Alecto rookmelder

Wij helpen je bij het vinden van een geschikte Alecto rookmelder

Je hebt vast al eens van een Alecto rookmelder gehoord wanneer jij op zoek bent geweest naar rookmelders voor jouw woning. Maar weet je nog niet zeker of deze rookmelder is wat je zoekt? Lees dan snel verder, want op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om een beslissing hiermee te maken.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Dit zijn de drie beste Alecto rookmelders

De 3 beste rookmelders van het merk Alecto hebben we voor je op een rijtje gezet. Koop je een van de onderstaande Alecto rookmelders dan weet je zeker dat geen miskoop doet.

1. Alecto SA-300 (10 jaar) Duo Pack

Alecto SA-300 (10 jaar) Duo Pack Rookmelder Niet koppelbaar Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
39,75
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Alecto SCA-10 Combimelder (10 jaar)

Alecto SCA-10 Combimelder (10 jaar) Rook- en koolmonoxidemelder Niet koppelbaar Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
46,22
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Alecto SA-42 (1 jaar) Duo Pack

Alecto SA-42 (1 jaar) Duo Pack Rookmelder Koppelbaar Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
36,04
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

De 3 voordelen van een Alecto brandmelder

Er zijn vele modellen beschikbaar

Het eerste voordeel van een Alecto rookmelder is dat er vele verschillende modellen beschikbaar zijn. Ieder persoon heeft andere eisen voor wat een rookmelder moet kunnen doen. De een wil een slimme rookmelder, de ander een rookmelder zonder batterij en iemand anders wil graag een 230v koppelbare. Daardoor is het beter om de keuze te hebben uit verschillende soorten rookmelders. Zo is de kans groter dat er iets tussen zit dat aan jouw wensen voldoet. Met de verschillende modellen Alecto rookmelders is dit ook het geval.

Juiste prijs/kwaliteitverhouding

Het tweede voordeel van deze rookmelder is dat het over een goede prijs/kwaliteitsverhouding beschikt. Bij vele rookmelders is het namelijk het geval dat je voor maar één van deze factoren kiest. Indien de prijs het belangrijkst is, laat de kwaliteit vaak te wensen over. Andersom geldt hetzelfde. Maar met een Alecto rookmelder is dit niet het geval. Door de uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs heb je het beste van beide werelden.

VoZe hebben een goed design

Wat ook een voordeel is van een Alecto rookmelder, is dat deze melders over een goed design beschikken. Sommige rookmelders zijn namelijk erg onhandig ontworpen. Ze verpesten het interieur van een huis door op een lelijke manier de aandacht te pakken. Bij Alecto rookmelders is dit echter niet het geval. Deze brandmelders zijn door een team uitstekende designers zo ontworpen dat ze of niet in jouw woning opvallen of juist een fraai design hebben. Zo is jouw huis naast brandveilig ook stijlvol gebleven.

Alecto rookmelder: dit is alles wat je moet weten.

Alecto rookmelder kopen? Lees dan eerst de meest gestelde vragen over rookmelders van dit merk. Hierdoor voorkom je een miskoop en ben je goed op de hoogte wat je kan verwachten van je brandmelder.

Wat is een Alecto rookmelder?

Een Alecto rookmelder is een klein apparaatje dat speciaal door het merk Alecto is ontworpen om rook te detecteren en vervolgens te melden. Dit doet het om mensenlevens te redden van een gevaarlijke brand. Alecto rookmelders zijn verkrijkgbaar in verschillende prijsklasse met verschillende opties. Zo heb je bijvoorbeeld smart rookmelders, rookmelders op stroom, rook- en koolmonoxidemelders en meer.

rookmelder alecto

Waarom een Alecto rookmelder?

Er zijn verschillende redenen om voor een Alecto rookmelder te kiezen. Ten eerste heb je met een Alecto rookmelder een brandmelder gevonden dat over een goede prijs/kwaliteitsverhouding beschikt. Daardoor krijg je hoe dan ook een goede deal. Ten tweede staan Alecto rookmelders bekend om hun uitstekende design. Daardoor zijn deze brandmelders een waardevolle toevoeging in plaats van een blok aan het been voor jouw interieurinrichting. Tot slot heb je met Alecto rookmelders de keuze uit meerdere modellen. Daardoor is de kans groter dat je een model vindt dat aan al jouw eisen voldoet. Al met al is er genoeg reden om deze rookmelder te overwegen.

Hoe werkt een Alecto rookmelder?

Een Alecto rookmelder werkt behulp van een optische sensor waarmee rook wordt gedetecteerd. Dit noemen we ook wel optische brandmelders. Indien de sensor weet dat er rook in het huis is, besluit het om een signaal af te geven aan het alarm in de brandmelder. Deze gaat vervolgens af en waarschuwt omstanders door middel van een luid geluid over het gevaar dat in de buurt is. Lees hier meer over een rookmelder werkt. 

Welke verschillende soorten Alecto rookmelders zijn er?

Er zijn meerdere soorten Alecto rookmelder. Twee soorten springen eruit. r Ten eerste is er de Alecto SA-43. Ook is er de Alecto SA-201. Er zijn enkele verschillen tussen deze twee modellen. Zo is de SA-43 koppelbaar en heeft het een andere, maar tevens net zo fraaie vormgeving als de Alecto SA-201. De Alecto SA-201 beschikt dus ook over een uitstekend design. Tevens is deze rookmelder kleiner, waardoor het minder opvalt in huis. Tot slot gaan de batterijen van dit model meer dan 10 jaar mee. Bij de Alecto SA-43 is dit maar één tot drie jaar.

Hoe kies je de juiste Alecto rookmelder?

Wat is de beste Alecto rookmelder en waarom?

Wij vinden dat de Alecto SA-201 het beste model is voor de meesten. De batterijduur is met dit model immers het langst, terwijl het feit dat dit model kleiner is ook een voordeel is. Indien jij echter voor een koppelbare rookmelder wilt gaan, kun je beter voor Alecto SA-43 kiezen. Al met al zijn beide opties een uitstekende keuze voor jouw woning.

alecto brandmelder

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle brandmelders van Alecto

Op gebied van rookmelders, ook wel brandmelders genoemd heeft Alecto veel opties. Alle verschillende rookmelders van dit merk zijn hieronder te vinden.

Alecto SA-42 (1 jaar) Duo Pack

Alecto SA-42 (1 jaar) Duo Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
36,04
Alecto SA-110 (10 jaar)

Alecto SA-110 (10 jaar)

Beste deal op: Coolblue.nl
21,25
Alecto SA-41 (1 jaar)

Alecto SA-41 (1 jaar)

Beste deal op: Coolblue.nl
20,33
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo