Rookmelder action. Wel of niet kopen?

Wanneer je meer informatie wilt over het kopen van een rookmelder action ben je hier op het goede adres. Sinds het verplicht is in Nederland om een rookmelder op te hangen is de vraag naar rookmelders enorm gestegen. Veel Nederlanders zijn daarom op zoek naar goede rookmelders maar weten niet precies welke ze moeten aanschaffen. Er zijn verschillende soorten rookmelders. Zo heb je bijvoorbeeld slimme of koppelbare rookmelders. Een populaire rookmelder is die van de Action. Deze is goedkoop en doet wat hij moet doen maar of het de juiste keus voor jou is ligt helemaal aan je wensen. Hieronder hebben we alle vragen beantwoord die mensen stellen over de action rookmelder. Hierdoor kan je een goede keus maken en bepalen of een rookmelder van de Action voldoet aan jouw eisen.

Heeft de Action eigenlijk rookmelders?

Regelmatig wordt de vraag gesteld heeft de action rookmelders? Maar je kan beter stellen, wat heeft de action niet? Het antwoord op de vraag is dus: ja! Action heeft rookmelders en om nog specifieker te zijn gaat het om de rookmelders van het merk Smartwares. Rookmelders van andere merken heeft bedrijf op het moment van schrijven niet. Mocht je dus een rookmelder van de action willen zal je altijd een van Smartwares moeten nemen. Maar de vraag is natuurlijk: zijn deze brandmelders goed? Het antwoord op deze vraag zullen we hieronder toelichten.

action-rookmelder

Alles over de action rookmelder: is een action rookmelder goed?

In de schappen van de action liggen op dit moment de rookmelders van het merk Smartwares. Dit merk is een expert op het gebied van brandveiligheid en ze maken betaalbare oplossingen om jouw leven veiliger te maken. Smartwares produceert zowel goedkope rookmelders als duurdere rookmelders. Hoe duurder een brandmelder is hoe meer functies de rookmelder meestal heeft. Denk hierbij aan koppelbaarheid, WiFi koppeling en extra lange batterijduur. De Action rookmelder (Smartwares PD-8828) is de goedkoopste van Smartwares en beschikt over de basisfuncties van een rookmelder.

Smartwares PD-8828 rookmelder
Aanbieding
2 jaren geleden

Smartwares PD 8828

17,24
Werkt op: Batterij | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

De Smartwares PD 8828 kost ongeveer 15 euro per stuk en is hiermee een goedkope rookmelder. Hij doet wat hij moet doen en dat is het detecteren en tijdig waarschuwen wanneer sprake is van rookontwikkeling in je woning. Deze action rookmelder is uitgerust met een vervangbare batterij die 1 jaar meegaat. Wanneer er sprake is van brand zal de rookmelder van action een signaal van 85 decibel afgegeven. 1 ding is zeker. Dit geluid zal je zeker horen wanneer die afgaat.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Al met al kunnen we zeggen dat de action rookmelder goedkoop is maar wel doet wat ie moet doen. Echter zijn er ook een aantal nadelen aan de rookmelder die we even willen benoemen. Het gaat immers om de veiligheid en een gewaarschuwd mens telt voor twee. De action rookmelder is geen koppelbare rookmelder. Voordelen van een koppelbare rookmelder is dat je overal direct op de hoogte bent van gevaar. Als 1 rookmelder afgaat (bijvoorbeeld op zolder) zal een gekoppelde rookmelder beneden ook afgaan. Stel dat jij beneden de afwas aan het doen bent en er boven op zolder bij wasmachine vuur ontstaat, zal je dit dankzij een koppelbare rookmelder weten. Dit is extra veilig, want hierdoor kan je sneller reageren op eventueel gevaar.

Elro FV4310 Combimelder (10 jaar)
Aanbieding
2 jaren geleden

Elro FV4310 Combimelder (10 jaar)

45,31
Elro FV4310 Combimelder (10 jaar) Rook- en koolmonoxidemelder Niet koppelbaar aan apps Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Daarnaast valt de batterijduur van een action rookmelder met 1 jaar erg tegen. Dit betekent dat je elk jaar de batterij moet gaan vervangen en je dit ook niet moet vergeten. Ten opzichte van andere rookmelders zoals de Elro FV4310 en Smartwares FSM012210 die beide een batterij hebben die 10 jaar meegaat valt het helemaal op dat 1 jaar erg weinig is.

Action rookmelder en een koolmonoxidemelder

Wanneer je graag een action rookmelder en koolmonoxidemelder wilt is er geen kant en klare oplossing. De rookmelders die de Action heeft is niet zowel een rookmelder als een koolmonoxidemelder. Bij de Google Nest is dit wel het geval. Omdat de action deze optie niet aanbied zal je de Smartwares PD8828 moeten aanschaffen en de Flamingo koolmonoxidemelder. Deze action koolmonoxidemelder is ook bij de winkel te koop. Wanneer je kiest voor een action brandmelder kijk dan ook eens naar de rookmelder montageset die ook te verkrijgen is bij action. Deze set kost maar 1 euro maar maakt het ophangen van rookmelders zoveel makkelijker. Met deze set hang je binnen 1 minuut je rookmelders eenvoudig op dankzij de magnetische werking.

Hoe hang je een Action rookmelder op?

Wanneer je een action rookmelder op wilt hangen is het verstandig om de volgende video eens te bekijken. Hoewel dit niet hetzelfde type is als de action rookmelder is montage voor de rookmelder van action hetzelfde. Leestip: waar kan je het beste rookmelders plaatsen?

Gratis rookmelder keuzehulp: maak altijd de juiste keus.

Twijfel jij nog welke rookmelder je wil kopen en weet je eigenlijk niet welke je moet hebben? Dan adviseren we de gratis rookmelder keuzehulp. Deze hebben we speciaal gemaakt om te helpen bij het maken van een goede keus. Door drie simpele vragen te beantwoorden kom jij er binnen 5 seconden achter wat de beste rookmelder voor jou is. Hoe makkelijk is dat! Ook zou je ervoor kunnen kiezen om de koopgids: welke rookmelder moet ik kopen te lezen. We wensen je veel succes!

Rook-melder.nl
Logo