BRK rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe BRK rookmelder

Je kunt er niet meer aan ontkomen door de recente wetgeving; een rookmelder op elke verdieping van je woning of bedrijf. Daarbij is een BRK rookmelder uitermate populair en kan deze melder ook voor jou interessant zijn. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten voor de rookmelders van BRK.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste BRK rookmelders

De zoektocht naar een geschikte BRK rookmelder kan lastig zijn. De keuze is reuze en wat is nou de beste brandmelder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste BRK rookmelder wil raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de benodigde functionaliteiten. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1. BRK OPT. ROOKMELDER 230V, ALKALINE BATT BRK660MBX

Werkt op: Netstroom | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
39,94
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 Voordelen van een BRK rookmelder

1. Op tijd bij brand

Het grootste voordeel van een BRK rookmelder is dat het je op tijd informeert wanneer er rook in de woning is of wanneer er een brand woedt. Daardoor ben jij op tijd weg van het gevaar. Het luide alarm zorgt er hoe dan ook voor dat je weet dat er iets aan de hand is in huis.

2. Koppelbare rookmelder

Een ander voordeel van deze brandmelder is dat het koppelbaar is aan andere rookmelders. Daardoor wordt elke verdieping in een gebouw tijdig geïnformeerd over een incident. Wanneer bijvoorbeeld een rookmelder op de begane grond afgaat, geeft deze een signaal door aan de brandmelders op de bovenste verdiepingen. Zo houd het iedereen veilig.

3. Simpel

Een BRK rookmelder is simpel in gebruik zonder toeters en bellen. Deze rookmelder op batterij doet wat hij moet doen en dat is het melden wanneer er sprake is van rookontwikkeling. Super simpel en geen omkijken naar.

Alles wat je moét weten over een rookmelder van BRK

Om de beste BRK rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over brk brandmelders hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een brk rookmelder 2. Waarom een brk melder? 3. Hoe werkt het apparaat? 4.Welke verschillende soorten zijn er? 5. Hoe kies je de juiste? en tot slot: 6.Wat is de beste brk rookmelder?

Wat is een BRK rookmelder

Een BRK rookmelder is heel simpel gezegd een apparaat dat door BRK is geproduceerd om brand of rook te detecteren. Nadat de brandmelder denkt een brand te detecteren, slaat het alarm. Hierdoor wordt je op tijd gewaarschuwd en kan je jezelf en je omgeving in veiligheid brengen.

brk rookmelder

Hoe werkt een BRK rookmelder?

Een BRK rookmelder werkt op een ingenieuze wijze. Zodra het via een van de detectiesystemen rookdeeltjes of brandverschijnsels denk te vinden, slaat het apparaat alarm. Met een alarm van 85 decibel informeert het onmiddellijk iedereen van het potentiële gevaar.

Waarom een brk rookmelder kopen

Er zijn verschillende redenen waarom je een BRK rookmelder wilt gebruiken. Ten eerste voert het apparaat moeiteloos haar functie uit, namelijk alarm slaan bij een brand die uitbreekt. Ook helpt het om andere verdiepingen in een gebouw hierover te informeren. Tot slot houd jij jezelf aan de wet door een brandmelder te installeren in jouw woning. Dit is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor de verzekering kan dit belangrijk zijn, mocht er onverhoopt een brand bij je uitbreken.

Welke verschillende soorten zijn er?

Er zijn maar liefst achttien verschillen soorten BRK rookmelders. Daardoor zijn dit er eigenlijk te veel om op te noemen. Daarom verdelen we deze achttien modellen in dire types, namelijk optische, ionisatie en hitte alarmen. Optische alarmen maken gebruik van een laserstraal die constant schijnt. Zodra er rook is, kan deze straal niet meer naar een bepaald punt schijnen en slaat het apparaat alarm. Met ionisatie alarmen worden constant deeltjes geproduceerd in de meetkamer die ionisatie bevatten. Zodra er rook terechtkomt in de meetkamer van het apparaat, hechten de rookdeeltjes zich aan de rest van de andere deeltjes. Daardoor is er minder elektriciteit in de meetkamer, waardoor het apparaat alarm slaat. Tot slot is het bij hitte alarmen zo dat wanneer de temperatuur in een kamer ineens omhoog schiet, er meteen alarm wordt geslagen.

Hoe kies je de juiste BRK rookmelder?

Er zijn verschillende methodes om de juiste BRK rookmelder te kiezen. Wanneer veiligheid bij jouw vooropstaat, is het slim om het nieuwste model te kiezen. Moet jij echter ook op de centjes letten? Dan is een ouder model ook een prima keuze. Verder is het alarmsysteem ook van belang. Wanneer jij meerdere brandmelders wilt gebruiken, is verschillende alarmsystemen halen geen slecht idee. Zo heb je verschillende manieren om een brand te detecteren.

Wat is de beste brk rookmelder en waarom?

De manier om de beste rookmelder te kiezen is vrij simpel. Een optische melder is namelijk het beste doordat deze betrouwbaarder is dan brandmelders die gebruik maken van een hitte alarm. Daarnaast bevatten rookmelders met een ionisch alarmsysteem een radioactieve bron, waardoor ook deze optie minder populair is. Onder de optische brandmelders zijn er vijf verschillende modellen. Het is het slim om het nieuwste model te kiezen doordat deze simpelweg verbeteringen heeft ten opzichte van haar voorgangers. Daarom is een 750MBX of 750MRL de beste BRK rookmelder.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders van BRK

Er zijn verschillende BRK rookmelders. Bekijk ze hieronder allemaal. Klik op een product om meer informatie te krijgen over het desbetreffende product.

Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo