Op zoek naar een rookmelder met app? Dan zijn dit je opties.

Een rookmelder met app noemen we eigenlijk een slimme rookmelder. Deze slimme rookmelders hebben veel voordelen ten op zichte van de normale rookmelders. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de rookmelder met app. Zo vertellen je wat een rookmelder met app precies is, waarom je er een zou moeten overwegen om te kopen, welke verschillende soorten en opties je hebt, wat de voordelen zijn en natuurlijk waar u op moet letten als u een rookmelder met app koopt. Tot slot vind u aan het eind van deze pagina een lijst met de beste rookmelder met app.

Wist je dat een rookmelder voor elke woning in Nederland vanaf juli 2022 een verplichting is?

Wat is een rookmelder met app?

Een rookmelder met app, ook wel slimme rookmelder genoemd, is een brandmelder die is voorzien van een app waarmee u de melder kunt beheren en bedienen. De app is verbonden met uw telefoon. Zo bent u altijd op de hoogte van wat er in uw woning gebeurt en kunt u direct actie ondernemen als er brand is. Met de app kunt u daarnast de status van de rookmelder zien (controleer of alle sensoren het nog doen), instellingen wijzigen (hoe gevoelig moeten de sensoren bijvoorbeeld staan ingesteld), waarschuwingen en alarmen ontvangen en zelfs het alarm uitschakelen.

Ook is het met een rookmelder heel handig om bijvoorbeeld te bekijken hoe vol de batterij nog is en is het koppelen met andere rookmelders een fluitje van een cent.

Waarom een rookmelder met app kopen?

Overweeg jij om een rookmelder met app te kopen? Dit zouden redenen kunnen zijn waarom je er eentje zou willen aanschaffen.

1. U bent altijd op de hoogte van wat er in uw huis gebeurd: met de app ontvangt u onmiddellijk waarschuwingen en alarmen, zodat u direct actie kunt ondernemen.

2. Controleer de status van de rookmelder: met de app kunt u controleren of alle sensoren nog goed werken, het batterijpercentage bekijken en bijvoorbeeld instellingen wijzigen.

3. Een smart rookmelder met app is zeer eenvoudig te installeren: de meeste slimme rookmelders kunnen snel en eenvoudig aan het plafond worden bevestigd met slechts een paar schroeven. Met de app kunt u de melder vervolgens koppelen aan andere rookmelders in uw huis.

Welke verschillende soorten rookmelders met app zijn er?

Er zijn verschillende soorten rookmelders met app vekrijgbaar. De meest gebruikelijke zijn rookmelders die op batterijen werken, maar er zijn ook bedrade modellen die werken op netstroom. Al deze varianten hebben hun eigen specifieke voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw keuze

1. Batterijgevoed: deze rookmelders met app worden gevoed door batterijen. Dit heeft als voordeel dat je ze overal kunt plaatsen in uw huis, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een stopcontact. Het nadeel is dat u de batterijen regelmatig moet vervangen. Al verschilt dit wel per type batterij rookmelder.

slimme rookmelder
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij

111,93
Google Nest Protect V2 Batterij Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Netstroom: deze slimme rookmelder worden gevoed door netstroom en zijn dus rookmelders zonder batterij. Dit heeft als voordeel dat je je geen zorgen hoeft te maken over het regelmatig vervangen van batterijen. Het nadeel is dat je hiervoor een stopcontact of aansluiting voor nodig hebt en dat u minder flexibel bent waar u de slimme brandmelder plaatst.

google rookmelder
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Netstroom

108,53
Google Nest Protect V2 Netstroom Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: bol.com

Van verschillende merken zijn er rookmelders met app verkrijgbaar. Zo heb je onder andere de keus uit de Netatmo rookmelder, Somfy, Nest rookmelder, Fibaro en Google rookmelder.

Wat zijn de voordelen van slimme rookmelders?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het bezit van een slimme rookmelder. Naast het feit dat u altijd op de hoogte bent van wat er in uw huis gebeurt, zijn deze alarmen zeer gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren. Ook kunt u meerdere melders gemakkelijk aan elkaar koppelen, zodat u overal in woning gewaarschuwd kan worden als er gevaar is. Bovendien hebben veel van deze detectoren extra functies, zoals een CO-detector of een LED-lampje. Zo kunt u niet alleen worden gewaarschuwd voor brand, maar ook voor andere gevaren zoals koolmonoxidevergiftiging.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een rookmelder met app?

Wanneer u van plan bent om een rookmelder met app te kopen, is het belangrijk om met verschillende factoren rekening te houden. Ten eerste moet u overwegen waar u de melder wilt plaatsen. Als u de rookmelder op een plaats wilt hangen waar geen stopcontact of aansluiting is, dan is een model op batterijen de beste optie. Ten tweede, bedenk welke andere functies u in een rookmelder wilt hebben. Sommige modellen worden geleverd met een LED-lampje of een CO-melder wat erg nuttig kan zijn.

Denk tenslotte na over wat het mag kosten. Je hebt een slimme rookmelder vanaf 30 euro per stuk. Bijvoorbeeld de KlikAanKlikUit rookmelder. Er zijn ook duurdere rookmelders zoals de populaire Google Nest Protect. Deze kost ongeveer 100 euro per stuk maar heeft meer voordelen dan de alternatieven.

rookmelder-met-app

Beste rookmelders met app

De beste slimme rookmelders zijn draadloos koppelbaar, detecteren rook en eventueel het gevaarlijke koolmonoxidegas, beschikken over een lange accuduur van minstens 5 jaar en hebben daarnaast nog een strak ontwerp. Rookmelders die aan al deze criteria voldoen zijn de:

  1. Google Nest Protect slimme rookmelder
  2. Somfy Protect rookmelder

De Google Nest Protect is zowel een rookmelder als een CO-melder en staat daarom wat ons betreft op nummer 1.

slimme rookmelder
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij

111,93
Google Nest Protect V2 Batterij Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Rook-melder.nl
Logo