Netatmo rookmelder

Netatmo rookmelder kopen? Wij helpen je bij het maken van een goede keus.

Als jij op zoek bent naar een wijze om de brandveiligheid in jouw huis te verhogen, ben je vast al een Netatmo rookmelder als optie tegengekomen. Maar voordat je besluit om deze rookmelder in huis te halen, moet je vanzelfsprekend wel goed geinformeerd zijn. Op deze pagina tref je dan ook een overzicht met allerlei belangrijke informatie over deze rookmelder. Zo kun je straks een weloverwogen keuze maken.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste Netatmo rookmelders

Wij hebben voor je uitgezocht wat de beste netatmo rookmelder is. Check hieronder wat de drie best Netatmo rookmelders zijn.

1. Netatmo Slimme Rookmelder (10 jaar) 3-Pack

Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 3
246,02
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 Voordelen van een Netatmo rookmelder

Een Netatmo rookmelder bevat allerlei voordelen. Hieronder vind je de drie grootste kenmerken die deze rookmelder zo handig maakt.

Het is een slimme rookmelder

Ten eerste is een Netatmo een slimme rookmelder. Dit betekent dat het verbinding kan maken met een SMART systeem. Daardoor zijn er verbindingen met allerlei andere apparaten mogelijk. Zo heb je ineens toegang tot allerlei handige functies. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je een notificatie ontvangt op jouw mobiele telefoon wanneer er een brand is uitgebroken. Zo biedt deze rookmelder allerlei handigheden aan.

De batterij is tien jaar goed

Een ander voordeel is dat de batterij van een Netatmo rookmelder lang goed blijft. Bij de meeste brandmelders is dit ongeveer vijf jaar. Daardoor moet je batterijen bij andere rookmelders vaak vervangen. Dit is met name onhandig wanneer jij niet goed bent in het bijhouden hiervan. De batterijen van een Netatmo rookmelder blijven echter veel langer goed, namelijk tien jaar. Daardoor hoef je minder op dit aspect te letten. Bekijk hier alle rookmelders met 10 jaar batterij. 

Je hebt geen smart home hub nodig

Tot slot is het met een Netatmo rookmelder ook zo dat je geen smart home hub nodig hebt. De meeste slimme rookmelders eisen dat er een smart systeem aanwezig is. Anders is het niet mogelijk om de rookmelders te activeren. Maar met een Netatmo rookmelder is dit gelukkig niet zo. Zelfs als jij niet over een smart home hub beschikt, gaat dit brandalarm nog steeds af. Daardoor houd jij hoe dan ook jouw woning alert voor eventuele uitbraken van branden.

Netatmo rookmelders: dit is alles wat je moet weten!

Om de beste smartwares rookmelder te kunnen vinden is het belangrijk dat je voordat er een koopt, je goed informeert. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een compleet beeld te geven over smartwares rookmelders hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord. Deze zijn hieronder te lezen.

Wat is een Netatmo rookmelder?

netatmo rookmelder

Waarom een Netatmo rookmelder?

Er zijn verschillende redenen om voor een rookmelder van Netatmo te kiezen. Als eerste is Netatmo een betrouwbaar merk die je snel informeert over het gevaar. Daardoor is jouw gezin op tijd het huis ontvlucht. Ten tweede is een Netatmo rookmelder slim. Het kan gebruik maken van een smart systeem om zijn functies uit te breiden. Zo ontvang je waar ter wereld je ook bent een notificatie op jouw telefoon wanneer het alarmsysteem afgaat. Ten derde is deze brandmelder niet afhankelijk van een smart hub systeem. Daardoor is het flexibel en gaat de rookmelder hoe dan ook af wanneer er brand in huis is. Tot slot gaan de batterijen van deze brandmelder erg lang mee, namelijk minimaal tien jaar. Daardoor hoef jij je haast geen zorgen te maken om deze rookmelder steeds maar weer te vervangen. Zo is onderhoud vrijwel niet nodig.

Hoe werkt een Netatmo rookmelder?

Een Netatmo rookmelder werkt op een manier die iedereen begrijpen kan. Via een optische sensor wordt een laserstraal constant afgevuurd naar een bepaald punt van een ruimte. Indien de laserstraal meer dan enkele seconden niet het punt kan bereiken, detecteert het systeem dat dit door rook komt. Daardoor besluit het om alarm te slaan. Dit doet het via een luid geluid dat in de gehele woning te horen is. Daarnaast stuurt deze rookmelder via het lokale wifi-netwerk een notificatie naar de bewoners van het huis om te melden dat er brand is gedetecteerd. Lees hier meer over de werking van rookmelders. 

Welke verschillende soorten Netatmo rookmelders zijn er?

Op dit moment is er maar één Netatmo rookmelder verkrijgbaar, namelijk de Netatmo Slimme Rookmelder. Het bedrijf vindt namelijk dat deze rookmelder alle functies heeft die men in een rookmelder zou moeten zoeken.

Hoe kies je de juiste Netatmo rookmelder?

Doordat er maar één juiste Netatmo rookmelder is, is er geen methode nodig om het juiste model rookmelder te vinden van Netatmo. Wel zijn er enkele criteria om op te letten wanneer jij op zoek bent naar een slimme rookmelder zoals die van Netatmo. Let er als eerste op dat de rookmelder eenvoudig te installeren is en verbinding kan maken met het smart systeem. Gebruiksgemak is namelijk erg belangrijk. Ten tweede is het zaak om een rookmelder te vinden die zonder een smart hub systeem ook goed functioneert. Daardoor heb je een onafhankelijke rookmelder die hoe dan ook functioneert. Tot slot wil je ook dat de brandmelder batterijen heeft die lang meegaan. Zo hoef je niet telkens op te letten of de batterijen aan vervanging toe zijn en kun je je op andere dingen focussen.

Wat is de beste Netatmo rookmelder en waarom?

Doordat er maar één model Netatmo rookmelder is, is het ook meteen duidelijk dat dit beste rookmelder is van dit merk. Met alle handige functies van deze rookmelder heb je hoe dan ook de beste keuze gemaakt.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders van Netatmo

Hieronder zijn alle rookmelders van het merk Netatmo te vinden. Wil je meer informatie over een specifieke brandmelder? Klik dan op het product voor meer info.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo