Help, mijn FireAngel rookmelder piept! Dit is de reden waarom je rookmelder piept & zo los je het op.

Heeft u een piepende FireAngel rookmelder in uw huis? Zo ja, dan bent u hier op het goede adres. In dit bericht geven we enkele tips over hoe u het piepen kunt stoppen en uw melder weer normaal kunt laten werken. Een piepende rookmelder is namelijk heel irritant en kan daarnaast ook zorgen voor onnodige stress. We zullen in dit artikel twee vragen beantwoorden: waarom piept mijn FireAngel rookmelder en wat kan ik doen om het piepen op te lossen.

Heb jij een andere rookmelder die piept? Lees: rookmelder piept oplossen.

Waarom piept mijn FireAngel rookmelder?

Er zijn een paar redenen waarom de FireAngel rookmelder is gaan piepen.

1. Heb je een rookmelder die werkt op batterijen? De batterijen moeten vervangen worden. Dit is de meest voorkomende reden waarom een FireAngel rookmelder gaat piepen. Controleer de batterijen en vervang ze indien nodig. Hoe vervang je de batterijen van een rookmelder?

2. Er zit vuiltjes in mijn rookmelder. Dit kan stof zijn, spinnenwebben of andere insecten. Als u vuil in de sensor ziet, gebruik dan een stofzuiger om het te verwijderen.

3. De rookmelder hangt te dicht bij kookdampen. Als de melder te dicht in de buurt van kookdampen hebt geplaatst, kan het alarm afgaan. Probeer het brandalarm uit de buurt van de keuken te plaatsen.

4. Er was een stroomstoring. Een stroomstoring kan de FireAngel netstroom rookmelder doen hebben afgaan. Controleer of er een stroomstoring is geweest in uw huis. Als dat het geval is, moet u de melder resetten.

5. De rookmelder geeft aan te moeten worden vervangen. De brandmelder heeft een levensduur van 10 jaar. Als uw detector meer dan 10 jaar oud is, is het misschien tijd om hem te vervangen. Rookmelder vervangen? Zo doe je het!

waarom-piept-mijn-fireangel-rookmelder

Wat kan ik doen om een piepende FireAngel rookmelder op te lossen?

Als het piepen wordt veroorzaakt door een bijna lege batterij, vervangt u gewoon de batterijen. Als u vuil in de melder ziet, maak hem dan schoon met een stofzuiger. Als de rookmelder te dicht bij de kookdampen hangt, probeer hem dan uit de buurt van de keuken te plaatsen. Als er een stroomstoring is geweest, reset de melder dan. Als de brandmelder meer dan 10 jaar oud is of een technisch defect, kan het tijd zijn om hem te vervangen.


NIET OVERLIJDEN DOOR BRAND? TEST JE MELDERS MAANDELIJKS! WIJ HELPEN HERINNEREN. MELD JE AAN↓

Elke maand sturen we jou een herinneringsmail, zodat je nooit meer vergeet om je rookmelders te testen!

Nieuwe rookmelder kopen

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het beantwoorden van de vraag waarom mijn FireAngel rookmelder piept. Overweegt u om een nieuwe rookmelder te kopen? Doe hieronder dan de gratis rookmelder keuzehulp om erachter te komen welke melder het beste bij jou past of lees de rookmelder koopgids: welke rookmelder kopen?

 

Rook-melder.nl
Logo