Design rookmelder

Wij helpen je bij het vinden van een mooie design rookmelder.

De meeste rookmelders staan bekend om haar veiligheid maar niet om hun prachtige ontwerp. Geluk zijn er tegenwoordig ook design rookmelders vekrijgbaar. Deze soort rookmelders hebben een fantastisch ontwerp en zijn vekrijgbaar in verschillende kleuren. Hierdoor passen ze in elk interieur en hoef je je nooit meer te storen aan een minder mooie rookmelder in je gezichtsveld.  We begrijpen dat je met een design rookmelder aanschaffen je zeker wilt zijn van jouw keuze. Daarom vind je in dit artikel alle relevante informatie om de juiste beslissing te maken wat betreft het wel of niet kopen van een design rookmelder.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste en mooiste design rookmelders

Een design rookmelder moet mooi ontwerp hebben en daarnaast doen wat hij moet doen: aan je melden wanneer er sprake is van rookontwikkeling in je woning. In deze top 3 vind je de beste en mooie design rookmelders van dit moment.

1. Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
321,33
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Jalo Kupu Wit (10 jaar) Duo Pack

Jalo Kupu Wit (10 jaar) Duo Pack Rookmelder Niet koppelbaar Werkt op Lithium batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
62,60
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
175,72
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Drie redenen om te kiezen voor een design rookmelder

Het past bij jouw interieur

Het eerste voordeel van een design rookmelder is dat het hoe dan ook bij jouw interieur past. De meeste rookmelders vallen namelijk op, en niet op een goede manier. De kleur van de rookmelder past bijvoorbeeld niet goed bij het plafond of het design van de rookmelder is niet fraai genoeg om het met plezier op jouw plafond te installeren. Maar een design rookmelder is gespecialiseerd in het zijn van een waardevolle toevoeging aan jouw interieur. Dit komt door de stijlvolle design van deze brandmelders. Zo houd jij jouw interieur mooi.

Je geeft geen brandveiligheid op

Het tweede voordeel van een design rookmelder is dat het een stijlvolle toevoeging aan jouw interieur is, zonder de brandveiligheid op te geven. Bij sommige producten moet je kiezen tussen stijl en functie. Gelukkig heb je met een design rookmelder dit probleem niet. Daardoor weet je zeker dat jij op tijd gewaarschuwd wordt voor rook en brand.

Er is veel keuze

Tot slot is het ook een voordeel dat er veel keuze is wat betreft design rookmelders. Iedereen heeft namelijk andere eisen en voorkeuren. Daarom is het belangrijk om veel keuze te hebben zodat je een brandmelder in huis haalt die volledig aan jouw wensenlijst voldoet. Met design rookmelders is dit zeker het geval.

Design rookmelder kopen? Dit is alles wat je moet weten

Design rookmelder kopen? Lees dan hier alles wat je beslist moet weten over design rookmelders. Door je goed te laten informeren over deze design brandmelders voorkom je dat je een miskoop doet.

Wat is een design rookmelder?

Een design rookmelder is een apparaat dat ten eerste ontworpen is om rook te detecteren en vervolgens dit te melden aan de bewoners van een woning of gebouw. Tevens is er bij dit apparaat gelet op een design dat ten goede komt van het interieur. Er zijn verschillende merken die design rookmelders in hun assortiment hebben. Bijvoorbeeld Google Nest, Jalo Kupu en Fibaro.

design rookmelder

Waarom een design rookmelder?

Er zijn verschillende redenen waarom men voor een design rookmelder kiest. Zo is het voor velen ten eerste belangrijk om een rookmelder in huis te halen waarbij het design goed bij het interieur past. Ten tweede kiest men voor deze rookmelder doordat het ondanks de focus op het design nog steeds een goed functionerende brandmelder is. Tot slot heb je met een design rookmelder de keuze uit een ruim aanbod. Daardoor zit er hoe dan ook een brandmelder tussen waar iemand blij van wordt.

Hoe werkt een design rookmelder?

Een design rookmelder werkt als volgt: de rookmelder bevat een speciale sensor die door middel van een laser rook detecteert. Indien de laser namelijk niet naar een bepaald punt kan schijnen, is er rook aanwezig in de kamer. Vervolgens geeft de rookmelder dit signaal door aan het geluidsalarm. Deze besluit daardoor om een luid geluid af te laten gaan zodat iedereen in de nabije omgeving onmiddellijk weet dat er rook of brand is gedetecteerd. Daardoor worden er vele levens gered.

Welke verschillende soorten design rookmelders zijn er?

Er zijn verschillende soorten design rookmelders waaruit je de keuze hebt. Je kunt bijvoorbeeld voor een Google Nest Protector V2 kiezen. Deze staat bekend om haar mooie design die echt een toevoeging is aan jouw interieur. Ook is dit een slimme rookmelder. Een ander soort design rookmelder is een Elro FS4610. Ook deze brandmelder staat bekend om het fijne design. Daarnaast heeft de rookmelder een batterij die tien jaar meegaat. Wanneer je een zwarte rookmelder wil of een blauwe of gele kies je voor een Jalo Kupu rookmelder. Met deze voorbeelden en nog veel meer zie je dat er meer dan genoeg keuze is qua design rookmelders.

Hoe kies je de juiste design rookmelder?

Als jij de juiste design rookmelder wilt kopen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet het design zo goed zijn dat het bij jouw interieur past. Wil je een rookmelder in een specifieke kleur of moet de melder een luxe uitsraling hebben? Tevens spelen de functies waar de brandmelder over beschikt ook een belangrijke rol. Tot slot is de prijs voor sommigen ook belangrijk, al mag een design rookmelder wellicht wat meer kosten.

Wat is de beste design rookmelder en waarom?

Wij vinden persoonlijk dat de beste design rookmelder de Google Nest Protect V2. Hier zitten meerdere redenen achter. Ten eerste is het design van Google simpel maar stijlvol. Daardoor is het een perfecte optie om jouw interieur mee te verrijken. Ook is dit een slimme rookmelder, waardoor je over extra functies beschikt om jouw gebruikerservaring te verrijken. Tot slot is deze rookmelder ook voor een schappelijke prijs te koop. Daardoor heb je al met al een uitstekende deal te pakken.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle design rookmelders op een rijtje

Hieronder hebben we alle rookmelders met een mooi design in 1 overzicht gezet. Hierdoor is het makkelijker om een keuze te maken.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo