Rookmelder zonder batterij kopen

Wij helpen je bij de zoektocht naar een rookmelder zonder batterij

Op zoek naar een rookmelder zonder batterij? Dan ben je hier op het goede adres. Wij vertellen je op deze pagina alles wat je moet weten over batterijloze rookmelders. Maak je keuze hieronder.

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste rookmelders zonder batterij

Het vinden van de juiste rookmelder zonder batterij is niet gemakkelijk. Er zijn veel opties en welke is nou de beste? Rook-melder.nl heeft voor je uitgezocht wat momenteel de beste zijn en welke melders dit zijn vind je hieronder.

1. Google Nest Protect V2 Netstroom

Google Nest Protect V2 Batterij Duo Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
215,79
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

2. Alecto SA-240

Alecto SA-240 Netstroom (1 jaar) Rookmelder Niet koppelbaar Werkt op netstroom en een 9V batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
21,99
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

3. Ei rookmelder 146

Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
31,64
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

3 voordelen van een rookmelder zonder batterij

1. Eenvoudiger installatie

Een rookmelder zonder batterij sluit je gemakkelijk en snel aan op je stopcontact of stroomvoorziening. Het plaatsen van een rookmelder is zo gepiept.

2. Betrouwbaarheid

Een batterijvrije rookmelder blijft werken, zelfs bij stroomuitval. Deze type melders worden namelijk continu voorzien van stroom.

3. Gemoedsrust

Een rookmelder zonder batterij zorgt voor gemoedrust. Je hoeft je niet druk te maken of je de batterijen moet vervangen en je weet dat de melder het altijd zal doen.

Rookmelder zonder batterij kopen? Dit is alles wat je erover moet weten

Overweeg je om een rookmelder zonder batterij te kopen? En dus eigenlijk een rookmelder op stroom? Hieronder leggen we alles uit wat je over deze soort brandmelders wil weten. Door jezelf goed te verdiepen in de mogelijkeden, voordelen en de nadelen kan je een weloverwogen keuze maken. Hiermee voorkom je dat je een miskoop doet en achteraf spijt krijgt van je aankoop.

Wat is een rookmelder zonder batterij?

Een rookmelder zonder batterij is een netstroom rookmelder die niet door batterijen wordt gevoed maar werkt op netstroom. De melder krijgt dus stroom van een stopcontact of via de stroomkabels. Dit type rookmelder is vaak betrouwbaarder dan een rookmelder die op batterijen werkt, omdat hij ook blijft werken als de stroom uitvalt. Deze type melders beschikken namelijk ook over een back-up batterij. De naam rookmelder zonder batterij gaat dan ook niet helemaal op.

rookmelder zonder batterij
waarom een rookmelder zonder batterij

Waarom een rookmelder zonder batterij kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom u een rookmelder zonder batterij zou moeten kopen. Eén reden is dat deze melders betrouwbaarder zijn dan melders die op batterijen werken. Ze blijven werken, zelfs bij stroomuitval, omdat ze een back-upbatterij hebben. Dit geeft gemoedsrust. Je hoeft je niet druk te maken om batterijen die moeten worden vervangen (behalve de back-up batterij om de 5 jaar) en je weet dat de rookmelder het altijd zou doen. Dit scheelt stress en zorgt dat je met een gerust hart kan gaan slapen.

Hoe werkt een rookmelder zonder batterij?

Rookmelders die geen batterij nodig hebben, worden gevoed door het lichtnet (netstroom). Dit betekent dat zij stroom ontvangen uit een stopcontact of via elektriciteitskabels. De melders moet je hierop dus aansluiten om ervoor te zorgen dat ze functioneren. Wanneer deze van stroom worden voor zien gaan deze kleine apparaten voor je aan de slag.

Met verschillende sensoren meten ze continu of er sprake is van rookontwikkeling in de ruimte. Wanneer een van de sensoren rook hebben gedecteer zullen ze gelijk alarm slaan. Het ligt er aan of je een koppelbare melder hebt of dat alle melders tegelijkertijd alarm slaan.

Welke opties heb je qua rookmelders zonder batterij?

Er zijn verschillende soorten batterijvrije rookmelders. Zo heb je bijvoorbeeld slimme rookmelders zonder batterij, koppelbare brandmelders, of basis modellen. Hieronder zullen we elke optie uitgebreider toelichten.

Slimme rookmelder zonder batterij

Een slimme rookmelder is een type rookmelder met extra functies. Deze functies kunnen onder meer de mogelijkheid omvatten om verbinding te maken met andere apparaten in uw huis. Zo kunt u meldingen op uw telefoon of andere apparaten krijgen als de rookmelder afgaat. Bovendien kunnen veel slimme rookmelders worden bediend met spraakopdrachten. Het grote voordeel van slimme rookmelders is de mogelijkheid om middels een app in te zien of de sensoren nog functioneren en wat de het batterijpercentage is.

Koppelbare melder zonder batterij

Een koppelbare rookmelder zonder batterij is een type rookmelder dat kan worden aangesloten op andere melders in uw huis. Stel er breekt brand uit in de schuur, en hier hangt een koppelbare melder, dan zal deze melder een signaal sturen naar de melder in de woonkamer, zodat u op tijd kan worden gewaarschuwd dat er brand is.

Basis rookmelder zonder batterij

Het meest basale type rookmelder zonder batterij is een model dat geen extra functies heeft. Dit soort modellen zijn vaak het meest betaalbaar. Zij beschikken echter niet altijd over functies die extra gemoedsrust bieden, zoals de mogelijkheid om te zien of de detectoren nog werken of hoeveel het batterijpercentage van de back-up batterij is.

Waar moet je letten bij de koop van een rookmelder zonder batterij?

Het belangrijkste waar u op moet letten als u een rookmelder zonder batterij koopt, is dat deze gecertificeerd is. Dit betekent dat het product aan bepaalde kwaliteitsnormen voldoet. De beste manier om dit te controleren is door te zoeken naar het CE-keurmerk of een ander keurmerk op het product. Dit garandeert dat het product getest is en voldoet aan de veiligheidsnormen

Andere dingen die u waar u op moet letten bij de aanschaf van een batterijvrije rookmelder of de melder draadloos koppelbaar is, of het een slim apparaat is en hoe lang de back-up batterij meegaat.

Beste rookmelder zonder batterij

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle rookmelders zonder batterij

Bekijk hieronder alle rookmelders zonder batterij. In het assortiment zitten slimme rookmelders, koppelbare en meer.

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Ei 146 Netstroom (1 jaar backup)

Beste deal op: Coolblue.nl
33,98
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo