Rookmelder koppelbaar 10 jaar kopen? Dit zijn je opties!

Er zijn tegenwoordig veel rookmelders op de markt, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. Als u op zoek bent naar een koppelbare rookmelder met een batterij van 10 jaar, dan hebt u verschillende opties om uit te kiezen. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten als je een rookmelder koppelbaar 10 jaar wilt kopen.

Wist jij dat het vanaf juli 2022 voor iedereen verplicht is om op elke verdieping een rookmelder te hebben hangen?

Wat is een koppelbare rookmelder 10 jaar?

Een koppelbare rookmelder is een speciaal type melder dat verbonden is met alle andere rookmelders in uw huis. Als er dan één melder afgaat en alarm slaat, doen ze dat allemaal. Dit kan vooral handig zijn als u een groot huis hebt of meerdere verdiepingen, omdat het u kan waarschuwen voor een brand, zelfs als u niet in dezelfde kamer bent als de eerste melder. Een koppelbare rookmelde is dus extra veilig.

Veel koppelbare rookmelders gebruiken batterijen om te kunnen functioneren. Sommige rookmelders hebben zelfs een batterijduur van 10 jaar. Het voordeel van een batterij met een levensduur van 10 jaar is dat u zich lange tijd geen zorgen hoeft te maken over het vervangen ervan. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen kiezen voor koppelbare rookmelder 10 jaar.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Een koppelbare brandmelder met een batterij die 10 jaar meegaat heeft voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

Pluspunten:
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over het vervangen van de batterij gedurende 10 jaar
  • Extra veiligheid omdat alle rookmelders af zullen gaan, als 1 van de melders rook detecteert.

Minpunten:
  • Een rookmelder met batterij die 10 jaar meegaat is duurder dan een gemiddelde rookmelder
  • Er zijn weinig keuzes als het aankomt op koppelbare melders met een batterij van 10 jaar

Waarom een koppelbare rookmelder van 10 jaar kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een koppelbare rookmelder met een levensduur van 10 jaar zou willen kopen. Misschien wilt u de extra veiligheid die dit type melder biedt. Of misschien wilt u zich lange tijd geen zorgen hoeven te maken over het vervangen van de batterijen. Wat uw reden ook is, wij denken dat het zeker de moeite waard is om een koppelbare rookmelder met een 10 jaar levensduur van de batterij.

Welke opties heb je als een koppelbare melder met 10 jaar batterijduur wil kopen?

Als u op zoek bent naar een aan te sluiten rookmelder met een batterijlevensduur van 10 jaar, hebt u verschillende opties om uit te kiezen. We hebben een top 3 gemaakt. Deze is hieronder te zien.

1.Google Nest Protect V2 Batterij

Bent u op zoek naar een rookmelder die betrouwbaar is en eenvoudig in gebruik? Kijk dan niet verder dan de Google Nest Protect V2 Batterij. Dit geweldige apparaat houdt u op de hoogte van potentiële brandgevaren in uw huis, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw gezin veilig is. Het heeft ook een batterijlevensduur van 10 jaar, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het snel vervangen ervan. Uiteraard is dus rookmelder koppelbaar met andere melders en bedien je de melder eenvoudig door middel van app op je telefoon.

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

325,62
Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

2. FireAngel WST-630

De FireAngel WST-630 is de perfecte rookmelder voor uw huis. De melder is koppelbaar met andere FireAngel melders, zodat u op de hoogte wordt gebracht van elk type brand in uw huis. Met een optische en warmtesensor is deze melder perfect voor het detecteren van smeulende en brandende branden. Dankzij de batterijlevensduur van 10 jaar hoeft u zich geen zorgen te maken over ongewenste pieptonen van uw rookmelder in de nabije toekomst.

AngelEye Koppelbare Optische Rookmelder WST-630-BNLT - Thermoptek - 10 jaar batterij
Aanbieding
Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

3.Bosch Smart Home Rookmelder (10 jaar)

Deze batterij rookmelder zit boordevol functies die hem tot een must-have in elk huishouden maken. Ten eerste is hij gekoppeld aan uw Bosch Smart Home alarmsysteem. Op deze manier kunt u meldingen ontvangen, zelfs wanneer u niet thuis bent. Ten tweede heeft hij een ingebouwde batterij die tot 10 jaar meegaat. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het steeds vervangen van batterijen. Ten derde heeft hij een testknop, zodat u regelmatig kunt controleren of hij nog goed werkt. Tot slot fungeert hij ook als sirene wanneer er verdachte activiteiten in uw huis plaatsvinden. Met al deze functies is de Bosch Smart Home Rookmelder is een uitstekende keus.

Bosch Smart Home Rookmelder
Aanbieding
2 jaren geleden

Bosch Smart Home Rookmelder

74,59
Bosch Smart Home Rookmelder Rookmelder Koppelbaar aan Bosch alarmsysteem Werkt op ingebouwde accu Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

beste koppelbare rookmelder 10 jaar

Beste koppelbare rookmelder 10 jaar

Als u op zoek bent naar de beste koppelbare rookmelder met een batterijduur van 10 jaar is er wat ons betreft maar 1 keus. Dat is de Google Nest Protect V2 batterij. Deze melder heeft namelijk alles wat je zoekt in een rookmelder: Het is een slimme melder, koppelbaar, heeft een 10 jarige batterijduur en is daarnaast ook een koolmonoxidemelder.

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

325,62
Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Koppelbare rookmelder van Elro, Alecto of AngelEye?

Ben je op zoek naar een koppelbare rookmelder 10 jaar van Elro, Alecto of AngelEye? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Deze merken hebben geen rookmelders die voldoen aan de gestelde criteria. Als alternatief raden we de Google Nest Protect V2 aan.

Conclusie

Als u op zoek bent naar een rookmelder met een batterijlevensduur van 10 jaar, zijn er verschillende opties voor u beschikbaar. De Google Nest Protect V2 is onze top keuze, omdat het vol zit met functies die het de perfecte keuze maken voor elk huis. Als u echter op zoek bent naar een alternatief, zijn de FireAngel WST-630 of Bosch Smart Home rookmelders zijn ook goede opties. Wanneer je nog geen idee hebt welke rookmelder je zoekt, raden we het aan op de gratis rookmelder keuzehulp te doen. Deze vind je hieronder.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Rook-melder.nl
Logo