Rookmelder koolmonoxidemelder

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe Rookmelder koolmonoxidemelder

Overweeg jij een rookmelder koolmonoxidemelder in huis te halen? Dan is het van belang om je vooraf goed te laten informeren over dit apparaat. Je wilt immers wel een rookmelder koolmonoxidemelder aanschaffen die aan jouw eisen voldoet en de brandveiligheid in huis naar een hoog niveau stuwt. Daarom vind je in dit artikel allerlei nuttige informatie zodat jij de beste rookmelder koolmonoxidemelder in huis haalt. Lees hier wat de verschillen zijn tussen rook en koolmonoxidemelder. 

Rookmelder koolmonoxidemelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste Rookmelder koolmonoxidemelders

Het aanbod rookmelder koolmonoxidemelders is groot en dat maakt het vinden en kopen van een rookmelder koolmonoxidemelder niet eenvoudig. Overweeg je om een combimelder aan te schaffen maar weet je nog niet precies welk product voor jou de beste keus is? Rook-melder.nl heeft uitgezocht wat de top 3 beste rookmelder koolmonoxidemelders van dit moment zijn. Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar de productbeoordelingen van eerdere kopers en hebben we de prijs-kwaliteitverhouding gecontroleerd. Hieronder vind je de top 3 lijst en kan je ontdekken welke rookmelder het beste is. Wanneer je kiest voor een product uit de top3 lijst, weet je zeker dat je goed zit en voorkom je dat je een miskoop doet.

1. AngelEye Combimelder SCB10-AE-BNLR 10 jaar accu

Werkt op: Batterij | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 1
34,19
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. Kidde WFPCO Combimelder – Combimelder (rook en CO) – 10 jaar accu en sensor

3. Alecto SCA-10 Combimelder (10 jaar)

Alecto SCA-10 Combimelder (10 jaar) Rook- en koolmonoxidemelder Niet koppelbaar Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
46,93
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3 Voordelen van een Rookmelder koolmonoxidemelder

1. Je hoeft niet meerdere apparaten te kopen

Het allereerste gunstige kenmerk van een rookmelder koolmonoxidemelder is dat je niet meerdere apparaten moet kopen om je huis veilig te houden. Normaliter moet je indien je beschermd wilt worden tegen koolmonoxide of brand namelijk meerdere apparaten kopen die ieder een andere sensor bevatten om een bepaald gevaar te detecteren. Met een rookmelder koolmonoxidemelder zitten deze meerdere apparaten in één product, waardoor je dus in éen keer klaar bent met jouw woning veiliger maken.

2. Een rookmelder koolmonoxidemelder is goedkoper

Het tweede gunstige kenmerk van een rookmelder koolmonoxidemelder is dat het goedkoper is. Wanneer je individuele apparaten in plaats van een combimelder aanschaft, moet je namelijk een hoger bedrag betalen aan de winkel. Door een rookmelder koolmonoxidemelder aan te schaffen, vermijd je dit probleem en kun je het prijsverschil aan iets leukers besteden.

3. Je houdt je huis veiliger

Een ander gunstig kenmerk dat je tot slot met een rookmelder koolmonoxidemelder jouw huis veiliger houdt. De meeste mensen kopen namelijk alleen maar een rookmelder. Maar koolmonoxide is een net zo’n gevaarlijke fenomeen dat in huis kan optreden. Door een melder te hebben voor rook én koolmonoxide, ben jij op tijd gewaarschuwd en zonder gevaar je huis uit gevlucht.

Rookmelder koolmonoxidemelder: dit is alles wat je erover moet weten.

Om de beste Rookmelder koolmonoxidemelder te kunnen vinden is het belangrijk dat je voordat er een koopt, je goed informeert. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een compleet beeld te geven over Rookmelder koolmonoxidemelder hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder allemaal te lezen.

Wat is een Rookmelder koolmonoxidemelder?

Een rookmelder koolmonoxidemelder is een apparaat dat een combinatie is tussen een koolmonoxidemelder en een rookmelder. Het doel van dit apparaat is om rook of hoge hoeveelheden koolmonoxide in de kamer op te sporen en vervolgens via een alarmsysteem lokale bewoners te waarschuwen.

rookmelder koolmonoxidemelder
waarom een rookmelder koolmonoxidemelder

Waarom een Rookmelder koolmonoxidemelder kopen?

Een rookmelder koolmonoxidemelder haal je om verschillende reden in huis. Ten eerste zijn de bewoners van het huis veiliger door dit apparaat. Wanneer er gevaar in de vorm van brand of koolmonoxide is, worden de bewoners gewaarschuwd hiervoor. Daardoor zijn ze op tijd gevlucht voor het gevaar. Tevens is het een voordeel dat je niet meerdere apparaten in huis moet halen om rook en koolmonoxide te detecteren. In plaats van minimaal twee apparaten, is alleen één rookmelder koolmonoxidemelder genoeg. Zo raakt jouw woning niet vol met meldapparaten. Als laatste is het tevens een voordeel dat een rookmelder koolmonoxidemelder een goedkope optie is om jouw woning veilig te houden. Wanneer je twee verschillende soorten melders moet kopen, ben je immers een aardig bedrag kwijt. Met een combimelder is dit minder het geval en bespaar je daardoor een aardig bedrag die je weer aan iets anders uit kunt geven.

Hoe werkt een Rookmelder koolmonoxidemelder?

Een rookmelder koolmonoxidemelder werkt op een speciale manier. Er zitten twee sensoren in dit apparaat. Eentje is voor rook bedoeld, waarbij via een laserstraal wordt bepaald of er wel of niet in de kamer rook te vinden is. De andere sensor speurt naar koolmonoxide in de lucht. Indien dit zo is, ontstaat er een chemische reactie. Bij een chemische reactie of een laserstraal die rook opspoort wordt er een signaal doorgegeven aan het alarm in de melder. Deze geeft onmiddellijk door wat er aan de hand is door een luid geluid te produceren en bewoners te waarschuwen.

Welke verschillende soorten Rookmelder koolmonoxidemelders zijn er?

Er zijn meerdere soorten rookmelder koolmonoxidemelders beschikbaar. Deze zijn van vier verschillende merken, namelijk X-Sense, Fireangel, AngelEye en Kidde. Er zijn enkele verschillen tussen deze rookmelder koolmonoxidemelders. Zo geeft de rookmelder koolmonoxidemelder van X-Sense kleur wanneer het alarm afgaat via een LCD LED en is het alarm qua kleur en geluid anders afhangend van welke sensor af is gegaan. Een rookmelder koolmonoxidemelder van Kidde staat juist bekend om het fraaie design, terwijl dit apparaat tegelijkertijd geen display kent. De rookmelder koolmonoxidemelders van Fireangel en AngelEye zitten een beetje tussen deze twee in.

Koopgids: Hoe kies je de juiste combimelder?

De juiste rookmelder koolmonoxidemelder kies je met behulp van bepaalde criteria. Zo moet je jezelf afvragen of je een verschillend alarm wilt hebben afhangend van welke sensor afgaat. Ook het design kan een factor zijn. Hetzelfde geldt voor of je een rookmelder koolmonoxidemelder met een display wilt hebben.

Wat de beste rookmelder koolmonoxidemelder is en waarom dit zo is

Al met al is de X-Sense SC01 rookmelder koolmonoxidemelder de beste keuze. Dit komt door de extra functies die het biedt zoals verschillende soorten alarmen per sensor en een LCD LED dat kleur geeft wanneer het alarm afgaat. Zo heeft het een aardig voordeel tegenover andere rookmelder koolmonoxidemelders.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo