Nest rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe nest rookmelder

Per jaar zijn er in Nederland gemiddeld zo’n 100.000 woningbranden. Helaas soms ook met fatale afloop. Doordat je niet wakker word van brand en de vrijkomende koolmonoxide niet kan ruiken ontstaan er levensgevaarlijke situaties. Deze situatie kan echter voorkomen worden door goede rookmelders op te hangen. Wil je aan een huisbrand ontsnappen, dan is het belangrijk dat je vroegtijdig wordt gewaarschuwd als er brand is. Goed werkende rookmelders op elke verdieping in je huis zou topprioriteit moeten zijn, omdat je dankzij deze melders niet alleen je eigen leven red maar ook die van je gezin. Een nest rookmelder beschikt over alle functies waarover een goede brandmelder moet beschikken. Het zijn kwalitatieve goede producten, makkelijk te installeren en is een uitstekende keus. Op deze pagina gaan we je alles erover vertellen.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste nest rookmelders

Google, de ontwikkelaar van de Nest Protect rookmelder heeft maar 1 soort melder gemaakt. In de onderstaande top 3 staan dan ook elke keer dezelfde melders, maar wel met een andere hoeveelheid. Aangezien de meeste mensen in een huis met drie verdiepingen woningen en het wettelijk verplicht is om 1 melder op elke verdieping te hebben staat de Google Nest Protect 3-Pack bovenaan de lijst. Let op: je hebt zowel een Google nest rookmelder batterij als een nest protect rookmelder netstroom.

1. Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
326,96
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Pakket van 3 Google Nest Rookmelders. Deze slimme melders werken op batterijen en beschikken over alle functies waarover een goede rookmelder moet beschikken: koppelbaar, CO2 detectie, eenvoudige installatie en nog veel meer.

2. Google Nest Protect V2 Batterij Duo Pack

Google Nest Protect V2 Batterij Duo Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
220,16
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2 Nest Rookmelders. Deze slimme brandmelders werken op batterijen en beschikken over alle functies waarover een rookmelder moet beschikken: koppelbaar, CO2 detectie, eenvoudige installatie en nog veel meer.

3. Google Nest Protect V2 Netstroom

Google Nest Protect V2 Netstroom Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
108,10
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

1 Google Nest Protect slimme rookmelder. Werkt op netstroom maar heeft wel een noodaccu. Beschikt over alle functionaliteiten waarover een goede rookmelder moet beschikken: de melder is koppelbaar, red je leven, detecteert koolmonoxidegas, is eenvoudig te installeren en nog veel meer.

Voordelen van een Google Nest rookmelder

1. Waar je ook bent gemoedrust

De wetenschap dat deze slimme rookmelder je tijdig zal waarschuwen, geeft veel rust, waar je ook bent. Met een Google nest rookmelder heb je namelijk niet alleen de alertheid van je betrouwbare melder als je thuis bent of slaapt, maar ook juist als je niet thuis bent. Zo weet je altijd zeker dat je op tijd wordt gewaarschuwd en je de kans krijgt de nodige stappen te ondernemen. De nest rookmelder test zijn batterijen en sensoren meer dan 400 keer per dag, zodat het apparaat jou op tijd kan waarschuwen als iets niet werkt. Extra veilig dus.

2. Detectie koolmonoxidegas

De Nest Protect is niet alleen een rookmelder maar ook een koolmonoxidemelder! Dit betekent dat je altijd en overal op de hoogte bent of er sprake is van rookontwikkeling of koolmonoxide lekken in je woning. Hierdoor hoef je niet twee verschillende apparaten op te hangen en dit is echt een groot voordeel ten opzichte van andere rookmelders. De koolmonoxidesensor in de melder gaat 10 jaar mee en ook dat maakt de Nest Protect uniek in zijn soort.

3. Nest Protect = Slim

De Google Nest Protect is een smart rookmelder. Dit betekent dat je de brandmelder kan kopppelen met je telefoon of andere slimme apparaten en hierdoor allerlei voordelen hebt. Zo krijgt iedereen bij rookontwikkeling bijvoorbeeld een melding op zijn of haar telefoon, wordt je op de hoogte gebracht van het batterijniveau zodat je deze op tijd kan vervangen en kan je de melder laten samenwerken met andere slimme apparaten in je woning. Stel bijvoorbeeld in dat de elektrische rolluiken omhoog gaan als er sprake is van rookontwikkeling.

Nest rookmelder: alles wat je moet weten.

Om de beste nest rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over de rookmelders van Google hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een nest rookmelder 2. Waarom kiezen voor de Nest Protect? 3. Hoe werkt een Google nest rookmelder? 4.Welke verschillende soorten zijn er? 5. Hoe kies je de juiste rookmelder van Nest? en tot slot: 6.Wat is de beste nest rookmelder en waarom?

Wat is een nest rookmelder?

Voordat we uitleggen wat een Nest rookmelder precies is leggen we even kort iets uit over rookmelders in het algemeen. Rookmelders zijn elektronische brandbeveiligingsapparaten die de aanwezigheid van rook automatisch detecteren en vervolgens een waarschuwing geven. Ze maken een hard geluid zodat jij snel kan reageren als de situatie erom vraagt.

De Google Nest Protect is een slimme melder die geavanceerde technologieën gebruikt om rook- en koolmonoxide te detecteren. Dit betekent eigenlijk dat het alles doet wat een normale rookmelder ook zou doen, alleen doordat het een slim apparaat is met extra veel mogelijkheden en voordelen. Zo bedien je de rookmelder eenvoudig met je telefoon of smart home systeem, vertelt de melder exact aan iedereen van je gezin waar het gevaar is in je woning als sprake is van rook en laten de melders duidelijk weten wat de status is van het batterijniveau. Hierdoor kan jij met een gerust hart gaan slapen.

Met een Nest rookmelder hoef je nooit meer af te vragen of je rookmelder nog wel werkt, of de batterij nog vol is en of je eigenlijk wel veilig bent. 

Nest rookmelders zijn 13,5 cm lang en 13,5 cm hoog. Ze zijn wit van kleur en werken op netstroom of op batterijen. Wanneer het alarm afgaat gaat het geluid tot 85 decibel. De Nest Protect voldoet aan de de gestelde veiligheidsnormen EN14604 en EN 50291-1.

nest rookmelder

Hoe werkt de Google Nest Protect?

Een rookmelder werkt middels het detecteren van gassen, rookdeeltjes en/of een plotselinge temperatuurstijging en laat dan een harde toon horen. Om dit te kunnen detecteren maken de Nest melders gebruik van geavanceerde technologieën. Zo gebruiken ze split-spectrumsensoren. Deze sensoren gebruiken twee lichtstralen met verschillende golflengten, zodat ze zowel rook van snel brandend vuur als langzaam brandend vuur kunnen detecteren. Daarnaast is elke Nest Protect voorzien van een koolmonoxide (CO) sensor die maarliefst 10 jaar meegaat. Dankzij de luchtvochtigheidssensor is het voor de melder mogelijk om stoom te detecteren en geen vals alarm te geven wanneer je aan het douchen bent.

Omdat de Google rookmelder een slim apparaat is testen de melders zichzelf wel meer dan 400 keer per dag of alles nog werkt (batterijniveau, sensoren). De nest rookmelder is een van de weinige melders die je kan bedienen met je smartphone. Zo kan je bijvoorbeeld het brandalarm heel eenvoudig uitzetten. Een ander voordeel is dat het elektrische apparaatje precies vertelt waar er sprake is van rookontwikkeling in je huis. Gaat er 1 rookmelder af, dan zal de Nest melder je vriendelijk toespreken en zeggen wat er aan de hand is. Een andere handige functie van een Google Nest rookmelder is dat hij je bij schijnt in het donker.

Verschillende lichtringen Nest Rookmelder

nest-rookmelder-veilig
Groen: veilig
nest-rookmelder-opletten
Geel: opletten
nest-rookmelder-gevaar
Rood: gevaar
nest-rookmelder-lichtpad
Lichtpad

Waarom kiezen voor een Nest rookmelder?

Er zijn verschillende redenen waarom je het beste kan kiezen voor de Nest rookmelder van Google. Ten eerste en natuurlijk ook gelijk de belangrijkste reden is dat apparaat rook en koolmonoxidegas detecteert waardoor je op tijd gewaarschuwd wordt. Het is daarnaast per 1 juli 2022 een verplichting geworden om op elke verdieping in je woning een rookmelder te hebben hangen.

Ten opzichte van een standaard rookmelder heeft de Nest Protect aanzienlijk veel voordelen: de melders zijn te bedienen met je mobiele telefoon, geef inzage in batterijniveau, vertelt je waar het gevaar zich in je huis afspeelt, detecteert zowel snel brandend veur als langzaam smeulend vuur, detecteert zowel rook als koolstofmonoxide, test zichzelf meer dan 400 keer per dag, geeft licht in het donker als je er onder staat, beschikt over een luchtvochtigheidssensor, koppelbare rookmelder en tot slot is de Google Nest Protect eenvoudig te installeren en geschikt voor zowel je iPhone, Ipad of android-apparaat.

Welke verschillende soorten Google Nest Rookmelders zijn er?

In 2013 bracht Google de eerste versie (V1) van de Nest Protect uit. Deze werd uitgebracht in de kleuren wit en zwart. Tegenwoordig wordt deze versie niet meer verkocht, want in 2015 bracht Google de tweede versie (V2) van de Nest Protect uit. Deze versie is alleen beschikbaar in de kleur wit.

Wil je een Nest rookmelder kopen? Dan heb je eigenlijk twee keuzes. Ga je voor een nest rookmelder batterij of een nest rookmelder netstroom? De rookmelders werken precies hetzelfde en hebben dezelfde voordelen, alleen het type stroomvoorziening is anders.

Nest rookmelder netstroom

Zoals de naam al doet vermoeden werken deze variant melders van de Nest Protect op netstroom. Dat betekent dat je ze aan moet sluiten met een stekker in het stopcontact om te melders te laten werken. Wel zit er een accu in deze rookmelders, zodat ze ook blijven werken als de stroom onverhoopt uitvalt. Wel zo veilig. Nest rookmelders die werken op netstroom zijn de: Google Nest Protect V2 Netstroom 6-pack en de Google Nest Protect V2 Netstroom.

Nest rookmelder batterij

De Nest Protect batterij werken volledig op 6 AA-batterijen. Doordat deze rookmelders op batterijen werken ben je niet afhankelijk van een stopcontact en is het eenvoudig om de brandmelders overal te plaatsen waar jij wilt. Een oorbeeld van een Google rookmelder die werkt op batterijen is de Google Nest Protect V2 Batterij.

Nest rookmelder V3

Regelmatig wordt er gevraagd of de nest rookmelder v3 beschikbaar is. We snappen dat deze vraag wordt gesteld aangezien de Nest Protect v2 al in 2015 uitkwam. Echter is het voor Google nog steeds niet nodig geweest om haar product te verbeteren aangezien de V2 nog uitstekend functioneert. We verwachten dat Google op termijn haar rookmelder gaat verbeteren en de Nest Protect V3 gaat uitbrengen, maar voorlopig voldoet de V2 nog en is er geen noodzaak om dit te doen.

Het kiezen van de juiste Nest rookmelder

Wanneer er teveel keuze is kan het moeilijk zijn om de juiste rookmelder te kopen. Hiervoor hebben we een gratis keuzehulp gemaakt. Wanneer je ervan overtuigd bent dat een nest rookmelder gaat kopen is het al een stuk makkelijk. Goolge heeft namelijk maar 1 soort rookmelder ontwikkeld dus hoef je alleen maar de volgende twee vragen te beantwoorden:

  1. Wil ik een Nest rookmelder met batterij of een die werkt op netstroom?
  2. Hoeveel rookmelders moet ik ophangen in mijn woning?

Als je de antwoorden op deze vragen weet kan je je keuze heel makkelijk maken.

De Nest rookmelders zijn uitstekende melders maar wel wat prijzig. Wij controleren daarom continu waar de Nest Protect de laagste prijs hebben. Wil je weten waar de nest rookmelder het voordeligst kan kopen? Houd de nest rookmelder aanbieding pagina in de gaten!

Wat is de beste Nest rookmelder?

Klanten beoordelen de Nest Protect veelal als zeer goed. Zo is deze rookmelder compatitabel met het meest gebruikte smart home platform IFTTT en detecteert hij ook koolmonoxide. De Nest Protect is verkrijgbaar in verschillende pakketten van 1 tot 6 rookmelders met accu of geschikt voor netstroom. De mogelijkheden in de app en qua pakket zijn zeer groot en dát, gecombineerd met een hoge mate van gebruiksgemak, maakt deze nest rookmelder tot favoriet van vele gebruikers. De beste nest rookmelder is het Google Nest Protect pakket met drie melders. Hierdoor voldoen de meeste mensen aan de wettelijke verplichting om op elke verdieping een rookmelder te hebben hangen.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle Google Nest Protect slimme rookmelders

Bekijk hieronder alle verschillende soorten Google Nest Protect rookmelders. Wil je meer weten over een specifiek product? Klik dan op een rookmelder.

slimme rookmelder

Google Nest Protect V2 Batterij

Beste deal op: Coolblue.nl
111,49
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo