Hoe zet je een rookmelder uit?

Regelmatig krijgen we de vraag hoe zet je een rookmelder uit? Wij zijn dan lichtelijk verbaasd omdat een rookmelder uitzetten nooit een goed idee is. Maar we kunnen wel begrijpen waar deze vraag vandaan komt. Een piepende rookmelder kan best irritant zijn. Niet zo gek dat je deze het liefst uit zou willen zetten. In dit artikel gaan we je vertellen wat je moet doen als een rookmelder uit wil zetten.

Wat je kan doen om een rookmelder uit te zetten

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een rookmelder uit zou willen zetten. Bijvoorbeeld omdat deze continu een pieptoon afgeeft. In plaats van de rookmelder helemaal uit te zetten adviseren we om het piepen op te lossen.

Als uw rookmelder piept, zijn er een paar dingen die u kunt proberen om het geluid te stoppen:

-Vervang de batterijen: Rookmelders piepen meestal als de batterij bijna leeg is. Door de batterijen te vervangen zou het piepen moeten stoppen. (lees hier hoe je de batterijen van een rookmelder het beste kan vervangen).

-Maak de melder schoon: Als er stof of vuil op de rookmelder zit, kan het waardoor het apparaat denkt dat er brand is. Maak de rookmelder schoon met een stofzuiger om eventueel stof te verwijderen.

-Druk op de testknop: Soms denkt de rookmelder dat er brand is, ook als dat niet zo is. Dit noemen we een vals alarm. Als u op de testknop van de rookdetector drukt, wordt deze gereset.

Wanneer u de bovenstaande dingen hebt gedaan weten we bijna zeker dat het gelukt is om een piepende rookmelder uit te zetten.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Rook-melder.nl
Logo