Honeywell rookmelder kopen

Wij helpen je met een nieuwe honeywell rookmelder

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 honeywell rookmelders

1. Honeywell XS100 Rookmelder - Uitleesbaar met App - 10 jaar accu/garantie

Honeywell rookmelder: dit zijn de 3 voordelen

Voordeel 1: Snelle rookdetectie

Het voornaamste voordeel van een Honeywell rookmelder is dat het extreem snel en accuraat rook detecteert. Dit doet het door middel van een optische sensor. Door de snelle werking van dit apparaat ben je binnen mum van tijd uit jouw brandende woning ontsnapt.

Voordeel 2: Een lange garantie

Een ander gunstig kenmerk van een Honeywell rookmelder is het feit dat het lang meegaat. De kwaliteit van dit type rookmelder is immers erg hoog. Daardoor is er een garantie van maar liefst 10 jaar te vinden met dit type rookmelder. Dit geldt ook voor de lithium batterijen die zich in de brandmelder bevinden. De Honeywell is een rookmelder met 10 jaar batterij. 

Voordeel 3: Lichtsignalen

Tot slot is het ook een voordeel dat bij deze rookmelder lichtsignalen afgaan wanneer het alarm slaat. Zo kunnen bijvoorbeeld slechthorende of dove mensen ook op tijd realiseren dat er een brand uitbreekt. Tevens helpen de lichtsignalen om door de rook een vluchtweg te zien. Daardoor is de kans op een succesvolle evacuatie vele malen groter.

Alles wat je wil weten voordat je een honeywell rookmelder koopt

Wanneer je van plan bent om een honeywell rookmelder te kopen adviseren we om de antwoorden op de volgende vragen te lezen: wat is een honeywell rookmelder, waarom kiezen voor deze rookmelder, welke verschillende soorten zijn er, hoe kies je de juiste honeywell rookmelder en wat is de beste?

Wat is een Honeywell rookmelder

Een Honeywell rookmelder is een detectiesysteem voor het bespeuren van rook of brand. Dit apparaat is vernoemd naar de maker, Honeywell. Wanneer rook of brand wordt gedetecteerd, slaat de brandmelder meteen alarm. Lees hier hoe een Honyewell rookmelder werkt. 

honeywell rookmelder

Waarom een Honeywell rookmelder?

Er zijn verschillende beweegredenen waarom men een Honeywell rookmelder aanschaft. Ten eerste is het bij wet verplicht een rookmelder in huis te hebben, met straks zelfs dat er op elke verdieping een rookmelder moet zijn geplaatst. Daardoor is een Honeywell rookmelder een eenvoudige oplossing om je aan deze wet te houden. Tevens helpt het mee dat deze rookmelder minimaal 10 jaar meegaat. Daardoor heeft deze brandmelder nauwelijks onderhoud nodig. Tot slot helpen de lichtsignalen die bij een brand afgaan met het waarschuwen van het naderende gevaar en helpen van evacuerende mensen.

Hoe werkt een Honeywell rookmelder?

Een Honeywell rookmelder werkt door middel van een optisch detectiesysteem: het is een optische brandmelder. Via een laserstraal wordt duidelijk of er wel of geen rook in de ruimte is. Wanneer een laserstraal niet door de lucht kan schijnen doordat bijvoorbeeld de rook te dik is, gaat het systeem meteen af door middel van een luid alarm en flikkerende lichtsignalen. Daardoor wordt iedereen in de nabije omgeving meteen gewaarschuwd.

Welke verschillende soorten Honeywell rookmelders zijn er?

Momenteel zijn er twee Honeywell rookmelders in omloop, waarbij we de koolmonoxidemelders niet meetellen. Het eerste type is de XS100. Dit is een rookmelder met app. Het andere type is de XS100T. Er zijn enkele kleine verschillen tussen deze twee rookmelders. Het voornaamste verschil is dat de XS100T naast een optische ook een thermische sensor heeft. Daardoor detecteert het op meerdere manieren een potentiële branduitbraak.

Hoe kies je de juiste Honeywell rookmelder?

Nu je weet welke soorten Honeywell rookmelders er bestaan, is het tijd om voor het juiste type te kiezen. Daarbij zijn er verschillende factoren waarop je wilt letten. Ten eerste is er de prijs. Hoewel de prijs niet veel verschilt, kan dit toch nog een kleine invloed hebben op de beste keuze voor jou. Lees hier wat een rookmelder kost en hoe de prijs wordt vastgesteld. Ten tweede is er het soort detectiesysteem dat je wilt hebben. Beide apparaten beschikken over een optische sensor, maar alleen de XS100T heeft een extra sensor dat ook thermisch is. Bedenk dus goed of jij een thermische sensor wilt hebben in huis of juist niet.

Wat is de beste Honeywell rookmelder en waarom?

Met de eerder genoemde criteria kunnen we overtuigend stellen dat de Honeywell XS100T de beste keuze is wat betreft rookmelders van Honeywell. Hoewel deze rookmelder iets duurder is dan zijn broertje, scheelt dit maar enkele euro’s. Over een periode van 10 jaar waarbij deze rookmelder gegarandeerd functioneert, is dit het prijsverschil zeker waard. Maar de voornaamste reden waarom de XS100T de superieure keuze is, heeft te maken met de functionaliteiten van dit apparaat. De XS100T beschikt dus niet alleen over een optische sensor, maar ook over een thermische sensor. Daardoor detecteert dit apparaat op verschillende manieren een brand. Met de thermische sensor zijn extreem snelle temperatuurstijgingen meteen een reden om alarm te slaan. De voornaamste reden om een slimme Honeywell rookmelder te halen, is om de brandveiligheid in jouw woning te waarborgen. Met twee verschillende sensoren is de XS100T op dit vlak overduidelijk de beste keuze.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle honeywell rookmelders in 1 overzicht

Hieronder zijn alle honeywell rookmelders te vinden. Door op het product te klikken kan je meer informatie krijgen over de desbetreffende rookmelder met onder andere video’s, reviews en specifieke eigenschappen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo