Rookmelders op stroom

Rookmelder op stroom kopen? Wij helpen je!

Wanneer jij op zoek bent naar een middel om de brandveiligheid in jouw woning beter te maken, ben je vast al de optie van een rookmelder op stroom tegengekomen. Maar soms is het beter om nog even naar de juiste informatie te speuren voordat je een aankoop besluit te doen. Daarom vind je hier allerlei feiten over dit type rookmelder. Daardoor maak jij straks een weloverwogen keuze.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

De drie beste rookmelders op stroom

Bekijk hieronder de top 3 beste rookmelders op (net)stroom.

1. Google Nest Protect V2 Netstroom

Google Nest Protect V2 Netstroom Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
107,86
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. Google Nest Protect V2 Netstroom 6-pack

Google Nest Protect V2 Netstroom 6-pack Design Batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
625,35
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. FireAngel SW10-EUT 230V rookmelder

Werkt op: Netstroom | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
41,88
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 Voordelen van een rookmelder op netstroom

Vergt minder onderhoud

Het eerste voordeel van een rookmelder op stroom is dat het minder onderhoud vergt. Bij rookmelders die gebruik maken van een batterij is het uiteindelijk nodig om de accu’s te vervangen. Dit soort onderhoud kan irriteren. Met een rookmelder op stroom vermijd je dit probleem en kun je heerlijk achterover leunen terwijl het brandalarm zijn werk doet.

Milieubewuster

Een tweede voordeel van een rookmelder op stroom is dat het milieubewuster is. Dit komt doordat het geen gebruik maakt van batterijen. Batterijen bestaan namelijk uit lithium, wat een element is dat veel milieuschade aan kan richten als het lukraak wordt weggegooid. Zo zet je je beste beentje voor door voor een rookmelder te kiezen op stroom in plaats van batterijen.

Veilig

Tot slot is een rookmelder netstroom veiliger. Met batterijen is er namelijk altijd een kleine kans dat er wat mis gaat en ze tot ontploffing komen. Hoewel dit haast nooit voorkomt, neem je met een rookmelder op stroom het zeker voor het onzekere door dit soort scenario’s te vermijden.

Alles wat je moet weten over brandmelders op stroom

Het kopen van een geschikte rookmelder die werkt op netstroom is niet eenvoudig. Wellicht zit je zelfs met veel vragen. We begrijpen dit en hebben daarom op alle belangrijke gebruikersvragen een antwoord. Je leest ze hieronder. Te beginnen met: wat is een rookmelder op stroom?

Wat is een rookmelder op stroom?

Een rookmelder op stroom is een apparaat dat rook detecteert en alarm slaat. In het geval van dit type rookmelder is het op het stroomnetwerk aangesloten in plaats van batterijen die als energiebron worden gebruikt.

rookmelder op stroom

Waarom een rookmelder op stroom?

Er zijn verschillende redenen om voor een rookmelder op stroom te kiezen. Ten eerste is het een veiligere optie. Dit komt doordat een rookmelder op stroom in tegenstelling tot een rookmelder dat batterijen gebruikt niet de kleine kans heeft om te ontploffen. Daardoor is dit type brandmelder een zekere keuze. Ook is een rookmelder op stroom beter voor het milieu doordat het geen gebruik maakt van lithium batterijen. Deze zijn namelijk erg vervuilend voor het milieu. Tot slot is het onderhoud met rookmelders op stroom vrijwel nihil. In tegenstelling tot een rookmelder dat batterijen gebruikt moet er immers niks qua onderdelen worden vervangen. Tot slot is het een voordeel dat je niet druk hoef te maken over je rookmelder die werkt op batterijen onverhoopt leeg zijn. Dit scheelt stress.

Hoe werkt een rookmelder op stroom?

Een rookmelder op stroom werkt als volgt; via het stroomnetwerk vloeit er elektriciteit naar het apparaat, waardoor het actief wordt. Vervolgens scant een optische sensor door middel van een laserstraal een ruimte in. Wanneer deze niet door de lucht kan stralen, vat het apparaat dit op als een signaal van rook. Daardoor gaat de rookmelder af. Dit doet het door een luid alarm aan te zetten. Zo informeert het apparaat iedereen in de nabije omgeving van een brand. Lees hier hoe een rookmelder werkt en waar een rookmelder op reageert.

Welke verschillende soorten rookmelders op stroom zijn er?

Er zijn talloze rookmelders op stroom in omloop. Zo zijn er rookmelders op stroom die erg simpel zijn en als enige een optische sensor hebben samen met een alarm. Anderen beschikken ook over een hitte sensor of een noodlicht. Verder zijn er ook slimme rookmelders op stroom te vinden. Deze maken via jouw wifi-netwerk, (zie wifi rookmelders) het mogelijk om allerlei extra functies te brengen. Denk dan aan een berichtje die naar jouw telefoon wordt verstuurd indien er brand is uitgebroken.

Hoe kies je de juiste rookmelder op stroom?

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste rookmelder op stroom. Bepaal ten eerste of jij alleen een simpele rookmelder wilt of juist naar extra functies zoekt. Je wilt immers wel een rookmelder in huis halen die aan jouw eisen voldoet. Ten tweede is het ook goed na te denken over het merk dat je wilt. Kies je voor een betrouwbaar merk of juist voor een nieuwe speler op de markt? Tot slot is ook de prijs belangrijk.

Wat is de beste rookmelder op stroom en waarom?

Wij vinden dat de Google Nest de beste rookmelder op stroom is. Dit komt doordat dit apparaat allerlei handige functies heeft. Daarnaast is het ook een slimme rookmelder. Verder staat Google bekend als een betrouwbaar merk, ook wat betreft rookmelders. Tot slot is de prijs van dit apparaat ook meer dan schappelijk. Al met al is deze rookmelder het beste van alle belangrijke criteria.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Dit zijn alle rookmelders die werken op (net)stroom!

Hieronder kan je alle rookmelders bekijken die werken op netstroom. Klik op een brandmelder als je meer informatie wilt krijgen over het desbetreffende product.

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Beste deal op: Coolblue.nl
34,59
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo