Fibaro rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een Fibaro rookmelder.

Vanaf juli 2022 is het verplicht om op elke woonverdieping van de woning een rookmelder op te hangen. De meeste slachtoffers bij een brand komen om door rookvergiftiging, niet door het vuur zelf. Het is dus erg belangrijk dat je wordt gewaarschuwd wanneer er een beginnende brand met rookontwikkeling is. Een rookmelder red dus je leven. Veel mensen kiezen voor een Fibaro rookmelder (ook wel de Toon rookmelder genoemd). Op deze pagina gaan we je alles vertellen over de melders van dit merk zodat je weet wanneer je wel en wanneer je niet deze melder moet kopen.

Voordelen van een Fibaro rookmelder

1. Compact & Stijlvol

De rookmelders van Fibaro redden niet alleen uw leven maar zien er ook nog eens fraai uit. De rook detectors zijn met een afmeting van 65mm en 28 mm klein van stuk maar hebben dankzij de gebruikte materialen een stijlvolle uitstraling. Hierdoor passen de melders in vrijwel elke woning en zullen ze niet storend zijn in het gezichtsveld. Daarnaast zijn de smoke detectors eenvoudig en snel op te hangen, waar je maar wilt.

2. Rookmelder, brandalarm & hittemelder.

Naast dat een rookmelder van Fibaro u waarschuwt voor rook is het compacte apparaatje ook een thermometer/hittemelder. Dit betekent dat een roomelder van Fibaro ook geschikt is voor plaatsen in de woning waar u beter een hittemelder kan gebruiken. Bijvoorbeeld in de badkamer of dichte keuken. Een bijkomend voordeel van een Fibaro rookmelder is dat de gevoeligheid van de sensor kan worden ingesteld. In de keuken zou u de gevoeligheid bijvoorbeeld kunnen verlagen.

3. Bruikbaar i.c.m. andere slimme apparaten

Fibaro rookmelders maken gebruiken van de zogeheten Z-Wave-technologie. Dit lijkt op Zigbee. Hierdoor is het mogelijk om de rookmelder te verbinden met andere slimme apparaten in uw woning. Het voordeel hiervan is dat bij brand de rookmelder bijvoorbeeld andere elektrische apparaten in uw woning uitschakelt, de ventilatie wordt geactiveerd en naar alle bewoners van de woning zo snel mogelijk een melding wordt gestuurd op de telefoon.

Top 3 beste Fibaro rookmelders

De zoektocht naar een geschikte rookmelder kan lastig zijn. De keuze is reuze en wat is nou de beste melder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste Fibaro rookmelder wil raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de functionaliteiten waarover een rookmelder van Fibaro moet beschikken. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1. Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) Duo Pack

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) Duo Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
119,20
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Dit pakket bevat 2 Fibaro Smoke Sensors, die je waarschuwen bij een beginnende brand of grote temperatuursverandering. Koppel de sensoren eenvoudig aan elkaar en aan je z-wave basisstation of aan je Toon thermostaat. Bij rookontwikkeling of bij een grote temperatuursverandering klinkt er een hoog signaal van 85 decibel, verandert de ledverlichting en krijg je een bericht op je smartphone. Alle informatie die je nodig hebt wanneer er gevaar is gesignaleerd, vind je terug in de smartphone app.

2. Fibaro Smoke Sensor (2 jaar) - Werkt met Toon

Fibaro Smoke Sensor (2 jaar) - Werkt met Toon Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
60,53
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

De Fibaro Smoke Sensor waarschuwt je bij een beginnende brand of grote temperatuursverandering. Koppel de sensor eenvoudig aan je z-wave basisstation of aan je Toon thermostaat. Bij rookontwikkeling of bij een grote temperatuursverandering klinkt er een hoog signaal van 85 decibel, verandert de ledverlichting en krijg je een bericht op je smartphone. Alle informatie die je nodig hebt wanneer er gevaar is gesignaleerd, vind je terug in de smartphone app. De rookmelder werkt stand-alone.

3. Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
177,87
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Deze rookmelder van Fibaro beschikt over dezelfde eigenschappen als de bovenstaande melders. Echter heeft dit pakket niet 1 of 2 rookmelder maar 3. Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen

Alles wat je moét weten over Fibaro Rookmelders.

Om de beste rookmelders voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over rookmelders hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een Fibaro rookmelder? 2. Waarom kiezen voor een fibaro rookmelder? 3. Hoe werkt deze rookmelder? 4.Welke verschillende soorten Fibaro rookmelders zijn er? 5. Hoe kies je de juiste Fibaro melder? en tot slot: 6.Wat is de beste Fibaro rookmelder en waarom?

Wat is een Fibaro rookmelder?

Een rookmelder wordt ook wel brandmelder genoemd. Het is een klein apparaatje dat aan het plafond van de ruimte wordt bevestigd. Wanneer er sprake is van rook en het apparaat dit waarneemt, geeft het een luide, hoge pieptoon af om de inwoners voor het gevaar te waarschuwen. Een Fibaro rookmelder is niet alleen rookmelder maar ook een hittemelder en een brandmelder. Deze slimme rookmelders zijn klein van stuk maar hebben een elegant en stijlvol ontwerp. Dag en nacht zullen de rookmelders zorgen voor uw veiligheid en uw als eerste waarschuwen als er rookontwikkeling is. Omdat een Fibaro rookmelder een smart melder is zult u zodra er sprake is van rookontwikkeling ook een melding krijgen op uw mobiele telefoon. Waar u ook bent.

Andere voordelen van een Fibaro rookmelder zijn de mogelijkheden tot stembesturing dankzij het Fibaro-systeem, het koppelen met andere slimme apparaten in uw woning dankzij de Z-Wave-technologie, sensor configuratie en de mogelijkheid om de geschiedenis van rookontwikkeling te bekijken.

Fibaro Smoke Sensor (2 jaar) - Werkt met Toon

Hoe werkt een Fibaro rookmelder?

Een optische rookmelder werkt meestal op basis van infraroodstralen en een lichtgevoelige cel. Zolang de cel de stralen opvangt, is er niets aan de hand. Bij een brand komen er rookdeeltjes vrij, aerosolen genoemd. Dit is ook al het geval bij een beginnende brand of smeulen van bijvoorbeeld elektrische apparatuur. De Fibaro rookmelder detecteert deze deeltjes doordat de infrarood stralen worden onderbroken en er dus geen licht valt op de lichtgevoelige cel en laat vervolgens het alarm klinken. Bij een thermische melder wordt de temperatuur gemeten. Gaat deze ineens omhoog, dan gaat het alarm af. Zo wordt je, nog voordat er een grote brand is ontstaan, gewaarschuwd. Een rookmelder kan op zichzelf werken, maar er zijn ook steeds vaker modellen te verkrijgen die verbonden zijn met een brandmeldinstallatie. Zo ook de Fibaro rookmelder.

Een Fibaro rookmelder is zowel een hittemelder(thermische melder) als een rookmelder. Twee vliegen in 1 klap dus. Lees hier meer over hoe rookmelders werken.

Waarom een Fibaro rookmelder kopen?

Een rookmelder van Fibaro heeft 4 grote voordelen:

  • Hij waarschuwt bij rookvorming. Dit is natuurlijk het belangrijkste voordeel van een rookmelder. Het stelt je in staat jezelf en je gezin in veiligheid te brengen en de brandweer te bellen of de brand eventueel zelf te blussen
  • Waarschuwt ook via je mobiele telefoon. Mocht je niet thuis zijn op het moment van het ontstaan van de brand, dan houdt de Fibaro rookmelder je toch op de hoogte. Je krijgt via je mobiele telefoon namelijk een waarschuwing en kunt zo de brandweer bellen en zorgen dat je snel naar huis gaat.
  • Thermometer. De Fibaro rookmelder meet ook de temperatuur in de ruimtes. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de melders van Fibaro ook geschikt zijn voor plaatsen zoals in de badkamer of in de keuken.
  • Via stembesturing te bedienen en aan te sluiten op andere smart apparatuur in huis. Dit is handig en snel.

Welke verschillende soorten Fibaro rookmelders zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe rookmelder zal je merken dat er verschillende soorten smoke sensors zijn. Hieronder lichten we ze even kort toe.

Optische Rookmelder: Dit is de meest eenvoudige soort. Hij zend een infraroodstraal naar een lichtgevoelige cel. Als er rook in die baan komt, valt er geen licht meer op de cel en gaat het alarm af.

Thermische melder: De thermische melder gaat af bij een te hoge temperatuur. Dit is handiger in de keuken, waar de kookdampen een infrarood rookmelder (optische rookmelder) ook kunnen laten afgaan.

Gekoppelde rookmelders
Heb je meerdere rookmelders in huis, dan kun je deze soms met elkaar koppelen. Wanneer er één rook detecteert, gaan ze allemaal af. Erg fijn en vooral veilig wanneer je met meerdere personen in een huis woont. De Fibaro smoke sensor is een koppelbare brandmelder.

Slimme rookmelders: Slimme rookmelders, zoals die van Fibaro, waarschuwen niet alleen door middel van een alarm, maar ook via je telefoon en mail. Daarnaast kan dit type melder ook de aangesloten apparaten in de buurt uitschakelen, wat extra veiligheid kan betekenen.

Combimelders
Een combimelder is een rookmelder en koolmonoxidemelder in één. Hiermee heb je dus het beste van een rookmelder in combiniatie met een koolmonoxide co melder.

Fibaro heeft maar 1 soort rookmelder: de Fibaro Smoke Sensor met een batterij van 2 jaar. Deze slimme rookmelder detecteert zowel hitte als rook. De Fibaro melder is draadloos koppelbaar en werkt met Toon. De melder is vekrijgbaar per stuk, per twee of per drie.

Hoe kies je de juiste rookmelder?

Wat in jou geval de beste optie is, is afhankelijk van de omstandigheden en je budget. Qua budget is het echter beter om niet te zuinig te zijn, aangezien je investeert in je overlevingskansen. Fibaro rookmelders waarschuwen je Ook wanneer je slaapt,op tijd en kun jezelf in veiligheid brengen. Heb je een grotere woning waarbij de ruimtes verder uit elkaar liggen, dan is een gekoppeld systeem erg handig. Zo wordt iedereen in huis op tijd gewaarschuwd en heb je meer tijd om weg te komen. Ben je veel weg, dan is een slimme rookmelder verreweg de beste oplossing. Via je mobiele telefoon wordt je dan op de hoogte gebracht dat er sprake is van rookvorming in je huis. Dat geeft je de gelegenheid om stappen te ondernemen om verdere schade te voorkomen. Voor een ruimte waar zich ook een verbrandingsketel bevindt, is een combimelder ideaal. Deze waarschuwt je zowel voor de aanwezigheid van rook als van koolmonoxide. Fibaro heeft ook koolmonxidemelders.

Omdat Fibaro maar een soort rookmelders heeft is het vooral belangrijk om te bepalen hoeveel melders je nodig heeft. Hoe meer, hoe veiliger, maar ook hoe duurder het wordt. Die inschattig kan je zelf het beste maken. Wettelijk gezien moet vanaf juli 2022 in elke woning op iedere verdieping een rookmelder hebben. Aangezien de meeste mensen in woning wonen met 2-3 verdiepingen is de 3-pack Fibaro rookmelders aan te raden.

Wat is de beste Fibaro rookmelder?

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders van Fibaro

Er zijn verschillende pakketten rookmelders van Fibaro. Bekijk hieronder alle opties die beschikbaar zijn van dit merk. Klik op het product om meer informatie te krijgen.

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo