Somfy rookmelders

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe somfy rookmelder.

Sta jij op het punt om een Somfy rookmelder in huis te halen? Dan is deze pagina interessant om door te lezen. Je ontdekt hier namelijk alle relevante informatie voor het aanschaffen van een Somfy rookmelder, zodat je uiteindelijk weet of je deze melders wel of niet moet kopen.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Somy rookmelder: top 3

Op zoek naar een goede rookmelder en wil je geen miskoop doen? Bekijk de top 3 beste Somfy rookmelders.

1. Somfy - Protect Smoke Detector

2. Somfy protect rookmelder 5 jaar

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar) Rookmelder Werkt op AA batterij Geluidssignaal van 85 dB Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
45,70
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Drie voordelen van een Somfy rookmelder

Een betrouwbaar merk

Het eerste voordeel van een Somfy rookmelder is dat je er op kunt bouwen. Somfy is namelijk een bekend merk dat gespecialiseerd is in accessoires die jouw huis veiliger maken. Daar valt brand dus ook onder. Hierdoor weet je dat je met een bedrijf te maken hebt die brandmelders van een goede kwaliteit produceert en jouw gezin veilig houdt.

Somfy: wifi rookmelder

Het tweede voordeel van een rookmelder van Somfy is dat de rookmelder altijd verbonden is via wifi. Daardoor maakt het verbinding met jouw netwerk of andere smart apparaten. Het gevolg hiervan is dat er meer functies beschikbaar zijn die de rookmelder biedt. Denk dan aan een notificatie op jouw mobiele telefoon. Hoe meer functies, des te meer je bent beschermd tegen een brand.

Eenvoudig om te installeren

Tot slot is een Somfy rookmelder ook eenvoudig om te installeren. Wanneer jij een nieuw elektronisch apparaat aan jouw woning toevoegt, is het irritant wanneer je eerst een hele handleiding door moet lezen om de installatie succesvol te maken. Met een Somfy rookmelder omzeil je dit probleem volledig doordat de installatie eenvoudig en snel gebeurt. Daardoor is dit haast een bijzaak geworden.

Dit moet je weten over Somfy rookmelders:

Een somfy rookmelder is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een goede rookmelder, maar voordat je er een koopt wil je misschien eerst wat meer informatie. Wat is een Somfy rookmelder eigenlijk?, waarom zou je er een kopen, welke verschillende soorten zijn er wat is de beste? Op al deze vragen geven we hieronder een antwoord.

Wat is een Somfy rookmelder?

Een Somfy rookmelder is een apparaat van een beveiligingsbedrijf genaamd Somfy dat brand of rook detecteert. Zodra dit gebeurt, wordt er op meerdere wijzes alarm geslagen met het apparaat. Bijvoorbeeld door geluidssignalen maar ook op je smartphone.

somfy rookmelder

Waarom een Somfy rookmelder?

Er zijn meerdere redenen om voor een Somfy rookmelder te kiezen. Ten eerste beschikt het over vele functies. Zo kan het notificaties sturen naar jouw smartphone of andere apparaten waarschuwen wanneer er brand uitbreekt. De rookmelders van Somfy zijn slim. Ten tweede is het apparaat betrouwbaar, waardoor je zonder stress elke nacht naar bed kan gaan. Bij een brand ben jij immers op tijd jouw huis uit gevlucht. Tot slot is een Somfy rookmelder een goede investering voor de lange termijn. De rookmelder gaat immers lang mee, waardoor je hem niet snel hoeft te vervangen en daardoor geld bespaart.

Hoe werkt een Somfy rookmelder?

Een Somfy rookmelder werkt op een simpele, maar slimme wijze. Via een laserstraal weet het wanneer er brand uit is gebroken. Wanneer en sprake is van rookontwikkeling kan de laser namelijk niet doorschijnen naar de andere kant van een kamer, waardoor het apparaat onmiddellijk alarm slaat. Dit doet het via een luid alarm. Tevens wordt via het wifi-netwerk een bericht verzonden naar jouw mobiel zodat jij en je gezinsleden weten wat er in jouw woning plaatsvindt.

Welke verschillende soorten Somfy rookmelders zijn er?

Er zijn twee verschillende soorten Somfy rookmelders. Als eerste is er de Somfy Protect rookmelder. Ten tweede is er de slimme Somfy rookmelder. Er zijn kleine verschillen tussen deze twee modellen, maar ze zijn toch noemenswaardig genoeg om hier uit te lichten. De Somfy Protect rookmelder kan bijvoorbeeld met andere Somfy apparaten samenwerken zoals de Somfy Protect Alarm of beveiligingscamera. Een slimme rookmelder kan echter samenwerken met andere apparaten die op het Somfy Tahoma smartsysteem zijn verbonden. Tevens is het met dit type rookmelder mogelijk om verbindingen te maken met andere slimme Somfy rookmelders. Somfy rookmelders zijn koppelbaar.

Hoe kies je de juiste Somfy rookmelder?

Als jij de juiste Somfy rookmelder wilt kiezen, zijn er enkele criteria die je moet handhaven. Ten eerste speelt het mee of jij een Somfy Tahoma systeem hebt of niet. Anders is de slimme Somfy rookmelder iets minder aantrekkelijk om in huis te halen. Ten tweede hangt het er ook van af of je meerdere rookmelders aanschaft. Deze wil je immers wel kunnen koppelen aan elkaar. Ten derde speelt ook jouw budget een rol hierin. Beide brandmelders beschikken namelijk over een andere prijs, waardoor dit een impact heeft op welke keuze nou het beste is.

Wat is de beste Somfy rookmelder en waarom?

Helaas is er geen Somfy rookmelder die we objectief als beste kunnen beschouwen. Wanneer jij meerdere rookmelders aan elkaar wil kunnen koppelen is de slimme Somfy rookmelder het beste. Dit geldt ook als jij andere slimme apparaten hebt die aangesloten zijn op het Tahoma netwerk van Somfy. Een Somfy Protect rookmelder is echter de beste keuze wanneer jij juist over een Somfy Protect Alarm of beveiligingscamera beschikt. Deze apparaten werken feilloos samen met de rookmelder. Tevens is deze brandmelder wat goedkoper. Dit zijn de beste rookmelders van dit moment.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders van het merk Somfy

Somfy rookmelder kopen? Bekijk de onderstaande producten en maak je keuze. Door op het product te klikken krijg je meer informatie over de brandmelder.

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

Somfy Protect Rookmelder (5 jaar)

Beste deal op: Coolblue.nl
45,70
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo