First alert rookmelder

Alles over First Alert Rookmelders

Het ophangen van een rookmelder is niet alleen verstandig voor je veiligheid, maar zelfs wettelijk verplicht. Met ingang van 1 juli 2022 is het namelijk wettelijk verplicht geworden om een rookmelder in huis te hebben op elke verdieping. Heb jij al gekeken welke je gaat ophangen? Met een First Alert rookmelder maak je een zeker goede keuze. Wij vertellen je er graag meer over.

Voordelen van een First Alert rookmelder

1. Eenvoudig en goed

De First Alert rookmelder is een eenvoudig model zonder toeters en bellen, die gewoon doet wat hij moet doen: waarschuwen bij beginnende brand en rook. Het alarm van 85 dB maakt zelfs de diepste slaper wakker.

2. 10 jaar garantie

3. Voordelige rookmelder

De First Alert rookmelder heeft op de de testknop, vals alarm pauzeknop en de batterijwaarschuwing geen extra functies. Dit maakt het een makkelijk apparaat zonder toeters en bellen. Hierdoor is deze brandmelder een zeer voordelige optie ten opzichte van slimme rookmelders en andere soorten. Dus, wanneer je geen groot budget hebt, dan is dit dus een perfecte keuze.

Top 3 beste First Alert rookmelders

Hieronder zijn de top 3 beste first alert rookmelders te vinden. Wanneer je een van deze brandmelders koopt, weet je zeker dat je goed zit.

1. FIRST ALERT BRANDPREVENTIE SET 2X ROOKMELDER/KOOLMONOXIDEMELDER/DEKEN

Alles wat je moét weten over First Alert rookmelders

Om de beste first alert rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over alle rookmelders van First Alert hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een first alert rookmelder? 2. Waarom een rookmelder? 3. Hoe werkt een first alert brandmelder? 4.Welke verschillende soorten first alert brandmelders zijn er 5. Hoe kies je de juiste? en tot slot: 6.Wat is de beste first alert rookmelder?

Wat is een first alert rookmelder?

De First Alert rookmelder is een individuele, optische rookmelder. Afhankelijk van het type detecteert hij rook, of rook en koolmonoxide. Lees hier meer over de verschillen tussen een koolmonoxidemelder en een rookmelder.

Zoals gezegd, is dit een optische rookmelder. Dat betekent dat detectie plaatsvindt middels een kleine optische cel, waar een lichtstraal doorheen gaat. Maar waar reageert een rookmelder op? Normaal gesproken is de omgevingslucht schoon en wordt de straal dus niet verstoord. Als er sprake is van rookvorming, vertroebelt de omgevingslucht. De lichtstraat kan er niet meer goed doorheen en zal dus in veranderde vorm op de optische cel komen. De detector reageert daar dan op door een alarm te laten horen. Hierdoor kan jij jezelf en je naasten in veiligheid brengen mocht het nodig zijn.

First Alert Rookmelder SA700LLE

Waarom een First Alert rookmelder?

First Alert rookmelders zijn compact, degelijk en gaan 10 jaar mee. Kies je het type met lithium batterij, dan gaat deze ook 10 jaar mee. Je krijgt dan ook 10 jaar garantie op het apparaat én de batterij. Bovendien is het een brandmelder die zeer scherp is geprijsd. Je kunt dus prima in elke kamer een rookmelder ophangen. Zo weet je zeker dat je overal in huis wordt gewaarschuwd bij een beginnende brand en krijgen jij en je gezinsleden voldoende gelegenheid om op tijd weg te komen en eventueel je bezittingen veilig te stellen. In dit artikel vertellen waar je het beste een rookmelder kan plaatsen. 

Hoe kies je de juiste First Alert rookmelder?

Als je eenmaal hebt gekozen voor een individuele, optische rookmelder en je verdiept je vervolgens in de kwaliteit, kom je al snel bij het merk First Alert uit. Welk type je kiest, kun je het beste laten afhangen van je voorkeur en budget. Wil je echt zo voordelig mogelijk voorzien zijn van een rookmelder om aan de wettelijke verplichting te voldoen? Dan ben je met het goedkoopste model klaar. Let er wel op dat je op elke verdieping minstens 1 melder moet ophangen. Wil je ook ontsnappingslicht of koolmonoxide detectie? Dan kies je een iets duurder en uitgebreider model. Soms komt het voor dat een First Alert melder piept. Lees hier hoe je het piepen van First Alert rookmelder oplost.

Welke verschillende soorten First Alert rookmelders zijn er?

De First Alert rookmelder is verkrijgbaar in verschillende types. De meest eenvoudige en goedkoopste detecteert rook en werkt op AAA batterijen. Het type (SA700LLE) met ingebouwde lithium batterij wordt meer verkocht, aangezien deze 10 jaar meegaat. Verder is er ook een model (FIRST ALERT SA720CE) met ontsnappingslicht. Dit is de duurste rookmelder van First Alert.

Wat is de beste universele rookmelder en waarom?

De First Alert rookmelder scoort heel erg goed binnen de categorie universele rookmelders. Door de eenvoud is het een budgetvriendelijk model, dát, gecombineerd met het compacte model en de hoogwaardige kwaliteit, maakt dit een brandmelder die zeer populair is. Voor weinig geld kun je elke ruimte in huis voorzien van een zeer goede beveiliging waar je op kunt vertrouwen.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle First Alert rookmelders in een overzicht.

Er zijn verschillende first alert rookmelders. Bekijk hier alle beschikbare brandmelders van First Alert. Door op het product te klikken krijg je meer informatie over de product eigenschappen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo