Koppelbare rookmelder kopen?

Wij hebben de beste koppelbare rookmelders.

Met de aankomende rookmelder verplichting om op elke verdieping van een woning of pand een rookmelder op te hangen, is het hoog tijd om je te verdiepen in wat de mogelijkheden precies zijn. Brandmelders zijn verkrijgbaar van goedkoop tot duur en van heel eenvoudig tot zeer innovatief. Wanneer je een huis of pand hebt met veel kamers en meerdere bewoners, is een koppelbare rookmelder een zeer goede oplossing. Waarom? Dat vertellen we je hieronder.

3 Voordelen van een koppelbare rookmelder

1: Overal direct op de hoogte van gevaar

Ook al lig jij helemaal op zolder te slapen, als er in de kelder brand ontstaat weet je het meteen! Het maakt niet uit hoe groot je huis is en hoe afgelegen de beginnende brand in het pand is: alle rookmelders zullen je alarmeren. Bij een ‘slim‘ model zoals de Netatmo rookmelder word je ook gealarmeerd wanneer je niet thuis bent.

2. Voor iedereen een koppelbare rookmelder

Koppelbare rookmelders zijn verkrijgbaar als zeer eenvoudige, voordelige modellen (die overigens kwalitatief niets onderdoen voor de duurdere versie). Maar je kunt ook kiezen voor een uitgebreid systeem dat aangesloten kan worden op een Smart Home platform. Zoals bijvoorbeeld Zigbee. De koppelbare rookmelders zijn te verkrijgen in pakketten met meerdere melders die vaak voordeliger zijn dan wanneer je ze per stuk aanschaft.

3. Bepaal zelf hoe je het wil

Met een koppelbare rookmelder kun je ervoor kiezen in elke ruimte in huis een melder te hangen. Maar je kunt het ook beperken tot alleen een aantal strategische plaatsen in huis. Je zit nergens aan vast en bepaalt zelf hoe je het wil.

Top 3 beste koppelbare rookmelders

Het vinden van geschikte koppelbare rookmelder is soms best lastig. De keuze is reuze en wat is nou de beste koppelbare rookmelder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste koppelbare brandmelder wil raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de functionaliteiten waarover een rookmelder moet beschikken. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1. Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
326,23
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Wanneer je op zoek bent naar een extreem goede koppelbare rookmelder valt je keus snel op de Google rookmelder. Deze slimme melder detecteert zowel rook als koolmonoxide gas en werkt op zowel batterij als netstroom. De Google Nest Protect heeft alles wat je wenst van een rookmelder.

2. Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
178,40
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

De nummer 2 van deze top 3 lijst zijn de Fibaro rookmelders. Deze rookmelders zijn eenvoudig te koppelen aan elkaar en iets voordeliger dan de nummer van deze lijst: Google Nest Protect. Echter doen de rookmelders van Fibaro weinig onder. Ze detecteren zowel hitte als rook en zijn werkzaam op accu of batterij.

3. Ei 146 Netstroom (5 jaar backup)

Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
32,20
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

Deze top 3 lijst sluiten we af met de Ei 146 rookmelder koppelbaar. Deze melder is een stuk voordeliger als de bovengenoemde melders maar doet wat hij moet doen. Melden wanneer er sprake is van rookontwikkeling in je huis. Je koppelt de EI melder eenvoudig met andere ei melders en zo wordt je overal en altijd op de hoogte gehouden als er sprake is van gevaar.

Dit is alles wat je moet weten over koppelbare rookmelders

Om de beste koppelbare rookmelders voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over rookmelders koppelbaar hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een koppelbare rookmelder 2. Waarom een rookmelder 3. Hoe werkt nou zo’n koppelbare rookmelder? 4.Welke verschillende soorten heb je? 5. Hoe kies je de juiste brandmelder? en tot slot: 6.Wat is de beste rookmelder koppelbaar.

Wat is een rookmelder koppelbaar?

Koppelbare rookmelders zijn rookmelders die, zoals de naam al aangeeft, gekoppeld kunnen worden aan de overige rookmelders in huis. Hierdoor slaan alle rookmelders alarm wanneer er op één plek in huis brand of rookvorming is. Dit is extra veilig, want stel jij ligt boven te slapen en ontstaat brand in de keuken. Dan zal de rookmelder in de keuken een signaal doorgeven aan de brandmelder in je kamer en hierdoor zal je op tijd worden gewekt. De Google Nest Protect is een koppelbare rookmelder en op de video hieronder of hiernaast is goed te zien wat zo’n soort melder nou precies is en hoe het werkt.

koppelbare rookmelders

Hoe werkt een koppelbare rookmelder?

De werking van koppelbare rookmelders is eenvoudig: wanneer er bij een beginnende brand rookdeeltjes vrijkomen, wordt dit door de dichtstbijzijnde melder gedetecteerd. De melder zal alarm slaan én tegelijkertijd een seintje sturen naar de andere melders in de keten. Deze zullen vervolgens ook alarm slaan. Meestal weet je ook meteen waar de eerste detectie plaatsvond en dus waar de beginnende brand zich bevindt. Gaat het om een smart melder, dan zal er dus eveneens een signaal en bericht gestuurd worden naar de gekoppelde smartphone.

Waarom een koppelbare rookmelder?

Het grootste voordeel van een koppelbare rookmelder is dat iedereen in huis direct wordt gewaarschuwd bij gevaar. Wanneer je een grotere woning hebt met meerdere inwoners is dit voordeel van levensbelang. Het geeft je de tijd om jezelf, je gezinsleden/huisgenoten en waardevolle items in veiligheid te brengen, of zelfs een grotere brand te voorkomen.

Welke verschillende soorten koppelbare rookmelders zijn er?

Koppelbare rookmelders zijn er in verschillende soorten en kunnen draadloos koppelbaar zijn of via bedrading met elkaar worden verbonden. Bij de draadloze versie onderscheiden we de gewone melders en de slimme melders. Er zijn heel eenvoudige modellen met alleen de basisfuncties en er zijn soorten die deel uitmaken van een smart systeem. Dat biedt veel meer mogelijkheden qua koppeling en qua functies. Smart rookmelders kunnen bijvoorbeeld gekoppeld worden aan de smart verlichting en smart rolluiken, zodat tegelijk met het alarm, de lichten gaan knipperen en de rolluiken omhoog gaan.

Hoe kies je de juiste koppelbare rookmelder?

Afhankelijk van de grootte van je woning en de hoeveelheid inwoners kun je bepalen hoeveel rookmelders er wenselijk zijn en op welke manier ze gekoppeld moeten worden. Dat zijn de twee belangrijkste aspecten bij een koppelbare rookmelder. Kies je voor een slimme koppelbare rookmelder? Let er dan op dat het past bij het smart systeem dat je al hebt. Hierna kun je gaan kijken naar de extra functies en mogelijkheden, zoals verlichting voor de vluchtroute of koolmonoxidedetectie. Ook zijn er modellen die vooral warmtemeters zijn: erg handig in de keuken of in ruimten waarin er veel wordt gerookt. Welke rookmelder je voorkeur ook heeft, controleer altijd of deze voldoet aan de Europese norm EN14604.

Bijna elk merk heeft wel koppelbare rookmelders uitgebracht. Neem bijvoorbeeld een koppelbare melder van  Nest, Alecto, ElroEIFibaro, Bosch, Firex, Fire AngelSmartwaresFirexFirst Alert, AjaxAngeleyeBRKGoogle, HagerHoneywellKlik aan klik uitKiddeNetatmo of Somfy.

Wat is de beste koppelbare rookmelder en waarom?

De beste koppelbare rookmelder is de Ei rookmelder of de nest rookmelder. Deze melders hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en doen wat ze moeten doen: je op tijd waarschuwen voor brand. Deze draadloze modellen zijn bovendien zogenaamde combimelders. Dit betekent dat het zowel rook- als hittemelders zijn.

In de categorie slimme koppelbare rookmelders komt de Nest rookmelder steeds als beste uit de bus. Deze rookmelders hebben een hoogwaardige kwaliteit en bieden zeer veel functies en mogelijkheden. De Nest is een slimme rook- én CO-melder. Hij detecteert zowel snel brandend als langzaam smeulend vuur én waarschuwt bij een te hoge waarde aan koolmonoxide. Het apparaat vertelt met heldere stem wat er gaande is en stuurt een bericht naar je smartphone, zodat je ook gewaarschuwd wordt wanneer je niet thuis bent.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle koppelbare rookmelders

De keuze wat betreft koppelbare rookmelders is reuze. Je hebt verschillende opties zoals bijvoorbeeld bedraad of onbedraad, een slimme of een niet-slimme rookmelder en nog veel meer. Hieronder zijn alle koppelbare rookmelders te vinden. Klik op het product als je er meer over te weten wilt komen.

Bosch Smart Home Rookmelder Duo-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder Duo-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
147,68
Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
219,66
Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
288,84
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo