Op zoek naar EI rookmelder?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe rookmelder.

Om je veiligheid in huis te waarborgen is het zeer verstandig om rookmelders aan te schaffen. Rookmelders zijn al langer verplicht in nieuwbouwwoningen. Deze verplichting is sinds 1 juli 2022 ook voor bestaande woningen gaan gelden. Er is echter een groot aanbod rookmelders op de markt en dat maakt het kiezen van de meest geschikte rookmelder lastig. Op deze pagina leggen we alles uit over de EI rookmelders en helpen we je bij de zoektocht naar een nieuwe brandmelder.

Voordelen van een EI rookmelder

1. Meerdere rookmelders aan elkaar koppelen

Bij de meest rookmelders van Ei electronics is het mogelijk om de melders met elkaar te koppelen. De melders van Ei zijn meestal koppelbare rookmelders. Dit betekent dat als er brand is, en een rookmelder afgaat, de andere rookmelders in het pand/woning ook afgaan. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen in elke ruimte hoort dat er ergens brand is en zo op tijd gewaarschuwd wordt. Dit doet de veiligheid erg ten goede en red levens.

2. Iedere melder 3x getest

Elk product afkomstig van Ei electronics wordt tot wel drie keer toe getest. Zo ook de rookmelders. Dit betekent dat wanneer jij een rookmelder van ei koopt je zeker weten een betrouwbare rookmelder in huis hebt hangen en dat deze voldoet aan alle kwaliteitseisen.

3. Hoge kwaliteit

Ei rookmelders staan bekend om haar kwaliteit. De fabrikant geeft aan dat de producten die zijn ontwikkelen en produceren ver boven de wettelijke norm ligt. Ei electronics maken veilig en goed werkende rookmelders die levens redden.

Top 3 beste Ei rookmelders

De zoektocht naar een geschikte ei rookmelder kan lastig zijn. De keuze is reuze en wat is nou de beste brandmelder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste rookmelder wil raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de functionaliteiten waarover een ei brandmelder moet beschikken. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1. Ei 146 Rookmelder - 230v/Lichtnet - NEN2555 - 9V Backupbatterij

Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
31,72
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. Ei 3016RF Rookmelder 230V - draadloos koppelbaar

3. Ei 3016 Rookmelder 230V - NEN2555/Bouwbesluit/230v - 10 jaar backup accu

Werkt op: Netstroom | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 1
62,94
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

Alles wat je moét weten over de ei rookmelder

Om de beste ei rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over ei melders hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een ei rookmelder? 2. Waarom een rookmelder van EI electronics? 3. Hoe werkt een rookmelder? 4.Welke verschillende soorten ei rookmelders zijn er? 5. Hoe kies je de juiste? en tot slot: 6.Wat is de beste ei rookmelder en waarom?

Wat zijn Ei rookmelders?

‘Ei Electronics’ is een bedrijf dat rookmelders produceert. Sinds de oprichting, in 1988, heeft het bedrijf als doel de veiligheid van de consument de waarborgen. Daarom verkopen ze alleen kwalitatief hoogstaande producten. De producten van Ei Electronics worden in de eigen fabriek in Ierland geproduceerd. De rookmelders worden drie keer getest voor ze de fabriek verlaten, hierbij gaat Ei Electronics verder dan de wettelijke norm en kan je extra veiligheid verwachten wanneer je deze melder in je huis hebt hangen.

Als je meer wilt weten over de rookmelders van Ei Electronics raden we aan om de video te bekijken waarin meer wordt uitgelegd over de ei brandmelders.

ei rookmelder

Hoe werkt een ei rookmelder?

Een Ei rookmelder signaleert wanneer er in een ruimte, door brand, rook ontstaat. De melder geeft dan een alarmsignaal af. Hoe werkt dat eigenlijk? De rookmelder zendt een lichtbundeltje uit. Dit lichtbundeltje wordt opgevangen door een lichtgevoelige cel. Wanneer er rook ontstaat, zal het lichtbundeltje niet of niet geheel opgevangen kunnen worden. De rookmelder detecteert dit, vervolgens geeft hij een alarm af. We noemen dit wel Optische rookmelders. In principe is dit de manier waarop tegenwoordig de meeste rookmelders werken.

Waarom kiezen voor een Ei rookmelder?

Het is uitermate belangrijk om rookmelders in je woning op te hangen. De voordelen van de rookmelders van Ei Electronics zijn: De kwaliteit van de Ei rookmelders liggen ver boven de landelijke norm. Het is uiteindelijk van levensbelang dat de rookmelders doen wat ze moeten doen en daarom
gaat Ei electronics echt voor de hoogst haalbare kwaliteit.

Iedere melder wordt drie keer getest. Het testen van de rookmelders is een
belangrijke fase na het productieproces. De Ei rookmelder wordt drie keer
afzonderlijk getest. Pas wanneer deze testfase goed is doorlopen wordt het
product gereedgemaakt voor verzending.

De melders van Ei zijn uit voorraad leverbaar en de productie kan gemakkelijk worden opgeschaald als daar vraag naar is. Het bedrijf heeft voldoende specialistische kennis in huis en werkt ook samen met partners met kennis van zaken. Zo wordt gewaarborgd dat niet alleen een kwalitatief hoogstaand product wordt geleverd, maar tevens wordt er ook meegedacht op welke manier er optimale brandveiligheid geboden kan worden. De Ei rookmelders hebben een ontzettend laag uitvalpercentage, hierdoor kan worden bezuinigd op reparatiekosten. De rookmelders van Ei vallen nauwelijks uit.

Welke verschillende soorten zijn er?

Er zijn diverse soorten Ei rookmelders, elk met hun eigen specificaties, voor- en nadelen. We noemen enkele soorten:

-Rookmelders die werken op netstroom; deze rookmelders zijn aangesloten op het lichtnet. Er zit wel een back-up batterij in de rookmelder, voor als de stroom uitvalt. Een Ei rookmelder die moeten worden aangesloten op het netstroom is de: EI 146 rookmelder.

– Ei rookmelders die werken op batterijen; Dit type rookmelder hoeft niet aangesloten te zijn op het lichtnet. Er zijn draadloze rookmelders, voorzien van Lithiumbatterij die tien jaar meegaan. Dit is bijvoorbeeld de Ei 650 melder.

-Koppelbare rookmelders, zowel draadloos als bedraad. Dit type rookmelder kan gekoppeld worden aan andere rookmelders. Hierdoor gaan alle rookmelders af, wanneer er in 1 ruimte brand ontstaat. Er kunnen meestal maximaal 30 rookmelders in 1 systeem gekoppeld worden. Koppelbare ei rookmelders zijn de EI 146, EI 3016RF, de EI 146RF of de EI 3024 rook en hittemelder. 

Hoe kies je de juiste ei rookmelder

Er zijn uiteraard meerdere aspecten waar rekening mee gehouden dient te worden, wanneer je een Ei rookmelder aanschaft. Zoals gezegd, zijn er draadloze en bedrade rookmelders. De voordelen van een draadloze rookmelder zijn, dat je ze overal in de ruimte kunt ophangen en dat je niet afhankelijk bent van stroomvoorziening. Een nadeel is, dat de batterij vervangen dient te worden. Dit nadeel ondervang je, wanneer je een rookmelder met Lithium batterij koopt. Dit type batterij gaat tien jaar mee en dus hoef je maar eens in de tien jaar de batterij te vervangen. Een rookmelder met 10 jaar batterij is erg populair in Nederland.

Daarnaast moet je jezelf afvragen of je het fijn vindt als de rookmelders gekoppeld kunnen worden. Zeker wanneer je een grote woning of pand met veel verschillende ruimtes moet voorzien van rookmelders, kan het een fijn idee zijn wanneer de rookmelders gekoppeld kunnen worden. Tot slot, ga je voor gemak, kies dan een rookmelder voorzien van stofcompensatie. Dit type rookmelder hoeft maar eens in de drie jaar uitgezogen te worden. En bespaart je dat je de rookmelder regelmatig moet onderhouden.

Tot slot is het ook de vraag of je slimme rookmelder wilt.

Wat is de beste ei rookmelder en waarom?

Alle rookmelders van Ei electronics zijn kwalitatief hoogstaand en een uitstekende keus. In die zin kan niet worden gesteld wat de beste rookmelder is. Dit is afhankelijk van je situatie en wensen. Verdiep je goed in de mogelijkheden en bepaal je budget. Denk er over na over de rookmelder bedraad of onbedraad moet zijn en of je de rookmelders wilt koppelen. En kies vervolgens dat product dat het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Zo ben je dankzij Ei rookmelders verzekerd van een brandveilig pand, een geruststellend en veilig idee!

Hoe installeer je een ei rookmelder?

Hoe onderhoud je een ei rookmelder?

Hoe koppel je een ei rookmelder?

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo