Elro rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een Elro rookmelder!

Als jij op zoek bent naar een brandmelder om de brandveiligheid van jouw woning te verhogen, is een Elro rookmelder vast al voorbij gekomen als optie. Maar krijg je het gevoel dat je nog niet genoeg weet over dit type rookmelder? Dan ben je hier op de juiste plek terechtgekomen, want op deze pagina vind je allerlei nuttige informatie over Elro rookmelders en voorkom je dat je een miskoop doet.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Dit zijn de drie beste Elro rookmelders

Wanneer je op zoek gaat naar een rookmelder wil je natuurlijk de beste in huis hebben hangen. We begrijpen dit en hebben daarom onderzocht wat de 3 beste Elro rookmelders zijn. Bekijk hieronder de: top 3 Elro rookmelders.

1. ELRO Blue Line CBFS25 Rookmelder 3-pack

ELRO Blue Line CBFS25 Rookmelder 3-pack Rook Geluidssignaal 3 melders Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
50,77
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Elro FS4610 (10 jaar)

Elro FS4610 (10 jaar) Rookmelder Niet koppelbaar aan apps Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
23,07
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Elro FV4310 Combimelder (10 jaar)

Elro FV4310 Combimelder (10 jaar) Rook- en koolmonoxidemelder Niet koppelbaar aan apps Werkt op lithium batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
45,24
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Drie voordelen van een Elro rookmelder

Een betrouwbaar merk

Het eerste voordeel van een Elro rookmelder is dat je met een betrouwbaar merk te maken hebt. Elro produceert namelijk al jarenlang brandmelders. Daardoor beschikken ze inmiddels over een goede reputatie en staan hun producten bekend om het feit dat ze een uitstekende kwaliteit hebben. Dit blijkt ook uit het feit dat er een jarenlange garantie zit op al hun rookmelders.

Uitstekende optische sensors

Een ander voordeel van een Elro rookmelder is dat het over uitstekende optische sensoren beschikt. Bij branddetectie tellen de eerste seconden al mee om erger te voorkomen. De sensoren van Elro rookmelders zijn inmiddels zo geoptimaliseerd dat er haast onmiddellijk brand wordt gedetecteerd. Koop je een melder van Elro dan haal je een uitstekende optische rookmelder in huis.

Veel keuze

Tot slot is er ook veel keuze met Elro rookmelders. Iedereen heeft namelijk andere eisen voor een brandmelder. Er zijn gelukkig niet één Elro rookmelder, maar zelfs drie verschillende apparaten op de huidige markt te vinden. Daardoor zijn er meer dan genoeg opties te vinden met deze rookmelders.

Elro brandmelder: dit is alles wat je moet weten!

Wanneer je erover nadenkt om een Elro rookmelder te kopen zal je wellicht nog een aantal vragen hebben. Wat is een Elro rookmelder? Welke verschillende soorten zijn er? en wat is de beste? Op al deze vragen vind je in de onderstaande tekst een antwoord.

Wat is een Elro rookmelder?

Een Elro rookmelder is een apparaat van een merk genaamd Elro dat brand detecteert. Door een luid alarm is iedereen op tijd geïnformeerd over een brand dat aan het woeden is in het huis. Elro heeft rookmelders op netstroom en melders die werkzaam zijn op batterijen.

elro rookmelder

Waarom een Elro rookmelder?

Er zijn verschillende redenen waarom een Elro rookmelder een uitstekende keuze is. Ten eerste is er veel keuze wat betreft de soorten rookmelders. Zo is er niet alleen een rookmelder die vijf jaar meegaat, maar zijn er zelfs twee die minimaal tien jaar lang goed functioneren. Ook kun je kiezen voor een ultradunne rookmelder waarmee het haast onzichtbaar op jouw plafond is geplakt. Een andere reden om voor een Elro rookmelder te kiezen is als je wilt leunen op betrouwbaarheid. Elro is namelijk een merk met een uitstekende reputatie. Tot slot kiezen veel mensen voor een Elro rookmelder doordat hun optische sensoren uitstekend functioneren en snel brand detecteren. Zo is men sneller dan gemiddeld gewaarschuwd.

Hoe werkt een Elro rookmelder?

Een Elro rookmelder werkt op een hele simpele manier. Via een optische sensor wordt er constant een laserstraal verstuurd naar een bepaald punt van de kamer. Indien er rook in de woning is, kan de laserstraal dit punt niet langer bereiken. Daardoor slaat het apparaat alarm. Dit doet het via een luid geluid dat afspeelt en gegarandeerd door iedereen in de nabije omgeving wordt gehoord. In dit artikel leggen we uitgebreider uit hoe een rookmelder werkt. 

Welke verschillende soorten Elro rookmelders zijn er?

Er zijn drie verschillende Elro rookmelders, namelijk de ELRO FS461011, FS1105P en FS901011. Er zijn een aantal verschillen tussen deze modellen. Zo houdt de batterij van de FS1105P het maar vijf jaar vol, terwijl bij andere modellen dit 10 jaar is. Ook beschikken de andere twee modellen over een Q keurmerk. Verder is de FS461011 dunner, het is zelfs de dunste rookmelder ter wereld. Al met al zijn er genoeg verschillen tussen deze apparaten.

Hoe kies je de juiste Elro rookmelder?

Er zijn verschillende dingen waar je op wilt letten bij het uitkiezen van de juiste Elro rookmelder. Ten eerste moet je jezelf afvragen hoeveel jaar lang je wil dat de batterij goed blijft. Indien je goed bent in het bijhouden van zaken als batterijen tijdig vervangen, maakt het niet veel uit als je kiest voor een Elro rookmelder dat batterijen heeft die minder lang meegaan. Indien dit wel het geval is, is een batterij dat tien jaar meegaat slimmer. Verder maakt het ook uit of jij wil dat de rookmelder over een keurmerk beschikt.

Wat is de beste Elro rookmelder en waarom?

Naar onze mening is de ELRO FS461011 de beste keuze. Dit komt door meerdere redenen. Ten eerste gaat de batterij lang mee, namelijk tien jaar. Ook beschikt deze rookmelder over een Q keurmerk. Tot slot is deze rookmelder het dunst van allemaal. Daardoor heeft het haast geen effect over hoe mooi het plafond van een bepaalde kamer is. Al met al zorgen deze drie factoren ervoor dat de ELRO FS461011 als beste rookmelder uit de bus komt.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle Elro rookmelders in 1 overzicht

Hieronder zijn alle Elro brandmelders in 1 handig overzicht te bekijken. Hierdoor heeft u een compleet beeld welke rookmelders ervan dit merk allemaal beschikbaar zijn. Klik op het product wanneer je meer informatie over dit product wilt krijgen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo