Zwarte rookmelder kopen? Dit zijn je opties!

Er zijn veel verschillende soorten rookmelders vekrijgbaar. Zo heb je slimme rookmelders, koppelbare, melders die werken op batterij of op netstroom, wit gekleurde, design brandmelders en tegenwoordig ook zwarte rookmelders. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de zwarte rookmelder. We vertellen je wat een zwarte rookmelder is, wat de voordelen zijn, waarom je er een zou moeten kopen en welke opties je hebt mocht je er een zou willen kopen.

Wist je dat het vanaf juli 2022 in Nederland verplicht is om op elke verdieping een rookmelder op te hangen?

Wat is een zwarte rookmelder en wat zijn de voordelen?

Eigenlijk spreekt de naam al voor zichzelf. Een zwarte rookmelder is niets anders dan een rookmelder met een zwarte kleur. Ze beschikken dan ook over dezelfde functies als waarover een normale witte rookmelder beschikt. Brand en rook detecteren ze net zo snel als een wit gekleurde rookmelder, zwarte rookmelders hebben echter alleen ander jasje aan.

Ajax FireProtect PLUS rook / CO-melder draadloos - zwart
Aanbieding
Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

Verschillende soorten zwarte rookmelders

Er zijn veel meer wit gekleurde rookmelders dan zwarte maar dan neemt niet af dat een rookmelder niet vekrijgbaar is met verschillende functionaliteiten. Zo heb je koppelbare zwarte rookmelders, zwarte rookmelders 230v (op stroom) en natuurlijk ook slimme melders. Het enige wat anders is, is de kleur maar dat is juist de reden waarom veel mensen een zwart gekleurde rookmelder in huis halen. Hieronder zullen we de voordelen van een zwarte rookmelder benoemen.

rookmelder-zwart

De voordelen van zwarte rookmelders

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan zwarte rookmelders. Een van de belangrijkste voordelen is dat je vuil en viezigheid er niet zo snel op ziet. Op wit gekleurde rookmelders zie je sneller viezigheid zitten dan op zwart. Een ander voordeel is dat een zwarte rookmelder uw huis een luxueuzere uitstraling geeft.

En last but not least is een zwarte rookmelder soms ook makkelijker te combineren met de rest van uw interieur. Dat komt omdat zwart overal bij past.

Nadelen van een zwarte rookmelder

Het enige nadeel van een zwarte rookmelder is dat ze moeilijker te vinden zijn in winkels en webwinkels. Het aanbod is kleiner dan bij de normale witte rookmelders. Hierdoor zijn zwarte rookmelders ook wat prijziger dan witte rookmelders. De prijs van zwarte rookmelder ligt ongeveer op 30 – 40 euro per stuk. Een witte rookmelder kost ongeveer 20 euro per stuk.

Waarom een zwarte rookmelder kopen?

Als je op zoek bent naar een rookmelder die een wat luxere uitstraling heeft dan een gemiddelde rookmelder. dan is een zwarte rookmelder zeker iets voor jou:

  • Je ziet er minder snel vuil op,
  • Ze geven je woning een luxere uitstraling
  • Soms makkelijker te matchen met de rest van je interieur.

Wil je een rookmelder zwart kopen? Dan zijn dit je opties.

Wanneer je een zwarte rookmelder wil kopen zal je merken dat het aanbod een stuk minder is dan bij de normale witte rookmelders. Je moet goed zoeken om er een te kunnen vinden. Rook-melder.nl probeert je altijd zoveel mogelijk te helpen bij de zoektocht naar een geschikte rookmelder. Daarom hebben wij uitgezocht wat je opties zijn wanneer je een zwarte rookmelder wil kopen.

Dit zijn je opties wanneer je op zoek bent naar een koppelbare zwarte rookmelder, zwarte rookmelder 230V of een op stroom.

Brandmelder – Ajax FireProtect rookmelder draadloos – zwart

Zoekt u een zwarte rookmelder van hoge kwaliteit die eenvoudig te installeren is en u niet in de steek zal laten? De Ajax FireProtect rookmelder is een uitstekende optie. Dit model werkt op batterijen en kan draadloos worden aangesloten op andere brandmelders. Bovendien heeft hij een testknop, zodat u zeker weet dat hij altijd werkt. Mocht er sprake zijn van rookontwikkeling zal je zeker weten op hoogte worden gebracht. De zwarte Ajax FireProtect heeft een geluidsniveau van 85 dB!

Ajax FireProtect PLUS rook / CO-melder draadloos - zwart
Aanbieding
Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

Jalo Kupu Donkergrijs / zwart: rookmelder zwart

Een goedkopere optie dan de Ajax FireProtect brandmelder is de Jalo Kupu melder. De Jalo Kupu rookmelders zijn perfect voor elke kamer in uw huis en zien er geweldig uit dankzij de satijnen stof. De melders zijn eenvoudig in te schakelen met één druk op de knop, en ze geven een signaal af met een geluid van 85 decibel wanneer ze rook detecteren. Bovendien hebt u geen kabels nodig om deze detectoren aan de praat te krijgen – ze werken allemaal op batterijen.

Jalo Kupu Donkergrijs (10 jaar) 3-Pack
Aanbieding
2 jaren geleden

Jalo Kupu Donkergrijs (10 jaar) 3-Pack

91,84
Jalo Kupu Donkergrijs (10 jaar) 3-Pack Rookmelder Niet koppelbaar Werkt op Lithium batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Conclusie

Een zwarte rookmelder is perfect voor iedereen die zijn huis een luxere uitstraling wil geven. De melders zijn wat moeilijk te vinden, maar gelukkig zijn ze wel vekrijgbaar. Als u op zoek bent naar nieuwe rookmelder, dan is de Ajax FireProtect brandmelder een goede keuze. Als u een model wilt dat op batterijen werkt, raden wij de Jalo Kupu detectors aan. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de donkergrijs/zwarte versie past goed bij de meeste interieurs.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Rook-melder.nl
Logo