Wanneer batterij rookmelder vervangen?

Wanneer batterij rookmelder vervangen? Wanneer je dit jezelf afvraagt ben je hier op het goede adres. In dit artikel leggen we je uit wanneer je de batterij van je rookmelder het beste kan vervangen.

In de volgende situaties kunt u het beste de batterij van een rookmelder vervangen:

  • Als de waarschuwing voor lege batterij afgaat
  • Wanneer het alarm afgaat en er geen rook is
  • Wanneer de testknop niet werkt

Als de waarschuwing voor lege batterij afgaat

Hoort u regelmatig uw rookmelder piepen? Dan is de kans groot dat de batterij van uw rookmelder bijna leeg is. Controleer voor de zekerheid of de batterij daadwerkelijk leeg is. Als het inderdaad tijd is om de batterij te vervangen, doe dat dan onmiddellijk. Het piepen zal dan ook ophouden

Het is sowieso een goed idee om de batterijen van uw rookmelder elk jaar te controleren en eventueel te vervangen, zelfs als de waarschuwing voor een lege batterij niet is afgegaan. Zo bent u er zeker van dat uw rookmelder altijd goed werkt.

Lees hier hoe je batterij per soort rookmelder moet vervangen.

Wanneer het alarm afgaat en er geen rook is

Is het alarm van de rookmelder afgegaan zonder dat er rook is? In dat geval is het altijd verstandig om de batterij van uw rookmelder te controleren. Een piepende rookmelder kan verschillende oorzaken hebben waaronder ook een bijna lege batterij. Neem het zekere voor het onzekere en controleer of de batterij nog vol genoeg is. Druk ook altijd op de testknop om te kijken of de rookmelder nog functioneert.

Wanneer de testknop niet werkt

Wanneer de testknop van uw rookmelder niet werkt kan het zijn dat de rookmelder defect is of dat de batterij leeg is. Doe een nieuwe batterij in de rookmelder en druk nogmaals op de testknop. Doet deze het nu wel? Mooi! Dan hoef je de rookmelder nog niet te vervangen. Doet de melder het nog steeds niet? Dan is deze waarschijnlijk defect en zal je een nieuwe aan moeten schaffen. Bekijk hier de beste rookmelders van dit moment.

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

320,24
Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Is uw rookmelder ouder dan 10 jaar? Dan is het sowieso noodzakelijk om deze vervangen. Van een rookmelder die ouder is dan 10 jaar kan de veiligheid niet meer worden gegarandeerd.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Rook-melder.nl
Logo