Rookmelder netstroom

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe rookmelder netstroom

Jaarlijks zijn er in Nederland honderden slachtoffers van brand. Een brand in uw eigen huis is een nachtmerrie die u hopelijk nooit hoeft mee te maken. Maar wist u dat het hebben van een goede rookmelder de kans op overlijden in een brand aanzienlijk kan verkleinen? Een goed werkende rookmelder geeft een vroeg signaal wanneer er brandgevaar is, zodat u en uw gezin op tijd naar buiten kunnen. Veel mensen kiezen voor een rookmelder netstroom. Op deze pagina vertellen we je alles over deze type rookmelders en waarom je er wel of niet een zou moeten kopen.

Rookmelder netstroom keuzehulp

Omdat het moeilijk kan zijn om te weten welke rookmelder het beste is voor uw specifieke behoeften is het verstandig om de gratis rookmelder keuzehulp te doen. Door drie simpele vragen over uw rookmelder behoeften in te vullen weet u gelijk wat de beste rookmelder voor jou is. De rookmelder keuzehulp vind je hieronder.

Top 3 beste rookmelder netstroom

Het aanbod rookmelder netstrooms is groot en dat maakt het vinden en kopen van een rookmelder netstroom niet eenvoudig. Overweeg je om een rookmelder netstroom aan te schaffen maar weet je nog niet precies welk product voor jou de beste keus is? Rook-melder.nl heeft uitgezocht wat de top 3 beste rookmelder netstrooms van dit moment zijn. Bij dit onderzoek hebben we gekeken naar de productbeoordelingen van eerdere kopers en hebben we de prijs-kwaliteitverhouding gecontroleerd. Hieronder vind je de top 3 lijst en kan je ontdekken welke rookmelder netstroom het beste is. Wanneer je kiest voor een product uit de top3 lijst, weet je zeker dat je goed zit en voorkom je dat je een miskoop doet.

1. Google Nest Protect V2 Netstroom

Google Nest Protect V2 Netstroom Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
107,86
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. EI 146 Netstroom

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup) Rookmelder Koppelbaar met verplichte sokkel Werkt op netstroom en 9V batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
34,59
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Google Nest Protect V2 Netstroom 3-Pack

Google Nest Protect V2 Netstroom 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
326,23
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3 Voordelen van een rookmelder netstroom

1. 1. Ze doen het altijd

Rookmelders op netstroom doen het altijd, Dit in tegenstelling tot rookmelders die op batterijen werken, die niet meer werken als de batterijen leeg zijn. Hierdoor hoeft u zich met een rookmelder die werkt op netstroom niet druk te maken of de batterijen nog wel vol zijn en of de melder het nog wel doet.

2. Rookmelder netstroom zorgt voor gemoedsrust

Bij een rookmelder die werkt op batterijen zal de melder gaan piepen als de batterij bijna leeg is. Dit kan zorgen voor veel onrust en stress. Bij een rookmelder die werkt op netstroom is dit niet het geval. U weet dat zolang er netspanning is, de rookmelder zal werken.

3. Je hebt veel keus

Wanneer u kiest voor een rookmelder die op het lichtnet werkt, zijn er veel verschillende modellen en types waaruit u kunt kiezen. Dit geeft u de kans om een model te vinden dat aan uw specifieke wensen en eisen voldoet. Kies bijvoorbeeld voor een koppelbare rookmelder, een slimme melder of eentje met een fraai design.

Rookmelder netstroom: dit is alles wat je erover moet weten.

Om de beste rookmelder netstroom te kunnen vinden is het belangrijk dat je voordat er een koopt, je goed informeert. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een compleet beeld te geven over rookmelder netstroom hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder allemaal te lezen.

Wat is een rookmelder netstroom?

Een rookmelder die op netstroom werkt is een rookmelder die zoals de naam al aangeeft werkt op stroom. Rookmelders controleren continu over er sprake is van rookontwikkeling in de omgeving. Deze type rookmelders staan altijd aan en zullen werken ongeacht of de back up batterijen opgeladen zijn of niet. Rookmelders die op netstroom werken zijn een goede keuze voor degenen die een betrouwbare rookmelder willen die altijd werkt.

wat is een rookmelder netstroom
waarom-een-rookmelder-netstroom-kopen

Waarom een rookmelder netstroom kopen?

Er zijn een paar redenen waarom u een rookmelder zou moeten kopen die op netstroom werkt. Ten eerste is het sowieso een goed plan om rookmelders op te hangen. Er zijn in Nederland jaarlijks honderden slachtoffers van brand. Rookmelders zorgen er voor dat u vroegtijdig wordt gewaarschuwd in geval van brand. Dit geeft u de tijd om te reageren en u in veiligheid te brengen.
Ten tweede staan rookmelders op netvoeding altijd aan. Dit betekent dat ze voortdurend rook detecteren en alarm slaan zodra ze rook detecteren. Dit is een groot voordeel ten opzichte van rookmelders die werken op batterij, aangezien deze niet meer werken als de batterij leeg is.

Een andere reden waarom je zou moeten overwegen om een rookmelder netstroom te kopen is de gemoedrust die je krijgt met zo’n type melder. Bij een rookmelder die op batterijen werkt, moet u zich voortdurend afvragen of de batterijen nog vol zijn. Dit is niet het geval bij een netstroom rookmelder. Zolang er netspanning is, zal de rookmelder werken. Ook voorkomt u hiermee dat u onnodig stress en paniek krijgt, omdat u de rookmelder hoort piepen vanwege een te lage batterij spanning. De derde reden is dat er veel keuze wanneer u kiest voor een rookdetector op netstroom. Er zijn veel verschillende modellen en typen waaruit u kunt kiezen, wat u de kans geeft een model te vinden dat aan uw specifieke wensen en eisen voldoet. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een koppelbare melder, een slimme rookmelder of een rookmelder met een aantrekkelijk design.

Hoe werkt een rookmelder netstroom?

Een rookmelder netstroom is een rookmelder die werkt op netstroom. Logisch… Hij bestaat uit twee delen, de sensor en het alarm. De sensor bevindt zich in het midden van het apparaat en is verantwoordelijk voor het detecteren van de aanwezigheid van rook. Het alarm bevindt zich aan de bovenkant van het apparaat en wordt geactiveerd wanneer de sensor rook detecteert. Het alarm is meestal een luide sirene die afgaat om u te waarschuwen voor het gevaar.

Welke verschillende soorten rookmelder netstroom zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten rookmelders die op het lichtnet werken. Je hebt eigenlijk drie opties wanneer het vast staat dat je voor een rookmelder netstroom gaat:

Een slimme rookmelder nestroom

Een slimme rookmelder is een rookmelder die extra functies heeft, zoals de mogelijkheid om verbinding te maken met andere apparaten in uw huis. Zo kunt u meldingen op uw telefoon of andere apparaten krijgen wanneer de rookmelder afgaat. Bovendien kunnen veel slimme rookmelders worden bediend met spraakopdrachten. Zo kunt u de melder eenvoudig testen of inzage krijgen in het batterijpercentage van de back-up batterij.

Een koppelbare rookmelder die werkt op netstroom

Een koppelbare rookmelder is een rookmelder die kan worden aangesloten op andere rookmelders in uw huis. Hierdoor bent u beter beschermd in geval van brand. Als één rookmelder afgaat, gaan alle andere melders ook af, waardoor u sneller het huis uit kunt.

Basic rookmelder die werkt op stroom

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een rookmelder die geen functies heeft zoals hierboven beschreven. Je koopt dan een basic rookmelder zonder toeters en bellen maar hiermee lever je wel wat in op veiligheid. Je betaalt er dan ook wat minder voor.

Koopgids: Hoe kies je de juiste rookmelder netstroom?

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten bij de aanschaf van een rookmelder die werkt op stroom. Het belangrijkste is dat de melder voldoet aan de eisen van de Nederlandse norm NEN 2555. Hierdoor weet u zeker dat u een veilige rookmelder in huis haalt. Het is ook belangrijk dat u een detector kiest die een back-upbatterij heeft. Dit zorgt ervoor dat de detector nog werkt als de stroom uitvalt. Tot slot moet u kijken bekijken over welke functionaliteiten uw rookmelder moet beschikken. Kies bijvoorbeeld voor een slimme rookmelder netstroom, een koppelbare melder of eentje met een extra goede back-up batterij.

Wat is de beste rookmelder netstroom en waarom?

Er is geen pasklaar antwoord op deze vraag, omdat de beste rookmelder om te kopen zal variëren, afhankelijk van uw specifieke behoeften en vereisten. Enkele van de beste rookmelders die werken op netstroom op de markt zijn echter de Google Nest Protect en Ei 146. Deze melders beschikken over alle functionaliteiten waaraan een goede rookmelder moet voldoen. De Google Nest Protect is zelfs een combimelder en dat betekent dat deze melder zowel rook als koolmonoxide gas kan deteceteren.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle netstroom rookmelders op een rijtje

Op zoek naar een rookmelder die op het lichtnet werkt? Hieronder vindt u alle opties die er zijn. Klik op het product om er meer over te weten te komen, zoals welke functies het heeft en waarom u het zou moeten kopen.

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Beste deal op: Coolblue.nl
34,59
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo