Ring rookmelder

Wij helpen je bij de zoektocht naar een ring rookmelder

Als jij erover na hebt gedacht om de brandveiligheid binnen jouw woning te verhogen, is een Ring rookmelder vast al door je hoofd geschoten als optie. Op deze pagina helpen we je aan handje mee met deze keuze door middel van het geven van allerlei waardevolle informatie over dit apparaat.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Beste Ring rookmelders

Momenteel is het vekrijgen van een ring rookmelder lastig. Gelukkig zijn er alternatieven die minstens net zo goed of zelfs beter zijn dan ring rookmelders. Wij adviseren de Google Nest rookmelders.

3 Voordelen van een Ring rookmelder

Hulpdiensten worden ingeschakeld

Het unieke voordeel van een Ring rookmelder is dat zodra er brand wordt gedetecteerd er een team klaarstaat met experts die meteen de hulpdiensten inschakelen. Daardoor hoef jij je geen zorgen te maken hierover en kun jij je volledig focussen op het in veiligheid brengen van jouw eigen gezin.

Je wordt onmiddellijk op de hoogte gesteld

Het tweede voordeel van een Ring rookmelder is dat je onmiddellijk op de hoogte wordt gesteld wanneer er een brand uitbreekt. Met name de eerste paar minuten zijn cruciaal voor het bepalen van jouw overlevingskansen van een brand. Daardoor wil je zeker een apparaat als deze hebben dat extreem snel alarm slaat en je over het loerende gevaar informeert.

Ook koolmonoxide wordt gedetecteerd

Tot slot is het handige aan deze rookmelder dat het naast brand ook koolmonoxide detecteert. Daardoor slaat het twee vliegen in één klap en wordt je ook nog eens tegen koolmonoxidevergiftiging beschermd. Dit is misschien nog gevaarlijker dan brand, doordat je niet door hebt dat deze stof in de lucht zit totdat het al te laat is.

Lees hier alles wat je moet weten over een ring rookmelder

Wanneer je op zoek bent naar een ring rookmelder zal je merken dat het lastig is om hier informatie over te vinden. Wat is bijvoorbeeld een ring rookmelder, welke verschillende soorten heb je en wat is de beste? Helaas moeten we je teleurstellen, want op dit moment zijn er geen ring rookmelders vekrijgbaar. Een goed alternatief voor een ring rookmelder is de Nest rookmelder. 

Wat is een ring rookmelder?

Een Ring rookmelder is een apparaat gemaakt door het bedrijf Ring met als doelstelling mensen te informeren over rook dat in hun huis is gevonden. Indirect betekent het dus dat deze rookmelder mensen probeert te waarschuwen tegen een brand dat in het huis woedt.

smartwares rookmelder

Waarom een Ring rookmelder?

Er zijn enkele verschillende redenen waarom een rookmelder van Ring interessant voor je zou kunnen zijn. Ten eerste word je onmiddellijk geïnformeerd indien er rook of brand in jouw huis te vinden is. Daardoor kun je op tijd wegvluchten van deze gevaren. Daarnaast wordt bij een detectie van brand of rook een team van experts geïnformeerd die de lokale hulpdiensten informeren over de situatie. Daardoor heb jij geen extra afleiding en kun jij jezelf volledig bezighouden met het in veiligheid brengen van jouw gezin. Tot slot detecteert dit apparaat ook koolmonoxide, waardoor je tegen nog een extra gevaar wordt beschermd.

Hoe werkt een Ring rookmelder?

Een Ring rookmelder (slimme rookmelder) werkt op een simpele maar ingenieuze wijze. Het maakt gebruik van een sensor dat rook, brand of koolmonoxide detecteert. Zodra dit gebeurt gaat het alarm af. Ook krijg je via de wifi een berichtje dat er iets aan de hand is in jouw woning. Vervolgens worden via een extern team hulpdiensten ingeschakeld.

Welke verschillende soorten Ring rookmelders zijn er?

Er zijn een paar verschillende Ring rookmelders op de markt te vinden. Ten eerste is er de First Alert Z-Wave Plus Smoke/Co Alarm (1st Generation). Ten tweede is er de First Alert Z-Wave Plus Smoke/Co Alarm 2nd Generation). Zoals je al aan de naamgeving kunt zien, behoren deze twee rookmelders van Ring tot dezelfde soort rookmelder model. Het enige verschil is hoe modern de technologie is in de rookmelder.

Hoe kies je de juiste Ring rookmelder?

Nu je weet welke soorten Ring rookmelders er zijn, helpen we je een handje mee in hoe je voor de juiste brandmelder kiest. Ten eerste moet je afwegen hoeveel waarde je hecht aan de generatie van het apparaat. Met een oude generatie is de kans op bugs en andere niet bevredigende functies namelijk groter. Alhoewel dit absoluut niet betekent dat de rookmelder hierdoor niet aan jouw eisen voldoet, zijn er sommige mensen die toch liever voor een wat nieuwere generatie gaan. Een andere factor is de prijs van de rookmelder. Soms kan daar een aardig groot verschil in zitten, waardoor een goedkope rookmelder een aanlokkelijkere optie is voor sommigen.

Wat is de beste Ring rookmelder en waarom?

Met alle criteria die we eerder hebben genoemd kunnen we maar tot één conclusie komen; de First Alert Z-Wave Plus Smoke/Co Alarm (2nd Generation) is de beste Ring rookmelder om voor jouw woning aan te schaffen. Dit komt met name doordat de technologie in deze rookmelder wat meer recentelijk is vergeleken met dat van haar voorganger. Daardoor zijn er minder onaangename bugs en andere aspecten die je tegen kunt komen. Hoewel de prijs minder goedkoop is, is dit door de garantie van minimaal zeven jaar nog steeds het kopen volledig waard.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle ring rookmelders

Ring rookmelders zijn momenteel niet vekrijgbaar. Zie daarom hieronder alternatieve rookmelders die net zo goed zijn of misschien zelfs beter als een ring rookmelder.

slimme rookmelder

Google Nest Protect V2 Batterij

Beste deal op: Coolblue.nl
109,63
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo