Rookmelder met camera kopen? Dit zijn je opties!

Op het gebied van huisbeveiliging is een rookmelder met camera een goede investering. Deze apparaten zijn namelijk ontworpen om de aanwezigheid van rook in een kamer te detecteren en ook om visuele bevestiging van een brand te bieden. Als u overweegt een rookmelder met camera te kopen is lezen van dit artikel een goed idee. Wij zullen namelijk precies vertellen wat een rookmelder met camera is, welke verschillende soorten er zijn, hoe je deze melders kan gebruiken en welke opties je hebt om er een te kopen. Lees hier waar je het beste een rookmelder op kan hangen. 

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack
Aanbieding
2 jaren geleden

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack

323,78
Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
Beste deal op: Coolblue.nl

Wat is een rookmelder met ingebouwde camera?

Een rookmelder met camera is een apparaat dat de aanwezigheid van rook in een ruimte detecteert en vervolgens een alarm laat afgaan wanneer er sprake van brand is. Hij kan ook zijn uitgerust met een camera om de brand visueel te bevestigen. Deze apparaten worden vaak gebruikt in kantoren, maar ze kunnen ook in woningen worden gebruikt. Naast rookmelders met camera’s zijn er ook spy camera’s die eruit zien als een rookmelder.

Waarom kiezen voor een rookmelder met camera?

Er zijn verschillende redenen waarom u zou willen kiezen voor een rookmelder met camera in plaats van een traditionele melder. Ten eerste kan een camera u helpen de oorzaak van het alarm te verifiëren. Ten tweede kan een camera visueel bewijs leveren van een brand, wat nuttig kan zijn bij verzekeringsclaims of onderzoeken. Tot slot kan een rookmelder met camera potentiële inbrekers afschrikken. Een rookmelder met camera heeft dus zeker een aantal voordelen.

Hoe werkt een rookmelder met camera?

Een rookmelder met camera detecteert de aanwezigheid van rook in een ruimte en slaat vervolgens alarm. Hij kan ook zijn uitgerust met een camera om de brand visueel te bevestigen. Deze apparaten noemen we rookmeldes met camera. Deze melders kan je verbinden met een app op je telefoon om vervolgens realtime mee te kijken vanuit het zicht van de rookmelder.

Naast rookmelders met camera zijn er ook spionagecamera’s die eruitzien als een rookmelder. Deze kunt u een bepaalde ruimte ophangen om zo ongemerkt opnames te maken via een onopvallende rookmelder.

Lees hier meer over hoe een rookmelder werkt. 

Verschillende soorten: rookmelder camera batterij & netstroom

Er zijn twee hoofdtypen rookmelders met camera’s: bedraad en draadloos. Bekabelde melders worden aangesloten op de elektriciteitkabels van uw huis, terwijl draadloze rookmelders op batterijen werken. Draadloze melders zijn eenvoudiger te installeren, maar het kan zijn dat de batterijen vaker moeten worden vervangen. Bekabelde melders worden aangesloten op het elektriciteitsnet van uw huis, dus ze moeten meestal door een vakman worden geïnstalleerd. Draadloze rookmelders met camera kunt u daarentegen gemakkelijk zelf installeren.

Een slimme rookmelder met camera is ook populair. Dit is een rookmelder met camera die je kunt bedienen via een app op je smartphone. Zo heb je altijd een oogje in het zeil en kun je ook meldingen ontvangen als het alarm afgaat. Ook kunt u vaak andere apparaten, zoals lampen of deurbellen, via de app bedienen

Spy rookmelders met camera die eruitzien als een rookmelder zijn ook een optie. Deze apparaten kunnen worden gebruikt om video en audio op te nemen zonder te worden opgemerkt.

Waar moet u op letten als u een rookmelder met camera koopt

Wanneer u op zoek bent naar een rookmelder met camera, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden. Ten eerste, overweeg het type detector dat u wilt. Wilt u een bedraad of draadloos model? Ten tweede, denk na over de functies die u wilt. Moet u de melder op afstand kunnen bedienen ja of nee? Daarnaast moet u zich afvragen of u realtime wilt kunnen meekijken met de beelden middels een app.

Controleer altijd voordat u een rookmelder met camera koopt of de bijgeleverde software geschikt is voor uw computer of telefoon. En ten slotte, denk aan uw budget. Rookmelders met camera’s variëren in prijs van ongeveer 80 – 200 euro per stuk. De een heeft weer andere voordelen als de ander dus is het belangrijk om goed te controleren of het product wat u interesant vind voldoet aan uw gestelde eisen. Hiermee voorkomt u een miskoop.

Waar kan je een rookmelder met camera kopen?

Wannneer je op zoek bent naar rookmelder camera winkel zal je merken dat het niet eenvoudig is om een (web)winkel te vinden. Er zijn simpelweg niet veel winkels waar je een rookmelder met camera kan kopen. Bij sommige spy winkels zijn ze vekrijgbaar en natuurlijk bij Bol.com. De winkel die alles heeft. De populairste rookmelders met camera zijn hieronder te vinden.

Conclusie:

Rookmelders met camera’s zijn een geweldige manier om niet alleen branden te detecteren, maar ook om er visueel bewijs van te hebben. Ze kunnen ook worden gebruikt als spionagecamera’s om video en audio op te nemen zonder te worden opgemerkt. Rookmelders met camera’s zijn er zowel in bedrade als draadloze modellen, zodat u de rookmelder kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Voordat u een rookmelder koopt met camera, controleer altijd of de bijgeleverde software compatibel is met uw computer of telefoon. Rookmelders met camera variëren in prijs van ongeveer 80 – 200 euro per stuk. Sommige hebben meer voordelen dan andere, dus het is belangrijk om na te gaan of het product waarin u geïnteresseerd bent aan uw eisen voldoet. Zo voorkomt u dat u een miskoop doet. Wij wensen u veel succes met de zoektocht naar een geschikte rookmelder met camera functie.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Rook-melder.nl
Logo