Rookmelder 230V kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een rookmelder van 230V!

Indien jij vanwege nieuwe wetgeving wat aan jouw brandveiligheid moet doen, ben je deze optie al eens tegengekomen; een rookmelder 230V. Maar weet je nog niet zeker of je genoeg informatie hebt om de juiste keuze te maken? Dankzij deze pagina helpen we je een handje mee door allerlei nuttige informatie te geven over deze 230V brandmelders. Zo maak jij straks een doordachte keuze en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste rookmelders 230V

Benieuwd naar de beste 230v rookmelders? Bekijk ze dan hieronder en voorkom dat je een miskoop doet.

1. Google Nest Protect V2 Netstroom

Google Nest Protect V2 Netstroom Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
106,52
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

2. Google Nest Protect V2 Netstroom 3-pack

Google Nest Protect V2 Netstroom 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op netstroom Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
322,19
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. FireAngel SW10-EUT 230V rookmelder

Werkt op: Netstroom | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
41,36
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 Voordelen rookmelder 230V

Werkt in Nederland

Het eerste voordeel van een rookmelder 230V is dat het beter past bij het elektriciteitsnetwerk in Nederland. Elk land gebruikt namelijk een ander type voltage. Als jij het verkeerde type gebruikt, is het minder efficiënt qua energieverbruik. In Nederland gebruikt men 230 Volt. Met een rookmelder 230V heb je dus een rookmelder gevonden die perfect past bij het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.

Voordeel 2: Meer mogelijkheden

Het tweede voordeel van een rookmelder 230V is dat er meer mogelijk is vergeleken met andere rookmelders. Andere rookmelders gebruiken namelijk een lagere voltage. Daardoor hebben ze wellicht minder energie nodig, maar dit betekent ook dat sommige functies minder functioneren vergeleken met een rookmelder 230V. Met een rookmelder 230V is er dus meer mogelijk qua totaalfuncties.

Voordeel 3: Veiligheid!

Tot slot is een rookmelder 230V veiliger. Dit komt doordat dit voltage bedoeld is voor het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. Daardoor is de kans op een ongeluk door een verschil in voltage tussen de rookmelder en het stopcontact vele malen kleiner. Het zou ironisch zijn als een brand zou ontstaan door een rookmelder met de verkeerde voltage. Met een rookmelder 230V voorkom je dit.

Alles wat je moet weten over een 230V rookmelder

Wanneer je op zoek gaat naar een 230V rookmelder zal je vast een aantal vragen hebben. Wat is een rookmelder 230V bijvoorbeeld, waarom zou je er een kopen? en welke verschillende soorten zijn er? Op al dit soort vragen lees je hieronder het antwoord.

Wat is een rookmelder 230V?

Een rookmelder 230V is een speciaal apparaat dat een capaciteit van 230V heeft. Deze rookmelders werken op stroom. Het doel van de rookmelder is om brand te detecteren en vervolgens mensen in de buurt te waarschuwen. Deze soort rookmelders zijn aan te sluiten op 230 volt netstroom netwerk en beschikken meestal over een back-up batterij.

rookmelder 230V

Waarom kiezen voor een rookmelder 230V?

Er zijn verschillende redenen om een rookmelder 230V in huis te halen. Ten eerste is dit type rookmelder perfect voor een Nederlandse woning. Dit komt doordat het Nederlandse elektriciteitsnetwerk ook 230V gebruikt. Zo matchen de rookmelder en het stopcontact goed met elkaar. Ten tweede is een 230V rookmelder ook veiliger doordat er geen mismatch is tussen de voltage van het apparaat en het elektriciteitsnetwerk. Tot slot beschikken 230V rookmelders vaak over extra functies doordat er meer stroom door deze rookmelders kan. Daardoor is de kwaliteit van het apparaat meestal beter vergeleken met brandmelders met een ander voltage.

Hoe werkt een rookmelder 230V?

Een rookmelder 230V werkt op een manier die simpel uit te leggen is. Via een elektrische verbinding van 230V wordt de rookmelder geactiveerd. Deze rookmelders zonder batterij kunnen nu functioneren. Vervolgens gebruikt het apparaat een optische sensor om brand of rook te detecteren. Via een laserstraal wordt bepaald of er rook aanwezig is. Indien dit het geval is, gaat de brandmelder af. Dit doet het door alarm te slaan met een luid geluid. Daarmee wordt iedereen gewaarschuwd over een brand dat in de woning woedt.

Welke verschillende soorten rookmelders 230V zijn er?

Er zijn talloze soorten rookmelders van 230V. Zo heb je standaard rookmelders die alleen de basisfuncties hebben zoals rook detecteren en alarm slaan. Een voorbeeld van een standaard rookmelder is de Alecto SA-240. Ook zijn er slimme rookmelders 230V. Deze maken gebruik van jouw wifi-netwerk om je bijvoorbeeld via de telefoon te waarschuwen voor een brand. Tot slot zijn er ook rookmelders 230V die een hitte sensor hebben naast een optische sensor en zijn er rookmelders 230v koppelbaar. Er is dus meer dan genoeg keuze.

Hoe kies je de juiste rookmelder 230V?

Er zijn verschillende factoren die bepalen welke rookmelder 230V het beste voor je is. Ten eerste zijn er de functies die het apparaat moet hebben. Denk na of je alleen simpele functies wilt hebben of toch geavanceerde functies zoals telefoonberichten wilt hebben. Ten tweede is de prijs ook een factor. Als jij een laag budget hebt, kies je immers niet voor een dure rookmelder. Tot slot bepaalt ook het merk een rol. Je wilt immers een rookmelder die is geproduceerd door een betrouwbaar bedrijf.

Wat is de beste rookmelder 230V en waarom?

Wij vinden persoonlijk dat van alle rookmelders 230V op de markt, de Google Nest Protect V2 het beste is. Dit komt doordat het allerlei handige functies heeft, waardoor je uiteindelijk het snelst geïnformeerd over een brand met deze rookmelder. Ook is de prijs van deze rookmelder schappelijk. Het is niet de goedkoopste brandmelder, maar je krijgt er wel veel voor terug. Tot slot is Google ook een betrouwbaar merk voor rookmelders. Daardoor beschikt deze rookmelder naar onze mening over de perfecte balans tussen deze criteria.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle 230 Volt rookmelders. Je vind ze hieronder!

Hieronder zijn alle rookmelders te vinden die werken op 230 Volt. Klik op het product om meer informatie te krijgen over een rookmelder/brandmelder.

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Beste deal op: Coolblue.nl
34,16
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo