Rookmelder ei146 review: wel of niet kopen?

Elk jaar gaan huizen en appartementen in vlammen op, waarbij helaas soms hele gezinnen omkomen. Deze sterfgevallen zijn vaak volledig te voorkomen met de installatie van goede rookmelders. Ze zijn relatief betaalbaar en eenvoudig te installeren, eigenlijk is er dus ook geen excuus om geen rookmelders op te hangen.

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in elke woning. Misschien dat je zelf wel op zoek bent naar goede rookmelders om te voldoen aan deze verplichting of gewoon op zoek bent naar nieuwe melders. Omdat de ei146 rookmelder een populaire melder is onder de Nederlanders hebben we besloten om deze rookmelder extra aandacht te geven. We hebben de rookmelder uitvoerig onderzocht en zullen vertellen wanneer je hem wel of niet moet kopen.

Ei146 rookmelder is een uitstekende en betaalbare rookmelder

Ei 146 Rookmelder - 230v/Lichtnet - NEN2555 - 9V Backupbatterij - Easi-Fit
Aanbieding
Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

Voel je niet de behoefte om de gehele review te lezen? Geen probleem. Hier delen we een korte conclusie van ons onderzoek. In het kort is de Ei146 rookmelder een betaalbare optie die niet afdoet aan kwaliteit of functies. Het ontwerp is prima en het is zeer gemakkelijk om de melders te installeren. Ook is het erg prettig dat je de rookmelders kan koppelen. Dit zorgt voor extra veiligheid. Het belangrijkste van de EI 146 is dat snel reageert op rook. Gelukkig maar! Als u op zoek bent naar een betaalbare rookmelder van goede kwaliteit, dan raden wij de ei146 zonder aarzeling aan!

Wat is een EI146 rookmelder?

De Ei 146 rookmelder is een betrouwbare en betaalbare rookmelder. Het merk van de rookmelder is Ei, oftewel Ei Electronics. Dit is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1988 zichzelf onderscheid door hun aanbod van kwalitatieve producten. Het doel wat ze hebben? Jouw veiligheid waarborgen en dat doen ze met hun uitstekende kwaliteit rookmelders. Koop je een rookmelder van Ei dan weet je zeker dat je een betrouwbare rookmelder in huis haalt, want elke melder is uitvoerig meerdere malen getest.

ei 146 rookmelder wat is het

De EI146 is een klein wit apparaat dat rook detecteert. Het kan uw leven redden in geval van brand. De Ei146 optische rookmelder werkt op 230V netstroom en voldoet aan de NEN-EN 14604 en NEN 2555. Dit betekent dat deze type rookmelders zijn goedgekeurd en veilig zijn te gebruiken. Daarnaast beschikt de ei 146 rookmelder over een back-up batterij die 5 jaar meegaat. Dit zorgt ervoor dat mocht de stroom uitvallen, de rookmelder alsnog blijft functioneren. De sensor van de rookmelder blijft 10 jaar werken. Tot slot zijn de melders koppelbaar met andere EI 146 rook- en hittemelders.

Wat is de prijs van een EI 146 rookmelder?

De prijs van een ei 146 rookmelder varieëren per winkel. De gemiddelde prijs ligt op zo’n 30 euro per rookmelder. Rook-melder.nl heeft uitgezocht waar de EI 146 melders het goedkoopst zijn. Je vind hieronder bij welke winkels je ze het voordeligst kan krijgen.

Ei 146 Rookmelder - 230v/Lichtnet - NEN2555 - 9V Backupbatterij - Easi-Fit
Aanbieding
Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

Voordelen van de de EI 146

EI 146 is een koppelbare rookmelder

De ei 146 rookmelder is een koppelbare rookmelder. Dit betekent dat u tot 30 rookmelders met elkaar kunt verbinden. Als één van de rookmelders afgaat, gaan ze allemaal af. Dit is een belangrijk veiligheidskenmerk, want zo wordt u snel gewaarschuwd als er brand in uw huis is. In de onderstaande video is te zien hoe je de ei 146 rookmelder heel makkelijk koppelt aan andere melders.

Werkt op netstroom met een back-up batterij

De Ei 146 rookmelder wordt gevoed door het lichtnet. Hierdoor wordt de brandmelder altijd voorzien van stroom en dat geeft gemoedsrust. Het apparaat heeft echter ook een back-up batterij. Dit betekent dat als de stroom uitvalt, de rookmelder gedurende 5 jaar op de batterij blijft werken. De levensduur van de batterij van de EI 146 rookmelder wordt aangegeven door een rood LED-lampje dat begint te knipperen.

Extra luid alarmsignaal van 85dB

Het alarm van de Ei 146 rookmelder is extreem luid. Het heeft een geluidsniveau van 85dB. Dit is veel luider dan een normaal gesprek, dat een geluidsniveau heeft van 60dB. Het luide alarmsignaal zorgt ervoor dat u snel wordt gewaarschuwd als er rook in uw huis is.

Betaalbare rookmelder van goede kwaliteit

De Ei146 is een betaalbare rookmelder van goede kwaliteit. U hoeft niet veel geld uit te geven aan een betrouwbare en veilige rookmelder. De EI 146 optische rookmelder is uitvoerig getest en is daarom zeer betrouwbaar. U kunt er zeker van zijn dat u een kwaliteitsproduct koopt wanneer u de Ei 146 aanschaft.

Makkelijk te installeren

De EI 146 rookmelder is zeer eenvoudig te installeren. De installatiehandleiding is zeer duidelijk en u kunt de instructies gemakkelijk volgen. Bovendien zijn de rookmelders zeer licht, zodat u ze gemakkelijk aan het plafond kunt bevestigen met behulp van de meegeleverde montagevoet.

Nadelen van de EI 146 rookmelder

Om een compleet beeld te krijgen van de EI 146 rookmelders vinden we het belangrijk om ook de mogelijke nadelen te benoemen. Doordat de ei 146 melder werkt op netstroom ben je afhankelijk van een stopcontact in de buurt. Hierdoor ben je minder flexibel waar je de melders ophangt dan bij een rookmelder op batterij.

Een ander nadeel is dat de EI 146 geen slimme rookmelder is. Dit betekent dat je geen inzichten kan krijgen bijvoorbeeld in het batterijpercentage of updates van je melder krijgen als je buitenshuis bent.

Conclusie: EI 146 rookmelder wel of niet kopen?

De Ei 146 rookmelder is een kwaliteitsproduct dat uitvoerig is getest. Hij werkt op netstroom met een back-up batterij, heeft een luid alarmsignaal van 85dB en is eenvoudig te installeren. De nadelen van de rookmelder zijn dat het geen slimme rookmelder is en dat u afhankelijk bent van een stopcontact in de buurt. De prijs van de Ei 146 rookmelder is ongeveer 30 euro.

Al met al vinden wij de Ei 146 een goede rookmelder die veel veiligheid biedt voor een relatief lage prijs. Bent u op zoek naar een betaalbare en betrouwbare rook detector? Dan is de Ei 146 een goede keuze!

Ei 146 Rookmelder - 230v/Lichtnet - NEN2555 - 9V Backupbatterij - Easi-Fit
Aanbieding
Werkt op: Netstroom | Batterij | Bedraad koppelbaar | Aantal stuks: 1
Beste deal op: bol.com

Rook-melder.nl
Logo