Slimme rookmelder kopen?

Wij helpen je bij de zoektocht naar een nieuwe slimme rookmelder

Rookmelder keuzehulp

Rookmelders zijn onmisbaar in huis, in je bedrijf en op kantoor. Er zijn jaarlijks tussen de zes- en zevenduizend woningbranden. Gemiddeld komen er elk jaar zo’n zestig mensen om bij een brand. Door het plaatsen van rookmelders kun je levens redden. Het kiezen van de juiste rookmelders is dan ook enorm belangrijk. Om de zoektocht naar een geschikte rookmelder een stukje makkelijker te maken heeft rook-melder een keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen enkele seconden welke rookmelder het beste voor jou is.

Top 3 beste slimme rookmelders

De zoektocht naar een geschikte slimme rookmelder kan lastig zijn. De keuze is reuze en wat is nou de beste rookmelder voor jou situatie? Wanneer je niet de behoefte hebt om alles uit te zoeken maar toch de beste smart rookmelder wil hebben raden we aan om 1 van de onderstaande producten uit te kiezen. Deze producten hebben we onderzocht en voldoen aan de functionaliteiten waarover een slimme rookmelder moet beschikken. Met andere woorden: koop je een product uit de onderstaande top 3 lijst, dan weet je zeker dat je goed zit!

1.Nest Protect V2 Batterij

Google Nest Protect V2 Batterij 3-Pack Rook- en koolmonoxidemelder Stuurt waarschuwing via app Werkt op AA batterij Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
326,23
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

De Nest Protect is een van de beste slimme rookmelders van dit moment. Deze door Google ontwikkelde melder zorgt ervoor dat je altijd en overal op de hoogte bent van rookontwikkeling of koolmoxidegas in je huis. De smart melder is eenvoudig te koppelen op je telefoon of tablet en is koppelbaar met andere Nest Protect melders. Bij een detectie alarmeert de slimme nest rookmelder je via een gesproken alarm met een volume van 70 decibel. Een stem vertelt je exact op welke plek in je woning gevaar dreigt. De Nest Protect heeft een variant die werkt op batterijen of op netstroom.

2. Fibaro Smoke Sensor

Fibaro Smoke Sensor (Werkt met Toon) 3-Pack Rook- en hittemelder Uitbreiding: z-wave protocol Inclusief batterijen Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis.
178,40
Bekijk prijs
Beste deal op: Coolblue.nl

Nummer 2 in deze top 3: is de Fibaro rookmelder die werkt met Toon. De Fibaro Smoke Sensor waarschuwt je bij een beginnende brand of grote temperatuursverandering. Hierdoor kan je snel handelen en jezelf en je gezin in veiligheid brengen. Bij rook of bij een grote temperatuursverandering hoor je een hoog signaal van 85 decibel, verandert de ledverlichting en krijg je een bericht op je telefoon waarin je gewaarschuwd wordt van het gevaar.

3. Netatmo Slimme Rookmelder (10 jaar) 3-Pack

Werkt op: Batterij | Draadloos koppelbaar | Aantal stuks: 3
246,53
Bekijk prijs
Beste deal op: bol.com

We sluiten deze top 3 af met de Netatmo slimme rookmelder. De rookmelders van Netatmo verbind je heel eenvoudig met je wifi en daardoor bent altijd en overal op de hoogte van potentieel gevaar bij je woning of op kantoor. Dankzij het geluidsniveau van 85 dB weet je direct of er sprake is van potentieel gevaar. De meegeleverde batterij van de Netamo slimme rookmelder gaat tot 10 jaar mee. Is de batterij bijna leeg? dan geeft de melder dat met een geluidssignaal aan. Zo weet je direct dat je de batterij moet vervangen en sta je nooit voor vervelende verrassingen en vragen of de batterij misschien wel leeg is. Hierdoor kan je altijd met een gerust hart gaan slapen.

Voordelen van een slimme rookmelder

1. Geen onnodige stress

Met een slimme rookmelder hoef je je nooit meer af te vragen, voordat je het huis verlaat of gaat slapen of je rookmelder nog wel genoeg batterij heeft. Je pakt je telefoon erbij, opent de app en daar zie je direct hoe vol of leeg de batterij van je smart melder is. Bij de meeste slimme melders hoef je zelf niet eens te kijken en zal de melder zelf aangeven dat het de hoogste tijd wordt om de batterij te vervangen. Daarnaast geven de meeste rookmelder ook aan of onderdelen zoals de sensoren nog werken. Deze worden meerdere keer per dag getest. Je hoeft het dus niet meer zelf in de gaten te houden en dat is goed voor je rust. Wel zo handig!

2. Altijd en overal op de hoogte

Het grootste voordeel van een slimme brandmelder dat je middels een notificatie op je smartphone weet wanneer het alarm afgaat en er dus sprake is van brand. Daardoor weet je wanneer er iets aan de hand is in jouw woning en daarbij maakt het niet uit waar je bent. Ook al ben je ver weg van je woning, je zult een bericht krijgen van de rookmelder. Zo kun je alle bewoners van het huis tijdig informeren over het potentiële gevaar. Extra veilig dus. Lees hier meer over rookmelders met app. 

3. Je weet waar het gevaar is

Ook weet je met een slimme brandmelder waar de brand in het huis gelokaliseerd is. Op de app kun je namelijk zien welke rookmelder als eerste is afgegaan. Blijkt het bijvoorbeeld op zolder als eerste te zijn afgegaan? Dan kun je jouw gezin snel naar beneden brengen en hoef je je geen zorgen te maken over welke route je het beste kunt nemen om je woning te verlaten. Daarnaast zijn de slimme rookmelders koppelbaar. Dit betekent dat als er 1 rookmelder afgaat, ze allemaal afgaan, waardoor je altijd op tijd op de hoogte bent van potentieel levensgevaar.

Alles wat je moét weten over slimme rookmelders

Om de beste slimme rookmelder voor jouw situatie te vinden is het van belang om je goed te informeren. Hierdoor zal je de juiste keuze kunnen maken en achteraf geen spijt krijgen van een verkeerde aankoop. Om je een helder beeld te geven over slimme rookmelders hebben we de meest voorkomende gebruikersvragen beantwoord: 1.Wat is een slimme rookmelder? 2. Waarom een smart rookmelder? 3. Hoe werkt een slimme rookmelder? 4.Welke verschillende soorten slimme brandmelders zijn er? 5. Hoe kies je de juiste? en tot slot: 6.Wat is de beste slimme rookmelder en waarom?

Wat is een slimme rookmelder?

Rookmelders zijn brandbeveiligingsapparaten die je ophangt in je woning, bedrijf of kantoor. Deze melders checken continu de aanwezigheid van rook en geven als hier sprake van is een waarschuwing. Bijvoorbeeld met lichtflitsen of een hard geluid. Een slimme rookmelder beschikt over dezelfde functies en kenmerken als een klassieke rookmelder maar dan met vele extra voordelen. Zo is een smart rookmelder een brandalarm dat gebruikt maakt van een SMART systeem. Dit betekent dat je deze soort rookmelder kan verbinden met je telefoon of computer en eventueel met andere apparaten in het smartsysteem. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om geïnformeerd te worden of er brand is als je niet thuis bent.

slimme rookmelder
waarom een slimme rookmelder

Waarom een slimme rookmelder kopen?

Er zijn verschillende redenen waarom de meeste mensen kiezen om een slimme rookmelder in huis te halen. Ten eerste informeert het je wanneer het alarm slaat door op jouw smartphone een berichtje te sturen. Daardoor weet je, waar je ook bent, wanneer er gevaar dreigt in jouw woning. Verder vertelt een slimme brandmelder ook waar de brand in huis begon en in welke ruimtes er alarm is geslagen. Tot slot is er vaak de mogelijkheid de melder met andere apparaten op het smartsysteem te koppelen. Bijvoorbeeld: stel in dat je de rolluiken omhoog laat gaan wanneer er de rookmelders alarm slaan.

Lees hier de koopgids: welke rookmelder kopen. Als je nog niet weet wat voor brandmelder je precies zoekt.

Hoe werkt nou zo'n slimme rookmelder?

Zodra het apparaat rook, temperatuurverhoging en bij sommige brandmelders koolmonoxide detecteert, gaat het alarm af. Lichtflitsen zullen worden gegeven en zal er hard geluid hoorbaar zijn aan alle gekoppelde rookmelders. Dit betekent dat wanneer er boven op zolder brand is en deze rookmelder afgaat, ook de rookmelder beneden in de woonkamer afgaat. Daarnaast zal de slimme rookmelder via jouw internetnetwerk berichten naar alle smartphone of tablets sturen van je gezin en zet het eventuele andere processen in werking. Jij en gezin wordt daardoor tijdig geïnformeerd over het gevaar.

Welke verschillende soorten rookmelders zijn er?

Wanneer je op zoek gaat naar een slimme rookmelder zal je merken dat er veel verschillende soorten slimme rookmelders zijn er. Om te beginnen zijn ze er van verschillende merken. Bosch, Elro, Fibaro, Klikaanklikuit, Netatmo, Somfy en Google / Nest hebben allemaal slimme rookmelders ontwikkeld. De Google Nest Protect is veruit de meest populaire rookmelder. Maar niet alleen het merk is verschillend. Zo zijn er koppelbare en niet koppelbare exemplaren en zijn er verschillen in detectie. Sommigen detecteren alleen rook, andere waarschuwen ook voor smeulend vuur, grote temperatuursverhogingen of koolmonoxide. Ook de mate van SMART functionaliteit verschilt en het gebruikte SMART platform verschilt. Zo zijn sommige slimme rookmelders alleen te koppelen met een specifiek smart home platform zoals Amazon Alexa, Google Assistant, Zigbee, Apple Homekit, IFTTT of Homey.

Hoe kies je de juiste rookmelder

Het kiezen van de juiste slimme rookmelder kan lastig zijn. Rook-melder.nl heeft daarom een gratis keuzehulp ontwikkeld. Hierdoor weet jij binnen 5 seconden welke rookmelder voor jouw situatie het meest geschikt is. Geen interesse in een keuzehulp? We adviseren dan om de volgende vragen te beantwoorden om een geschikte smart rookmelder te kunnen vinden.

Stel jezelf de volgende vragen om eenvoudig de beste optie te kiezen:

  • Hoeveel melders heb ik nodig? (1 per verdieping is wettelijk verplicht)
  • Wil ik de slimme rookmelder kunnen koppelen aan andere rookmelders en andere apparaten zoals een beveiligingscamera, verlichting die aangaat of rolluiken die openen bij een detectie?
  • Welk type alarm wil ik: stem, alarmsirene, pushmeldingen op mijn smartphone etc.
  • Wil ik alleen rookdetectie of ook een koolmonixdemelder?
  • Wil ik een rookmelder die werkt op batterijen of een die werkt op netstroom?
  • Van welk merk wil ik de rookmelder?

Wat is de beste slimme rookmelder en waarom?

De Google Nest Protect komt steeds weer als beste slimme rookmelder naar voren. Het apparaat is extreem snel met het detecteren van rook, brand en koolmonoxide. De heldere stem vertelt je duidelijk wat er aan de hand is, er kan een lichtpad worden gecreëerd en koppeling met andere apparaten is mogelijk. Bovendien weet deze rookmelder het verschil tussen rook en stoom, waardoor je minder valse meldingen krijgt. De Nest protect is zowel vekrijgbaar op netstroom als op batterij. Kortom een slimme rookmelder die ook écht slim is. Bekijk hier alle nest rookmelders.

Een rookmelder is verplicht vanaf juli 2022

Alle slimme rookmelders

Er zijn verschillende slimme rookmelders verkrijgbaar van verschillende merken. Bekijk hieronder alle brandmelders die beschikbaar zijn. Klik op het product om meer informatie te krijgen.

Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 3-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
219,66
Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 4-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
288,84
Bosch Smart Home Rookmelder 5-Pack

Bosch Smart Home Rookmelder 5-Pack

Beste deal op: Coolblue.nl
354,27
Bosch Smart Home Rookmelder

Bosch Smart Home Rookmelder

Beste deal op: Coolblue.nl
74,73
Laat meer producten zien

Ben je hier naar op zoek?

Rook-melder.nl
Logo