Beste rookmelder

Hier vind je de beste rookmelders van dit moment.

Wanneer je op zoek gaat naar de beste rookmelder zal je merken dat deze zoektocht niet eenvoudig is. Wat is een goede rookmelder? De keuze wat betreft rookmelders is reuze en er zijn veel verschillende soorten. Zo heb je bijvoorbeeld slimme rookmelders, koppelbare rookmelders en brandmelders die werken op stroom in plaats van batterijen. Dit maakt het kiezen en vinden van een geschikte rookmelder dan ook niet eenvoudig. We horen je denken: “wat is de beste rookmelder?”. Omdat het antwoord op deze vraag voor iedereen anders is hebben we een keuzehulp gemaakt. Met de gratis rookmelder keuzehulp ontdek jij door 3 simpele vragen te beantwoorden binnen 5 seconden wat de beste brandmelder is voor jou! Ook kan de top 3 beste rookmelders bekijken om een geschikte rookmelder te vinden of lees je de koopgids waarin alles staat hoe de juiste rookmelder koopt.

Rookmelder keuzehulp

Vraag jij je af welke rookmelder het beste is voor jou? Doe dan de gratis rookmelder keuzehulp. Het werkt heel simpel. Beantwoord drie simpele vragen en vervolgens krijg je direct de uitslag wat de beste rookmelder is voor jou situatie. Hiermee voorkom je dat je een miskoop doet. Geen behoefte aan een keuzehulp? Bekijk dan de top 5 beste rookmelders van dit moment.

Top 3 beste rookmelders van dit moment

Welke rookmelder is de beste? Een rookmelder kopen is nog niet zo makkelijk. Het gaat om je veiligheid en daarom wil je er zeker van zijn dat je een goede keuze maakt. We begrijpen dat je soms het overzicht kwijt raakt wanneer je op zoek gaat naar een geschikte rookmelder. Er zijn namelijk zoveel merken die een melder hebben uitgebracht. Ze heb je bijvoorbeeld brandmelders van Google, Fibaro, First Alert, Action, en nog veel meer. Elke rookmelder heeft daarnaast weer andere functies. Zo heb je bijvoorbeeld smart melders, rook + koolstofmonoxidemelders melders en brandmelders met een extra lange accu duur. Om het kopen van een geschikte rookmelder makkelijker voor je te maken hebben wij onderzocht wat nou de beste rookmelders van dit moment zijn. Hierbij hebben gekeken naar klantbeoordelingen van eerdere kopers, de prijs-kwaliteitverhouding gecheckt en gecontroleerd of de melder beschikt over de belangrijkste eigenschappen die een rookmelder moet beschikken. Bij elk rookmelder uit deze top 3 lees je productbeschrijving, voor- en nadelen, de functionaliteiten en de klantbeoordelingen. Hiermee hopen we zo goed mogelijk te kunnen informeren, zodat je een miskoop kan voorkomen.

beste rookmelder

Dit is de beste rookmelder van 2020, 2021 en 2022!

Vanaf 2020 hebben we bijgehouden wat in elk jaar de beste rookmelder was. In 2020, 2021 en 2022 was het elke keer dezelfde rookmelder de beste: namelijk de Google Nest Protect V2. Deze rookmelder heeft alles waarover een brandmelder moet beschikken. Zo is de Google Nest Protect V2 namelijk een slimme koppelbare rookmelder die je tijdig waarschuwt wanneer er sprake is van rookontwikkeling in je woning. Daarnaast is het een combimelder en dat betekent dat het zowel koolstofdioxidegas als rook detecteert. Het zal ons niet verbazen als de Google Nest Protect in 2023, 2024 en 2025 ook de beste rookmelder is. Waarschijnlijk is het dan de Google Nest rookmelder v3.

1. De beste rookmelder: De Google Nest Protect v2

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
318,52
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Op nummer 1 staat de Google Nest Protect rookmelder. Dit is een van de populairste rookmelders van dit moment en dat is zeker niet zonder reden. Wanneer je deze rookmelder hebt hangen ben je altijd en overal op de hoogte als er mogelijke rookontwikkeling is of een koolmonoxide lek in je woning. De Nest rookmelder is heel eenvoudig op te hangen en met de bijhorende Nest-app op je telefoon is alles in te zien: van het huidige batterijpercentage tot de plek waar de potentiële brand is gestart. Ook zal deze slimme rookmelder het laten weten als er sensorstoringen zijn en dat maakt het extra veilig. De Google Nest Protect heeft daarnaast nog 1 groot voordeel: het is een koppelbare rookmelder. Dat betekent dat je de Nest Protect aan andere rookmelders kan koppelen waardoor als er 1 rookmelder afgaat (bijvoorbeeld op zolder, omdat daar brand is) beneden in de woning de gekoppelde rookmelder ook afgaat.

Voor & Nadelen Google Nest Protect V2

Altijd en overal als eerste op de hoogte van rookontwikkeling
Combimelder: detecteert zsowel rook als geurloos koolmonoxidegas
Koppelbare rookmelder: mogelijkheid om rookmelders met elkaar samen te laten werken (extra veilig).
Eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik
Mooi, stijlvol en strak ontwerp
Keuze uit 2 verschillende stroomvoorzieningen: batterij of op netstroom
Prijs aan de hogere kant

“De Google Nest Protect werkt super op plekker waar je extra waakzaamheid nodig hebt. Mooi product geeft veilig gevoel in huis.” 

2. Fibaro Smoke Sensor rookmelder

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
174,18
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

De Fibaro Smoke Sensor is de nummer twee in deze top 3 lijst. Net als de Google Nest Protect is dit een slimme koppelbar rookmelder. Ze hebben een strak ontwerp en detecteren zowel rook als hitte. De rookmelders van Fibaro zijn heel eenvoudig aan elkaar te koppelen en het Z-wave bassistation of Toon thermostaat. Wanneer er sprake is van rookontwikkeling in je woning of een temperatuursverhoging zal de Fibaro rookmelder een alarm laten horen van 85 decibel. Ook zal op dat mometn de ledverlichting van de branmelder opkleuren en ontvangt iedereen een melding op zijn of haar telefoon.

Voor & Nadelen Fibaro Smoke Sensor

Via de Fibaro app ontvang je razend snel een melding als er sprake is van brand in je woning.
De Fibaro smoke sensor is zowel een rook- als een hittemelder.
Koppelbare rookmelder: hier door gaan alle rookmelders tegelijkertijd af als er brand is in je woning. 
Batterijduur korter ten opzichte van andere rookmelders.

“De rookmelders van Fibaro zijn compact en makkelijk te installeren” 

3.EI 146 rookmelder (netstroom en batterij)

Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
31,44
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

Deze top 3 lijst sluiten we af met de Ei 146 rookmelder. Deze rookmelder werkt zowel op netstroom als op batterij. De batterijduur van deze rookmelder is maar liefst 5 jaar! Wanneer de Ei 146 rook detecteert zal deze ontzettend snel een geluidssignaal van 85 laten horen. Hierdoor kan je snel reageren en jezelf en omgeving in veiligheid brengen. Het voordeel van de ei 146 is dat deze koppelbaar is met andere EI 146 rookmelders. Dit betekent wanneer er 1 afgaat, de andere ook alarm zullen slaan. Dit maakt deze type rookmelders extra veilig.

Voor & Nadelen EI 146 rookmelder

Beschikt over een batterij die 5 jaar meegaat.
Koppelbaar: je koppelt ene ei 146 heel gemakkelijk aan andere EI 146 rookmelders.
Voordeliger dan de alternatieve brandmelders.
Extra luid geluidssignaal van 85 decibel.
Fraai ontwerp, past in elk interieur.
Makkelijk te installeren.
Geen slimme rookmelder

“De Ei 146 rookmelder is een prima rookmalarm tegen een prima prijs. Doet wat ie moet doen.” 

Koopgids: alles wat je moet weten voor je een rookmelder gaat kopen

Om de beste rookmelder te kunnen kopen is belangrijk dat je een duidelijk beeld krijgt welke mogelijkheden er zijn qua brandmelders. Wil je bijvoorbeeld een slimme rookmelder, een die werkt op batterijen, een koppelbare brandmelder of een rookmelder die over dit alles beschikt? We zullen als eerst de belangrijkste gebruikersvragen beantwoorden.

Wat is een rookmelder, hoe werken ze en welke verschillende soorten zijn er?

Een rookmelder is meestal een wit gekleurd rond apparaat wat detecteert wanneer er rook is. Maar hoe weet zo’n rookmelder nou wanneer er rook is? Nou dat werkt heel simpel eigenlijk. In de rookmelder zit een zender en ontvanger. De zender stuur een (laster)straal naar de ontvanger toe. Als deze straal niet aankomt bij de ontvanger (door de rook die is ontstaan bij brand) gaat de rookmelder af en wordt jij gewaarschuwd.

Er zijn verschillende soorten rookmelders. Zo heb je bijvoorbeeld slimme brandmelders, koppelbare, zwarte rookmelders, design melders, rookmelders 230V, action rookmelders en nog veel meer. Zoals je merkt is de keuze wat betreft rookmelders reuze en daarom is het niet onverstandig om je extra te verdiepen in de mogelijkheden. Hieronder zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden die er zijn qua rookmelders functionaliteiten.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Lees hier alles over de rookmelder verplichting. 

Dit zijn alle functies waarover een rookmelder kan beschikken

Hieronder hebben we alle mogelijkheden qua rookmelders op een rijtje gezet. Hierdoor weet je precies over welke functionaliteiten jouw rookmelder wel of niet moet gaan beschikken. We bespreken de volgende opties: detectie, type stroomvoorziening, batterijduur, koppelbaarheid, slimme rookmelders, kleur/stijl en tot slot het merk.

Detectie: Rookmelder, koolstofdioxidegasmelder, hittemelder of combimelder?

Elke optische rookmelder detecteert rook. Gelukkig maar. Echt zijn er ook opties die zowel rook als koolstofdioxidegas of warmte kunnen meten. Deze noem je combimelders. Vraag jezelf voordat je een rookmelder gaat kopen af of je wil dat je rookmelder over 1 van de genoemde opties moet beschikken. De nummer 1 uit onze top 3 beste rookmelders, de Google Nest Protect is zo’n combimelder. Deze detecteert zowel rook als koolstofmonoxide.

Type stroomvoorziening: batterij of netstroom

Er zijn twee opties als het aankomt op het type stroomvoorziening: een rookmelder op batterij of een rookmelder die werkt op netstroom. Met een rookmelder die werkt op batterij ben je wat flexibeler. Je kunt deze brandmelders overal ophangen waar jij wilt. Bij een rookmelder die werkt op netstroom ben je afhankelijk dat er een stopcontact in de buurt zit. Dit kan een nadeel zijn. Het voordeel is daarentegen dat de rookmelder altijd wordt voorzien van stroom en je dus niet druk hoeft te maken of de rookmelder onverhoopt leeg is.

Batterijduur: 1, 2, 5 of 10 jaar

Wanneer je kiest voor een rookmelder met batterij heb je veel keuze. Vooral qua batterijduur zijn er flinke verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld rookmelders waarvan je de batterijduur na 1 jaar moet vervangen, maar ook brandmelders die beschikken over een batterij die meer dan 10 jaar meegaat. Ben jij het type die geen zin heeft om veel om te kijken naar je rookmelder? Kies dan voor een batterijduur van minstens 5 tot 10 jaar. Houd er wel rekening mee dat deze brandmelders prijziger zijn dan rookmelders met een kortere accuduur.

Koppelbare rookmelder

Wanneer je kiest voor een koppelbare rookmelder maak je wat ons betreft de beste keuze. De reden hiervan is simpel. Koppelbare rookmelders zijn veiliger. Dit komt, omdat wanneer je bijvoorbeeld boven ligt te slapen en op zolder in het washok brand uitbreekt, alle rookmelders die zijn gekoppeld zullen gaan piepen. Hierdoor zal je eerder gewaarschuwd worden en bij brand telt elke seconden. Als het even kan qua budget kies dan altijd voor een koppelbare rookmelder.

Slimme brandmelder

Naast koppelbare rookmelders heb je ook slimme brandmelders. Slimme melders hebben zoveel voordelen. Zo geven ze niet alleen een alarm af als er sprake is van rookontwikkeling, je zal ook berichten krijgen op je smartphone waar er mogelijk brand is. En dat is niet alles. Stel er iets kapot binnen in de rookmelder of de batterij is bijna leeg, dan zal melder dit met behulp van een bijbehorende app dit met je communiceren. Extra veilig dus!

Kleur en stijl

Niet geheel onbelangrijk is de kleur en de stijl van je rookmelder. Tegenwoordig zijn er namelijk steeds meer melders verkrijgbaar die goed passen bij je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte rookmelder of een design rookmelder.

Verschillende merken: Google, Fibaro, Ei, Elro en nog veel meer!

Rookmelders zijn verkrijgbaar van verschillende merken. Zo heb je bijvoorbeeld Nest Rookmelders, Fibaro melders, Elro, Ei, Smartwares, Firex en nog veel meer. Elk merk heeft goede melders en er springt niet 1 merk echt bovenuit. Het is vooral belangrijk dat je een rookmelder kiest die voldoet aan de Europese eisen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo