5-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 5-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
348,09
Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

Beste deal op: Coolblue.nl
44,99
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo