FireAngel rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe FireAngel melder.

Vanaf aankomende zomer, 1 juli, is een rookmelder verplicht. “Eindelijk!”, zeggen wij. Want rookmelders bieden de beste bescherming tegen een brand: aangezien je op tijd wordt gewaarschuwd, kun je erger voorkomen of eventueel vluchten. Met de FireAngel maak je gegarandeerd de juiste keuze. Dit merk biedt brandmelders van hoogwaardige kwaliteit, in verschillende modellen met een strak design en een brede variatie aan opties. Zo kun je voor elke situatie dus een geschikte rookmelder krijgen die voldoet aan alle Europese richtlijnen.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Wat zijn de voordelen van een FireAngel rookmelder?

FireAngel heeft, zoals gezegd, verschillende modellen; elk met andere eigenschappen en voordelen. Zo zijn er koppelbare en niet koppelbare rookmelders in het assortiment. Let er dus op dat niet alle drie van de onderstaande voordelen voor alle modellen van FireAngel gelden.

1. 10-jarige batterijduur

De meeste modellen in het FireAngel rookmelder assortiment zijn voorzien van een moderne lithium batterij die 10 jaar meegaat. Zie hier alle rookmelders met 10 jaar batterij. Zo hoef je dus niet steeds in de gaten te houden of deze vervangen dient te worden.

2. Voordeel 2: combimelder

Veel van de modellen zijn zogenaamde combimelders. Dit betekent dat deze FireAngel rookmelder niet alleen waarschuwt voor een (beginnende) brand, maar ook voor de aanwezigheid van koolmonoxide.

3. Voordeel 3: koppelbaar of individueel

De FireAngel rookmelder is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Er zijn individuele modellen, de beste koop als budgetoplossing, en er zijn koppelbare exemplaren. Deze zijn weer onder te verdelen in draadloze uitvoeringen (wifi rookmelder) en rookmeldersets met draad.

Top 3 beste FireAngel rookmelders

De zoektocht naar een geschikte FireAngel rookmelder kan lastig zijn. De keuze is reuze en wat is nou de beste melder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste FireAngel rookmelder wil kopen raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de functionaliteiten waarover een brandmelder moet beschikken. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1. FireAngel ST-622 Rookmelder 3-pack

Werkt op: Accu | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 3
72,08
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. FireAngel ST-622 Rookmelder

Werkt op: Accu | Niet koppelbaar | Aantal stuks: 1
27,19
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3. FireAngel WST-630-BNLT Rookmelder - Nieuwste model - Draadloos koppelbaar

Werkt op: Accu | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 1
51,34
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

Alles wat je moét weten over FireAngel rookmelders!

Om de beste FireAngel rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Hieronder geven we een antwoord op al je vragen die je zou kunnen hebben over de rookmelders van dit merk.

Wat is een FireAngel rookmelder?

De FireAngel rookmelder is een betrouwbare, high-end brandmelder die bijna altijd is uitgerust met een 10 jaar accu. Deze melder werkt met de speciale THERMOPTEK® technologie, waardoor hij rook en vuur nog sneller opmerkt en alarm slaat. FireAngel rookmelders zijn verkrijgbaar in verschillende types, maar hebben altijd een hoogwaardige, stijlvolle afwerking. Bekijk hier alle design rookmelders. 

Waarom zou je een FireAngel rookmelder aanschaffen?

Hoe werkt een FireAngel rookmelder?

De FireAngel rookmelders werken met een optisch systeem. Het is een optische rookmelder. Dat wil zeggen dat het apparaat in werking treedt en een luide alarmtoon laat horen op het moment dat het licht, dat normaal gesproken op de detector valt, wordt onderbroken of vertroebeld door rook. Wanneer het om gekoppelde rookmelders gaat, krijgen ook de melders in de andere ruimten (waar nog geen rook is) een seintje en worden zo ook geactiveerd. Soms komt het voor dat een FireAngel melder piept. Lees hier hoe je het piepen van een FireAngel oplost. 

Welke verschillende soorten FireAngel rookmelders zijn er?

Zoals we al noemden, heeft FireAngel diverse types rookmelders in het assortiment. De meest eenvoudige is een individuele brandmelder met een zeer scherpe prijs-kwaliteit verhouding. Deze melder wordt dan ook aangeraden door de brandweer en komt overal als ‘beste koop’ uit de bus. Daarnaast zijn er de koppelbare modellen. Deze bieden nog meer zekerheid doordat elke melder in huis, bij een dreiging elders in de woning, alarm geeft. Er zijn sets die met een snoer met elkaar verbonden zijn en er zijn draadloze exemplaren. De extra functies variëren per type rookmelder. Denk daarbij aan koolmonoxide detectie, backup batterij voor modellen die op het lichtnet worden aangesloten, verlichting en bijvoorbeeld een test- en pauzeknop.

Hoe kies je de juiste FireAngel rookmelder?

Je ziet dus dat het aanbod, ook wanneer je al voor het merk FireAngel hebt gekozen, nog behoorlijk groot is. Dus, hoe kies je nu de juiste? Er zijn verschillende factoren die daarbij meespelen, zoals de grootte van de woning en de gezinssamenstelling. Wil je een budgetvriendelijke versie met op elke verdieping 1 individuele melder, zodat je aan de wettelijke minimum eisen voldoet en voldoende veiligheid hebt? Of wil je meer? In dat geval kies je een koppelbare set. Verder kun je ook overwegen om te gaan voor een combimodel, die ook waarschuwt wanneer er een hoge concentratie koolmonoxide in de omgevingslucht aanwezig is.

Wat is de beste FireAngel rookmelder en waarom?

De FireAngel ST-622 komt als beste koop uit de bus. Een eenvoudig maar hoogwaardig model, aanbevolen door de brandweer! Heb jij geen idee welke rookmelder je moet kopen? In de koopgids: welke rookmelder kopen leggen we uit waarop je moet letten wanneer je een rookmelder koopt.

wat is een fireangel rookmelder?

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Overzicht van alle FireAngel rookmelders

Er zijn verschillende type FireAngel rookmelders. We hebben alle melders op een rijtje gezet en een handig overzicht gemaakt.  Bekijk hieronder alle rookmelders die beschikbaar zijn. Klik op het product om meer informatie te krijgen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo