Firex rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een Firex rookmelder.

Rookmelders spelen een belangrijke rol bij de reputatie van Nederland; wereldwijd bekend als een land dat waarde hecht aan de veiligheid van haar inwoners. Daarom is het in de trend van de ontwikkelingen dat er vanaf juli 2022 een verplichting is om een brandmelder op elke woonverdieping op te hangen. Dit is zeker een stap in de goede richting, doordat rookmelders al talloze levens hebben gered en nu een nog grotere rol zullen spelen in het voorkomen van fatale gevallen. Wist je dat de meeste mensen door een brand om het leven komen omdat ze een rookvergiftiging hebben, en niet door het vuur zelf? Dit is des te meer reden om zo snel mogelijk gewaarschuwd te worden over een beginnende brand en een Firex rookmelder is het ideale gereedschap om dit voor elkaar te krijgen.

Voordelen van een Firex rookmelder

1. Levensreddend

Dit is natuurlijk een beetje een open deur, maar een Firex rookmelder red je leven wanneer er sprake is van brand in je woning. Zodra er ook maar een beetje rook ontwikkeling is in je huis zal de Firex rookmelder alarm slaan en je waarschuwen. Hierdoor kan jij tijdig reageren en niet alleen je eigen leven, maar ook van je naasten redden.

2. Zuinig, efficient & kostenbesparend

Een Firex brandmelder verbruikt tot 70% minder elektriciteit en is hierdoor zuinig en kostendbesparend. Vooral als je veel rookmelders in je woning ophangt kan dit op termijn zeer veel kosten besparen.

3. Geen vals alarm

Wanneer je een rookmelder ophangt wil je niet dat deze afgaat als het niet nodig is. Dit bespaart onnodige stress en paniek. Gelukkig slaat de Firex rookmelder zelfden tot nooit vals alarm door de vervuilingscompensatie functie. De brandmelder weet hierdoor wanneer een brand echt is of niet en zal die informatie meenemen om de melder wel of niet af te laten gaan.

Top 3 beste Firex rookmelders

De zoektocht naar een geschikte brandmelder kan lastig zijn. De keuze is reuze en wat is nou de beste firex rookmelder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste rookmelder wil raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de functionaliteiten waarover een brandmelder moet beschikken. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1. Firex KF20R

Werkt op: Netstroom | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
45,97
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. Firex KF20 4973 rookmelder 230v

Omdat de Firex KF20 4973 zo populair is hebben we een uitgebreide review gedaan. Lees de Firex kf20 4973 rookmelder review en ontdek of je deze melder wel of niet moet kopen.

Alles wat je moét weten over Firex rookmelders

Om de beste firex rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over rookmelders hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een firex rookmelder? 2. Waarom een firex rookmelder? 3. Hoe werkt een firex rookmelder? 4.Welke verschillende soorten firex brandmelders zijn er? 5. Hoe kies je de juiste? en tot slot: 6.Wat is de beste firex rookmelder en waarom?

Firex rookmelder: wat is het?

Een rookmelder wordt in de volksmond ook wel een brandmelder genoemd. Het is een apparaat dat klein van aard is en altijd wordt bevestigd aan het plafond van een verdieping van een gebouw. Indien er rook ergens vandaan komt en in de buurt van dit apparaat komt, slaat het apparaat meteen alarm. Men hoort dan een duidelijk pieptoon dat een hoge frequentie heeft en erg luid is. Daardoor weet iedereen meteen wat er aan de hand is en is iedereen op tijd gewaarschuwd voor het potentiële brandgevaar.

Firex is een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in branddetecctie. Uit deze specialisatie zijn twee rookmelders gekomen: de Firex KF20 en Firex KF20R

firex rookmelder

Hoe werkt een Firex rookmelder?

Een rookmelder maakt gebruik van bepaalde technologie om brand te detecteren. Bij elke brand komen er namelijk wat rookdeeltjes vrij in de lucht. Deze staan ook wel bekend als aerosolen. Deze rookdeeltjes worden door de brandmelder opgepikt door middel van een sensor, waardoor hij onmiddellijk alarm kan slaan. Op deze manier krijg jij een vroege waarschuwing voordat de brand een stadium heeft bereikt waarbij hij extreem gevaarlijk is. Sommige rookmelders zijn volledig onafhankelijk, maar met de nieuwste technologie kun je ook brandmelders tegenkomen die met een brandmeldinstallatie zijn verbonden. De Firex rookmelder behoort ook tot deze categorie.

Waarom een Firex rookmelder kopen?

Er zijn meerdere redenen waarom een rookmelder van Firex een belangrijke rol speelt in het redden van levens en het een goede keus is om dit product aan te schaffen.
1. Ten eerste word je gewaarschuwd indien er rookvorming in jouw huis plaatsvindt. Vanzelfsprekend is dit het grootste voordeel van een brandmelder, doordat het je de kans geeft om jezelf en alle andere inwoners in huis te evacueren. Ook kun je hierdoor de brandweer en buurtbewoners op tijd waarschuwen.
2. Ook is de Firex brandmelder zuinig. Er wordt zelfs tot 70% minder elektriciteit verbruikt met dit apparaat. Vooral in tijden zoals nu waar de kosten voor elektriciteit hoog zijn, kan dit een verschil maken.
3. Ten derde slaat dit apparaat nooit vals alarm. Dit komt doordat het over een vervuilingscompensatie functie beschikt, waardoor het weet of de brand echt is of dat er een andere factor meespeelt.
4. Tot slot beschikt deze rookmelder ook over een back-up batterij. Daardoor hoef je niet onmiddellijk een nieuwe batterij te kopen zodra de oude op is. Er zit daardoor geen lange periode tussen waarin de brandmelder niet functioneert.

Welke verschillende soorten heeft FireX?

FireX heeft twee verschillende rookmelders uitgebracht: de Firex KF20 en Firex KF20R. Beide brandmelders werken op netstroom en zijn vanzelfsprekend goed in het detecteren van rook. Het verschil zit in de koppelbaarheid. De Firex KF20R is wel koppelbaar en de Firex KF20 is dat niet. Een koppelbare rookmelder kan je zoals de naam al doet vermoeden koppelen met elkaar. Dat betekent dat wanneer er 1 melder afgaat, de ander ook begint met piepen. Dit is extra veilig.

Hoe je bepaalt welke rookmelder de juiste is voor jou?

Met zoveel verschillende soorten brandmelders is het geen wonder als je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Met de volgende tips wordt het makkelijker om voor het apparaat te kiezen dat het beste bij je past.

Verlaat je niet vaak jouw huis? Dan is een optische rookmelder de beste keuze. Deze detecteert rook onmiddellijk, waardoor je meteen weet dat er iets aan de hand is in jouw woning. Indien je een woning bezit die wat groter is of meerdere verdiepingen heeft, zijn gekoppelde rookmelders de perfecte keuze. Deze informeren iedere bewoner op tijd dat er een brand is uitgebroken, waardoor ze op tijd weg kunnen komen. Een slimme rookmelder is de juiste optie indien je niet vaak thuis bent doordat je bijvoorbeeld vaak moeten reizen voor werk. Dit apparaat informeert je namelijk via jouw telefoon wanneer het alarm heeft geslagen.

Omdat de een Firex rookmelder maar twee opties heeft is eigenlijk de belangrijkste vraag wil je een koppelbare rookmelder? Kan je deze vraag beantwoorden met Ja, kies dan voor de Firex KF20R, is het antwoord nee koop dan Firex KF20.

Wat is de beste Firex Rookmelder?

Gezien de mogelijkheid tot koppelen met andere rookmelders is de Firex KF20R de beste brandmelder die jij in huis kunt halen. Maar dit is niet de enige reden: Ten eerste werkt het naar behoren en weet je altijd of er brand in huis is. Met de primaire functies zit het dus wel goed. Ook is deze brandmelder energiezuinig, waardoor het lage kosten maakt terwijl het jouw veiligheid tegelijkertijd goed in de gaten kan houden. Daarnaast is er een functie voor vuilcompensatie, waarbij situaties waarbij andere rookmelders onnodig een vals alarm zouden afgeven, voorkomen worden. Hierdoor weet je onmiddellijk of de brand echt is of niet. Tot slot komt deze brandmelder ook met een back-up batterij, waardoor je altijd de rookmelder weer kunt laten functioneren wanneer de vorige batterij op is geraakt. Al met al is een rookmelder van Firex de juiste keuze.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders van Firex

Bekijk hieronder alle Firex Rookmelders die beschikbaar zijn. Klik op het product om meer informatie te krijgen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo