Help! Mijn First Alert rookmelder piept. Dit is de reden waarom & zo los je het op.

Piept jouw First Alert rookmelder en wil je weten waarom deze piept en hoe je het op kan lossen? In dit artikel zullen we de antwoorden geven op je vragen. We vertellen je precies waarom jouw First Alert rookmelder is gaan piepen en wat je kan doen om het op te lossen.

Heb jij een rookmelder van een ander merk die piept? Lees: rookmelder piept oplossen

Waarom piept mijn First Alert rookmelder?

Er zijn een paar redenen waarom de First Alert rookmelder is gaan piepen. Het eerste waar je aan denkt is natuurlijk: “er is brand”. Maar soms komt het ook voor dat een rookmelder begint te piepen zonder dat er rook is. Dit noemen we een vals alarm. Er zijn verschillende redenen waarom dit valse alarm is afgegaan:

  1. De batterijen zijn bijna leeg en moeten vervangen worden (lees: hoe batterij rookmelder vervangen).
  2. Er zit stof of insecten in de rookmelder. Maak de rookmelder schoon met een stofzuiger.
  3. De rookmelder piept, omdat deze moet worden schoongemaakt. Doe dit met een vochtige doek (niet te nat) en stofzuiger.
  4. De rookmelder is oud en moet worden vervangen. Wanneer dit zo is zou de rookmelder kunnen gaan piepen. Op de zijkant of onderkant van u First Alert melder ziet u datum wanneer de rookmelder vervangen dient te worden.
  5. De batterij van je rookmelder is niet bevestigd in de melder. Open de melder, controleer of de batterijen op hun plaats zitten en sluit hem weer.

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom een First Alert rookmelder begint te piepen. Als u de batterijen hebt vervangen, het stof hebt verwijderd en een oude rookmelder hebt vervangen, maar uw First Alert-detector piept nog steeds, dan kunt u hem resetten.

Hoe reset je een First Alert rookmelder?

  1. Open de rookmelder met een kleine kruiskopschroevendraaier. U zult binnenin een rode of groene knop zien. Houd deze knop gedurende 15 seconden ingedrukt. Het piepen zou nu moeten stoppen
  2. Als dit niet werkt, kunt u ook proberen de batterijen er 30 seconden uit te halen en ze er weer in te doen.

Wat je kan doen om het piepen van een First Alert rookmelder op te lossen?

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om het piepen van een First Alert rookmelder te verhelpen. We hebben ze voor u op een rijtje gezet:

Vervang de batterijen

-Verwijder stof of insecten van de rookmelder

-Maak de rookmelder schoon

-Reset de rookmelder

-Een oude rookmelder vervangen

Wij hopen dat u dit artikel nuttig vond en dat het uw vraag heeft beantwoord: “Waarom piept mijn First Alert rookmelder?” Als het probleem zich blijft voordoen, raden wij u aan contact op te nemen met de First Alert-klantenservice. Zij zullen u graag verder helpen.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Nieuwe rookmelder kopen

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het beantwoorden van de vraag waarom je First alert rookmelder piept. Overweegt u om een nieuwe rookmelder te kopen? Doe hieronder dan de gratis rookmelder keuzehulp om erachter te komen welke melder het beste bij jou past. Lees anders de koopgids: welke rookmelder kopen. 

Rook-melder.nl
Logo