Kidde rookmelder

Wij helpen je bij de zoektocht naar een kidde rookmelder.

Is door de recente wetswijziging jouw zoektocht naar een Kidde rookmelder begonnen? Wij kunnen ons voorstellen dat je ergens nog wat twijfels hebt, waardoor we deze pagina hebben ingericht zodat je op een eenvoudige manier toegang hebt tot de belangrijkste informatie over Kidde rookmelders en je altijd de juiste keuze kan maken.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste kidde rookmelders

Op zoek naar de beste kidde rookmelders? Wij hebben de beste gevonden! Bekijk de onderstaande lijst van de top 3 kidde brandmelders.

1. Kidde WFPCO Combimelder - Combimelder (rook en CO) - 10 jaar accu en sensor

2. Kidde 10Y29 Rookmelder - 10 jaar lithium accu - 10 jaar garantie

Werkt op: Batterij | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 1
26,38
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3. Kidde 10SCO Rookmelder en Koolmonoxide melder in één - Combimelder - Met voicemelding

Drie voordelen van een Kidde rookmelder

Voordeel 1: Het is betrouwbaar

Ten eerste is de Kidde rookmelder uiterst betrouwbaar. Sommige van hun rookmelders zijn zelfs als beste uit een test gekomen van de Consumentenbond. Het is zaak om een rookmelder te hebben waar je op kunt bouwen tijdens een branduitbraak. Met een Kidde rookmelder is op tijd aan een brand ontsnappen niet langer een utopie.

2. Er is een makkelijke test- en pauzeknop

Het tweede voordeel van een Kidde rookmelder is dat er een grote pauze- en testknop is. Zo kun je op een makkelijke manier uittesten hoe het alarm klinkt zodat je het onmiddellijk herkent. Is er toch sprake van een vals alarm? Of heb je per ongeluk wat aangebrand tijdens het koken? Dan kun je op de grote pauze knop drukken om het alarm 10 minuten lang uit te schakelen. Lees hier hoe je een rookmelder test. 

Voordeel 3: 10 jaar garantie

Tot slot beschikt een Kidde rookmelder over een lange garantie. Maar liefst 10 jaar lang werken hun lithium batterijen. Daardoor hoef je haast niet meer te letten op de staat van het apparaat. Stel simpelweg elke 10 jaar een herinnering aan voor de batterijvervanging en je kunt heerlijk achteroverleunen met deze brandmelder.

Kidde rookmelder: dit is wat je moet weten.

Wat is een kidde rookmelder? Waarom zou je er een kopen? Hoe werkt een kidde rookmelder en wat is de beste? We kunnen goed voorstellen dat je deze vragen hebt en daarom hebben we op al je kidde-rookmelder vragen een antwoord gegeven. Deze antwoorden op deze vragen vind je hieronder.

Wat is een Kidde rookmelder?

Een Kidde rookmelder is een apparaat van het merk Kidde dat gespecialiseerd is in het detecteren van rook of brand. Zodra de sensor merkt dat er rook of brand in de kamer is, slaat het alarm en informeert het de gebruiker over het gevaar dat op de loer ligt.

wat is een kidde rookmelder

Waarom kiezenvoor een Kidde rookmelder?

Er zijn verschillende redenen waarom een Kidde rookmelder de juiste keuze is. Ten eerste is de rookmelder zeer betrouwbaar. Dit blijkt ook uit het feit dat deze rookmelder als beste uit de test van de Consumentenbond naar te voren is gekomen. Ten tweede hoef je niet zo te letten op deze rookmelder. De batterijen blijven namelijk 10 jaar lang goed, waardoor onderhoud nauwelijks is vereist. Ook is er een lange garantie op de rookmelder zelf, waardoor dit een prima investering is voor de lange termijn. Tot slot is er een grote knop te vinden op het apparaat waarmee je het alarm kunt testen of op pauze kunt zetten. Daardoor is het gebruiksgemak van dit apparaat heerlijk simpel.

Hoe werkt een Kidde rookmelder?

Een Kidde rookmelder werkt volgens een specifiek proces. Ten eerste bevindt er zich een sensor in de brandmelder waarmee brand wordt gedetecteerd. Deze sensor is optisch, wat inhoudt dat het via een laserstraal bepaalt of er rook in de kamer is. Nadat er rook is gedetecteerd, besluit het apparaat om alarm te slaan. Dit doet het via een erg luid geluid. Op deze manier informeert het onmiddellijk aan mensen in de omgeving dat er rook of brand in de woning of het gebouw is.

Welke verschillende soorten melders heeft Kidde?

Er zijn twee verschillende soorten Kidde rookmelders, namelijk de Kidde 10YD9 en 29D. Er zijn enkele verschillen tussen deze twee apparaten. Bij de 10YD9 is de levensduur van de batterijen tien jaar, terwijl bij de 29D dit maar één jaar betreft. Ook is de garantie van een 29D maar twee jaar, terwijl dit bij een 10YD9 maar liefst tien jaar is. Verder is de 10YD9 wat duurder dan de 29D.

Hoe kies je de juiste Kidde Rookmelder?

Er zijn verschillende criteria die handig zijn om te handhaven bij het kiezen van de juiste Kidde rookmelder. Ten eerste is er de levensduur van de batterijen. Dit verschilt namelijk per apparaat. Ten tweede speelt ook de duur van de garantie een rol. Tot slot maakt ook de nprijs een deel uit van welk apparaat de juiste keuze is voor jou. Lees hier een koopgids over welke rookmelder je het beste kan kopen. 

Wat is de beste Kidde rookmelder en waarom?

Wij vinden dat de beste Kidde rookmelder de 10YD9 is. Hier zitten meerdere redenen achter. Ten eerste is de garantie op dit apparaat maar liefst tien keer zoveel dan bij een 29D. Hierdoor haal je hier veel meer waarde uit voor de lange termijn. Dit geldt ook voor de levensduur van de batterijen. Met de 10YD9 hoef je ze maar een keer per tien jaar te vervangen. Alhoewel de prijs wat meer is dan een 29D, is dit op de lange termijn uiteindelijk wel de betere keuze van de twee.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders van Kidde

Hieronder zijn alle rookmelders van Kidde te vinden. Voor meer informatie klik je op een product.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo