Rookmelder 10 jaar batterij

Wij helpen je bij het vinden van een een rookmelder met 10 jaar batterij

Als jij van plan was om jouw huis brandveilig te maken, is een rookmelder 10 jaar batterij vast al eens als interessante optie voorbijgekomen. Weet je echter nog niet helemaal zeker of een rookmelder met 10 jaar batterij de juiste keuze voor je is? Treur dan niet, want op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om erachter te komen of dit nou wel of niet zo is.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 rookmelders met 10 jaar batterij

Ben je op zoek naar de beste rookmelders die een batterijduur hebben van 10 jaar? Dan zit je hier goed. Wij hebben namelijk onderzocht wat de beste brandmelders 10 jaar batterij zijn en welke dit zijn lees je hieronder.

1. Elro FV4310 Combimelder

Elro FV4310 Combimelder (10 jaar) Rook- en koolmonoxidemelder Niet koppelbaar aan apps Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
45,19
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Elro FS4610 (10 jaar) 3 pack

Elro FS4610 (10 jaar) 3-Pack Rookmelder Niet koppelbaar aan apps Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
63,60
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Netatmo Slimme rookmelder 10 jaar

Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 3
243,21
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 Voordelen van een rookmelder met 10 jaar batterij

Je hoeft de batterijen nooit te vervangen

Het eerste voordeel van een rookmelder met 10 jaar batterij is dat je de batterijen nooit hoeft te vervangen. De gemiddelde brandmelder gaat namelijk tien jaar mee. Wanneer de batterijduur van het apparaat net zo lang is, betekent het automatisch dat je nooit meer op dit vlak onderhoud moet plegen met dit apparaat. Zo kun jij je energie weer aan andere huishoudelijke taken besteden.

Er is veel keuze

Het tweede voordeel van een rookmelder met 10 jaar batterij is dat er vele modellen en soorten brandmelders van dit type in omloop zijn. Ieder persoon heeft andere eisen voor een rookmelder. Met het brede aanbod zit er altijd wel een rookmelder met 10 jaar batterij tussen wat aan iemands wensenlijst voldoet. Kies bijvoorbeeld voor een rookmelder koppelbaar 10 jaar, een rookmelder met camera of een slimme brandmelder.

Je hebt geen last van irritante piepgeluiden

Tot slot is het ook een voordeel dat je met een rookmelder met 10 jaar batterij geen last hebt van irritante piepgeluiden. Deze geluiden komen alleen voor wanneer de batterij haast op is. Doordat de batterijduur en levensduur van het apparaat gelijktijdig zijn, heb je geen last van deze geluiden en kun je onmiddellijk een nieuwe brandmelder in huis halen. Wel zou een rookmelder kunnen piepen door een vals alarm. Lees hier wat je moet doen tegen een piepende rookmelder. 

Rookmelder met 10 jaar batterij: dit is alles wat je erover moet weten.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte rookmelder begrijpen we dat je nog met een aantal vragen zit. Wat is bijvoorbeeld een rookmelder met 10 jaar batterij? waarom zou je er een nemen? welke verschillende soorten zijn er en wat is eigelijk de beste rookmelder 10 jaar batterij? Op al deze vragen geven we hieronder een antwoord, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Wat is een rookmelder met 10 jaar batterij?

Een rookmelder met 10 jaar batterij is een meestal wit gekleurd apparaatje dat bedoeld is om rook, en daarmee brand, te detecteren (er zijn ook zwarte rookmelders). Daarbij heeft het apparaat als extra functie dat de levensduur van de batterijen die zich in het apparaat bevinden tien jaar is. Dit betekent dat je nooit je batterijen hoeft te vervangen en dat geeft rust.

smartwares rookmelder
rookmelder 10 jaar batterij Netatmo

Waarom een rookmelder met lange batterijduur?

Er zijn verschillende redenen om voor een rookmelder met 10 jaar batterij te kiezen. Ten eerste is de batterijduur van 10 jaar erg handig. Je hoeft namelijk de batterijen nooit te vervangen doordat de levensduur gelijk is aan de batterijduur van het apparaat. Tevens heb je ook geen last van geluiden die de brandmelder afspeelt voordat de batterijen op gaan. Tot slot is het ook een voordeel dat er veel verschillende modellen rookmelders met 10 jaar batterij te vinden zijn. Daardoor heeft elk persoon de kans om de perfecte brandmelder voor hem of haar tegen te komen.

Hoe werkt een brandmelder met 10 jaar batterij?

Een rookmelder met 10 jaar batterij werkt als volgt; via een sensor detecteert het apparaat rook in een ruimte. Deze sensor bevat een laserstraal die alleen niet kan functioneren wanneer er rook in de kamer te vinden is. Daardoor geeft de sensor een signaal door aan een ander gedeelte van het apparaat. Vervolgens besluit de brandmelder alarm te slaan door ineens een erg luid geluid te produceren om iedereen te informeren over de rook of brand in het gebouw. Alle rookmelders werken volgens deze manier. Het enige verschil van een rookmeleder 10 jaar batterij is dat de batterij veel langer meegaat. Hier lees je meer over de werking van een rookmelder in het algemeen. 

Welke verschillende soorten brandmelders zijn er?

Er zijn vele verschillende types rookmelders met 10 jaar batterij die je kunt vinden. Ten eerste zijn er de basis versies van deze brandmelders. Deze bevatten alleen maar de cruciale functies van een rookmelder. Ten tweede heb je ook rookmelders met 10 jaar batterij die over kleine extra functies beschikken zoals een koolmonoxidemelder of noodlichten. Tot slot zijn er rookmelders met 10 jaar batterij die behoren tot de slimme apparaten. Dit houdt in dat ze via jouw internetnetwerk zich kunnen verbinden tot andere apparaten zoals jouw mobiel of slimme lampen.

Hoe kies je de juiste rookmelder?

De juiste rookmelder met 10 jaar batterij kies je aan de hand van de juiste criteria. Ten eerste speelt de prijs een grote rol. Ten tweede zijn de soorten functies die je verlangt van het apparaat ook belangrijk. Tot slot is de reputatie van de producent ook belangrijk. Wanneer je een brandmelder koopt van bijvoorbeeld Alecto, Google of Elro weet je zeker dat je goed zit.

Wat is de beste rookmelder met 10 jaar batterij en waarom?

De beste rookmelder met 10 jaar batterij is volgens ons de Netatmo Pro Slimme Rookmelder. Dit apparaat is namelijk gemaakt door een bedrijf met een uitstekende reputatie. Daarnaast is de prijs eerlijk voor wat je er voor terug krijgt. Tot slot is dit een slim apparaat, wat betekent dat je toegang hebt tot allerlei slimme functies via de rookmelder. Ook de Google Nest Protect is een uitstekende optie.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Dit zijn alle rookmelders met 10 jaar batterijduur

Overweeg je om een rookmelder met 10 jaar batterij te kopen? Goed idee! Rookmelders redden levens. Hieronder vind je een lijst met alle rookmelders die beschikken over deze batterijduur. Klik op de rookmelder om meer informatie te krijgen over het desbetreffende product.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo